1. DS krijgt PDA-software?

DS krijgt PDA-software?

Onlangs registreerde Nintendo de patenten V-Pocket en PCGP, nu lijkt het erop dat het om Palm OS-software voor de Dual Screen gaat. V-Pocket zou software zijn die de Dual Screen de mogelijkheden van een PDA-zakcomputer geeft, denk daarbij aan zaken als het bijhouden van je agenda, opslaan van telefoonnummers en persoonlijke gegevens van kennissen. PCGP zou te maken hebben met de draadloze connectie met andere apparaten zoals de opvolger van de GameCube en andere Dual Screen’s.

Het gerucht is ontstaan nadat Nintendo licenties voor Palm OS, een veelgebruikt besturingsprogramma voor zakcomputers, software heeft gekregen. Nintendo heeft overigens officieel nog niets losgelaten en we zullen dus moeten afwachten wat er waar is van dit gerucht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het zal voor (sommige) mensen best handig zijn. Als je dan toch een DS hebt of je geen aparte PDA te kopen… Als je het nodig hebt is het handig en niet te duur lijkt me.

 • Lijkt mij best wel vet hoorz…

 • Dit is eerder een PSP is doomed actie van nintendo..Als dit waar is MOET sony wel volgen anders pakt nintendo de doelgroep van de PSP af

 • PSP wint het op dit vlak. deze kreeg al eerder de mogenlijkheden van de pda. ook nog een touchscreen dat je er bovenop kan doen + nog eens een GPRS. nou wie wint er hier nou. de PSP natuurlijk. nintendo gaat op deze manier de verkeerde richting in. ze moeten proberen hun eigen fans te houden ipv andere af te paken

 • Yep, ik vind dat nintendo nu sony probeert na te apen, eerst zeiden ze van een console enzo moet om te gamen zijn nu doen ze hetzelfde als sony.

  Niet dta het verkeerd is!!!…. De psp ga ik toch halen.

 • hoor ik jalosie?

  DS ruleert gewoon en al die psp gastje gaan seiken

 • whahaha, jalosie?, mmm neej, ik vidn alleen dat als je eerst vind dat al die andere functies onnodig zijn, waarom pas je het later dan toch toe op je handheld…. En dat heeft wel een punt eigenlijk.

 • –'' Hou het aub wel gewoon helemaal netjes he. Fanboyisme mag (maar is triest) maar ga elkaar niet eindeloos te lijf met PSP rules of DS rules :). Dank.  En even voor de duidelijkheid, dit is gewoon een programmaatje dat Nintendo uitbrengt met PDA functies. Je hoeft het niet te kopen maar het is er wel. En dat is wat elk bedrijf (in welke sector ook) natuurlijk wil: zijn product zo veel functies geven als mogelijk.  En het is nog maar een gerucht he dames. Niets is zeker.


 • Nintendo is gewoon triest. Ze weten dat ze de battle gaan verliezen van sony, dus nu gaan ze nog proberen iets te doen. En wat gaan de nintendo fanboys nu zeggen???? Een console moet je ook voor andere dingen kunnen gebruiken??? Hieruit wijst dat Nintendo zuigt. Het gaat er bij hen dus niet om dat ze iets goeds afleveren, maar dat ze geld verdienen. En dat moet niet, het moet zo zijn dat ze iets goeds willen afleveren EN geld willen verdienen.  Het is maar een gerucht maar ik denk dat het wel waar is.

 • Het is wel een mooie combinatie.

  kan je nog wel gameboy spelle spelen en als ie snel genoeg is ook color.

  kan je pokemon nog doen :P

 • Ik weet niet waarom ze palm software gaan leveren, er is helemaal geen vraag voor plam software op de markt.  Mischien denken ze met een jonger doelgroep nog de laatste centen uit te knijpen

 • Wat ik nou niet snap he eerst lopen iedereen die geen DS koopt te verkondigen nintendo moet volwassen worden en nintendo moet dit doen en dat doen. Doen ze het eindelijk dan is het weer niet goed en proberen ze ineens sony na te apen of gamers af te pakken. Het is ook nooit goed eigenlijk. Overigens snap ik al die hele ophef tussen de DS en PSP al niet. Wil je een PSP koop die dan klaar leuk, wil je een DS koop die dan klaar leuk. Maar waarom altijd dat eeuwige gezeur van de 2 doelgroepen aanhang tegenelkaar.

 • Gheheh altijd weer die bs opmerkingen. Waarom moet het weer uitkomen op een clash tussen; "hey die is beter, die gaat falen"  Komop, zeur niet zoveel. Als nintendo dit wilt laat ze dat dan doen.

  Je hoeft het niet te kopen, wrm moet jij je er druk om maken?  Ikzelf heb een sony clié en ben daar blij mee,….dus opzich hoeft het niet een slechte stap te zijn. • waar slaat dit nou op!

  PCGP= Pokémon Card Game Players

  dus dit is allemaal gelul :P

 • sony is veel beter, kansloze zet van nintendo

 • @fazu  doe even normaal, je kan wel zeggen: Sony is veel beter, maar de verkoopcijfers liegen er niet om. Bovendien hebben ze allebei hun zwakke en sterke punten, en zo heeft de DS zwakke punten, maar ook de PSP!  en nu ophouden met dat fanboy gedrag


 • @ Deaf_Devil…das onzin, puur de games die gebruik maken van de schermen en mogelijkheden zullen er goed voor zijn, maar verder zijn de games die er amper gebruik van maken zeer crap.  Geef mij maar gewoon vertrouwde gameplay.

 • @FAZU De volgende keer dat je iets plaatst onder dit bericht én het is niet van een normaal niveau of offtopic (zeggen dat Lauran moet zwijgen slaat namelijk nergens op) krijg je een waarschuwing.  Doe gewoon even normaal alsjeblieft.

 • zever nie

 • mooi toch, als dit waar is… wat kan het kwaad? misschien loopt er wel ergens een drukke student met een DS rond, dan is het toch mooi dat hij deze functie ook(waarschijnlijk) goedkoper(dan een nieuwe pda te kopen) heeft!  en wat maakt t uit dat Nintendo nieuwe fans probeert te krijgen, iedereen doet dat…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren