1. Een grijze verrassing

Een grijze verrassing

Het is grijs en het...nee niet de druillerige regen van vandaag. Een aanwijzing: het ligt verstopt onder kabels in een kringloopwinkel. Ra ra wat is dit? Tot vanmiddag wist ik het ook niet, en liep ik nietsvermoedend een Groningse kringloopwinkel binnen....

Het regende buiten en ik was blij even binnen te zijn. Ik was de enige persoon in de winkel, afgezien van de verkoper die in zichzelf gekeerd een sigaar zat te paffen. Al snel vond ik wat ik hoopte te vinden; namelijk een vijftal interessante oude grammofoonplaten en een stekkerdoos.

Nietsvermoedend keek ik nog wat rond en zie ik in een kartonnen doos een vierkant grijs apparaat bijna aan het zicht ontrokken door een hoop zwarte kabels.

'EEN D R E A M C A S T ! ! ! ! ' HAHAA!! Triomfantelijk grijnzend haal ik de oude kast tevoorschijn en ontwar ik de bijbehorende kabels uit de hoop kabels die eerst bovenop de Dreamcast lag. Ik zie dat ie nog in behoorlijke staat is los van wat uiterlijke krasjes en voel me alsof ik een loterij heb gewonnen.

Zo stoicijns mogelijk loop ik naar de oude verkoper en vraag ik op gespeeld nonchalante toon:'wat moet je hebben voor dit ouwe brik?'

'Vief euro.'

(met de grammofoonplaten erbij)

:)

Dit artikel delen

Over de auteur