1. The Settlers: Heritage of Kings

The Settlers: Heritage of Kings

Uren en uren lang heb ik me vroeger vermaakt met The Settlers 2, samen met Red Alert 2 één van de PC games die mijn basis legde voor gamen. Van wat ik later las, was ik niet de enige die dit spel zo magisch vond, maar waren er fans over de hele wereld van dit uit Duitsland afkomstige spel. Deel drie was voor The Settlers de overstap naar 3D en was naar mijn mening, en die van vele anderen, lang niet zo goed als de 2D varianten. Deel vier is een beetje aan mijn neus voorbijgegaan, deel vijf gaat dat echter niet. Het vijfde deel is gemaakt met een nieuwe engine en nieuwe inspiraties, en voor mij betekent dat nieuwe hoop.

InsideGamer ontving een nog niet helemaal afgewerkte versie van The Settlers: Heritage of Kings. Met nog niet helemaal afgewerkt bedoel ik dan dat er nog het één en ander aan inhoud mist en dat alle stemmen en sommige teksten nog in de moedertaal van het spel zijn; Duits.

Het spel begint met een jonge prins of koning (mijn Duits is niet al te sterk) die een beetje aan het niksen is, wanneer zijn dorp wordt aangevallen door een stel slechteriken. Al snel is het aan jou de taak je mannen te commanderen en een nieuwe stad op te bouwen, contact te leggen met omliggende dorpen en je klaar te maken voor de volgende aanval. Je krijgt een klein groepje werkers tot je beschikking en na het heropbouwen van wat oude gebouwen zul je kunnen beginnen aan het ontwikkelen van nieuwe gebouwen om zo je dorp te laten groeien.

Net als voorheen moet je verschillende grondstoffen verzamelen. Dit aantal is dit keer wel uitgebreid waardoor je meer zult moeten verkennen door de speelvelden heen. Ook zul je als koning veel bij andere leiders en koningen langs moeten om dingen af te spreken over de omgeving en om te handelen. Wat ik alleen jammer vind, is dat het oude gevoel van The Settlers een beetje weg is. De oude gameplay waarin je barrakken bouwde om land te veroveren, maakte The Settlers altijd uniek en doordat dit er uit is, valt dit een beetje weg. Het is meer in de richting gegaan van een spel als Age of Empires, waarin je vooral bezig bent met het verzamelen van goederen en het opbouwen van een leger. Dit hele systeem is echter goed uitgewerkt en speelt erg lekker weg.

Grafisch is The Settlers: Heritage of Kings een toppertje. Alles is driedimensionaal en bestaat uit vele polygonen, waardoor alles er zeer gedetailleerd uitziet. Een huis heeft echt de vorm van een huis en is niet een blok met een textuur erop. Je kunt ook flink inzoomen, en nog steeds ziet alles er dan heel scherp en strak uit. Dit inzoomen is leuk om een gevecht van dichtbij te volgen. Het geluid is in meeste spellen iets wat aan de meeste mensen voorbij gaat. Bij The Settlers gebeurde mij dit niet. De achtergrond muziek is werkelijk schitterend. Prachtige, rustige klassieke muziek op de achtergrond horen tijdens het bouwen van een dorp of stad is precies wat bij The Settlers de puntjes op de I zet. Ook tijdens gevechten verandert de muziek en deze houdt je in spanning tot het einde.

Mensen die zoeken naar een spel zoals The Settlers vroeger was, zullen deze nooit vinden. Die gameplay is gewoon te achterhaald voor een spel van deze tijd. Hoewel het spel niet veel originele elementen kent, is alles wat er in zit heel goed uitgewerkt. The Settlers: Heritage of Kings is een schitterend spel en zeker waardig aan zijn naam.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Fight Night Round 2..The Settlers: Heritage of Kings huh?

 • ja da plaatje klopt niet :S:S:!

 • Haha, inderdaad. Setters is cooler dan Fight Night. >__>;

 • Idd niet, oh mods???

 • Verkeerde code aan de impressie ghangen, staat nu goed dames :)

 • waar dan :s

 • Hmm heb vroeger ook veel Settlers gespeeld.

  Hoop wel dat het me weer netzo kan boeien als toen :)  Overigens vandaag PC zaterdag haha :)

 • Lijkt me niks.

 • De oude settlers was leuk, nu twijfel ik aan, aangezien meer op andere average rts spellen begin te lijken….

 • ik moet zeggen dat (de demo) mij erg beviel! 't speel heel goed, graphics zijn echt heel mooi (sander (de schrijver) als jij zelf die screenshots gemaakt heb, heb je wel een slechte pc tbh :P ) en 't speelt gewoon lekker. kga deze game ook zeker halen als ie uit is :)

 • Deze lijkt me zo vet, heb die oude sttlers games echt vaak gespeeld.. maar echt deze word toppie.

 • WoW RULEZZZZ

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren