1. Mercury

Mercury

Aan het begin van deze week kregen we te horen dat de PlayStation Portable voorlopig niet in Europa op de markt zal verschijnen. Helaas moeten we hierdoor nog langer wachten op het moois wat ons te wachten staat. Onder dit moois vallen diverse innovatieve puzzelspelletjes, waaronder Mercury. In Mercury moet je met een balletje door 72 verschillende levels rollen; dit doe je door een kant van een platform op te tillen. Tijdens een level zullen er verschillende uitdagingen aanwezig zijn. Kort samenvattend is Mercury een soort van Super Monkey Ball maar dan in een ander jasje.

Mercury speelt zich af in een compleet gedetailleerd driedimensionaal wereldje. Hoewel de opzet en de besturing van dit spel verre van moeilijk zijn, is er veel denkwerk vereist om je door alle uitdagingen heen te slepen. De bal van Mercury kan zich opsplitsen in meerdere gekleurde ballen, dit is nodig om bepaalde deuren te openen of om hendels over te halen. Het spel wordt ook lastiger naarmate er meer ballen op een platform liggen, omdat elk van deze ballen reageren op de verandering in hoogte. Bij Mercury is het dus noodzakelijk dat je elke beweging van tevoren uitvoerig hebt uitbedacht.

Een speciaal voor dit spel ontwikkelde engine zal elke beweging van de speler uitvoerig berekenen. Alles wat je doet heeft gevolgen, dus als je een fout maakt zul je die eerst moeten verbeteren voordat je verder kunt. Het spel is vooral lastig omdat je bal gemaakt is van vloeibaar metaal en dus kan smelten. Als je bijvoorbeeld ergens tegen aan botst, vallen er stukjes van je bal af, die je dan ook naar de finish moeten helpen. Gelukkig is dit niet noodzakelijk, dus als deze afvalstukjes in een afgrond vallen kun je gewoon vrolijk verder spelen.

Op visueel gebied ziet dit spel er indrukwekkend uit. Naast het speelveld is ook de omgeving tot in de kleinste details ingevuld. De omgevingen verschillen van een ijsvlakte tot een door lava bedolven vulkaan. De omgeving speelt ook een grote rol in het spel, het moet een bepaalde sfeer naar de speler overbrengen. Dit wordt onder andere gedaan door het opvallende kleurgebruik. In bepaalde opzichten heeft Mercury het een en ander weg van Pool Paradise, een eerder spel van ontwikkelaar Awesome Studios. De manier waarop de omgevingen en spiegelingen in Pool Paradise zijn gemaakt, zie je ook terugkomen in Mercury.

Er zijn natuurlijk ook nog leuke extraatjes in Mercury te vinden. Zo moeten er ook in dit spel verschillende gevechten gevoerd worden om een eindbaas te verslaan. Mercury is eigenlijk een spel wat je zelf moet ontdekkingen, er is verder ook geen echte handleiding aanwezig die uitlegt hoe je het spel moet spelen. Dit helpt ook bij gemaakte fouten, deze zijn door je eigen innovatieve ideeën makkelijker op te lossen dan wanneer je het spel speelt volgens de handleiding. Waar je de handleiding wellicht wel voor nodig hebt is voor het online spelen. Mercury is online speelbaar met twee spelers. Deze twee spelers kunnen alle 72 levels samen doorlopen of ze kunnen het tegen elkaar opnemen in de battle mode.

Wil je even wat anders dan een kruiswoordpuzzel? Ben al die vervelende online spelletjes zat? Dan is Mercury iets voor jou. Mercury is echt een spel voor mensen die wel eens tijd over hebben en niet helemaal weten hoe ze deze moeten invullen. Mercury moet met de release van de PlayStation Portable in de winkels liggen. Wij houden jullie in ieder geval op de hoogte omtrent dit puzzelspelletje.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Waarom allemaal van die stomme puzzelgames ? >__>;

 • je hebt gelijk

 • Echt lijkt me wel een leuke game…

 • Waarom puzzlegames???

  Misschien omdat dat snel en goed speelt op een handheld slim….

 • Misschien omdat dat snel en goed speelt op een handheld slim….  Oh nee, toch ? Jij bent slim. *Claps hands*

 • Ik heb veel filmpjes van dit spel gezien. Het ziet er inderdaad heel mooi uit en hoe ik het heb gezien is er met de gameplay ook nix aan de hand

 • Ik hou echt niet van dit soort games.

 • ik ook niet

 • Lijkt me een toffe game.

 • niet origineel? pfff, what's wrong with you people!?

 • niet origineel? pfff, what's wrong with you people!?  Inderdaad, de tofste game op de PSP en men vindt het niet interessant :')

 • Als alle bomen even dik zijn.  Game ziet er verslavend uit. Bij de launch zullen er best wat toffe games zijn. Ook voor de Ds.

 • Lumines, Mercury, ze lijken me beide erg vermakelijk. Ik weet niet of ik ze beide koop, of dat ik er eentje zal laten schieten. Als student groeit het geld nou eenmaal niet op me rug. Ik wil ook nog ander soort games hebben voor de PSP. Ik vind dat er heel veel goeie titels met de US launch beschikbaar zijn. Het wordt moeilijk kiezen.

 • Leuke game wordt het vast, maar kopen zal ik hem waarschijnlijk niet. Denk dat dit niet lang genoeg mij kan blijven boeien..

 • Ik zie dit als de evolutie van Marble Madness, een zeer verslavend spel.

 • Leuke game wordt het vast, maar kopen zal ik hem waarschijnlijk niet. Denk dat dit niet lang genoeg mij kan blijven boeien..  idem

 • ziet er verslavend uit ja… :p

  en heel mooi, de gfx zijn zeeeeeer dik in orde, als je het mij vraagt!

 • het princiepe lijkt op monkey ball, dit lijkt me 1 van de leukste PSP games.

 • @ Chemer » Dat staat ook in de impressie die je blijkbaar niet hebt gelezen ;)

 • als deze half zo goed word als marble madness, dan is dit zeker een goeie titel! Dezelfde maker namelijk ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren