1. De nieuwe videorecensie

De nieuwe videorecensie

Deze weblog is bedoeld om de achterliggende gedachte van de nieuwe stijl van videorecensies uit te leggen. Het is geenszins de bedoeling om jullie over te halen de video’s wel tof te vinden, als je dat niet vindt. We waarderen jullie meningen en horen die graag!

Zo, dat was gisteren even schrikken. InsideGamer plaatst de eerste videorecensie na de zomer en het is compleet anders dan wat je gewend bent. Waarom geen aankondiging van het nieuws? Waarom de verandering en wat gebeurt er met de oude video’s? Genoeg vragen, waar ik gedeeltelijk antwoorden op heb.

Laten we maar beginnen met de reden waarom wij niet iets van te voren hebben aangekondigd. In de basis komt dat omdat we niet echt heel erg dol zijn hypen. Daarnaast wilden we jullie er onbevooroordeeld naar laten kijken en jullie eerlijke mening horen. En gereageerd hebben jullie!

Er zijn veel mensen die hebben laten weten teleurgesteld te zijn in de nieuwe stijl en niet begrijpen waarom voor deze vorm van video is gekozen. Er zijn meerdere redenen voor. Ten eerste waren wij niet echt tevreden meer over de videorecensies in de oude stijl. Deze vertelde altijd hetzelfde verhaal als de geschreven recensie, waardoor het nut ervan twijfelachtig werd. Ooit was het idee om bezoekers de keuze te geven videorecensies te bekijken of de geschreven recensie te lezen, maar vandaag de dag gaat die opvatting niet meer op.

Wij zijn van mening dat video een ondersteunende rol moet vervullen op een website als InsideGamer. Daarom proberen we met de nieuwe videorecensies de plus- en minpunten in beeld te brengen, zodat je snel een duidelijk beeld bij de game krijgt. Het is misschien wat ongelukkig om met de videorecensie van DiRT 2 te beginnen. Het enige minpunt is naar onze mening het feit dat het rallygevoel minder is geworden, maar hoe breng je dat nou in beeld? Daarom hebben we besloten alleen de pluspunten te tonen. Het kan daardoor een beetje commercieel overkomen, maar dat is vooral te danken aan de kwaliteit van de game. Helaas, ik heb nog nooit een cent verdiend aan het uitdelen van een hoog cijfer.

Er zijn uiteraard nog andere redenen. Eén daarvan is dat de oude vorm van videorecensies niet meer vol te houden was. Het aantal gezichten dat voor de camera in een videorecensie kon zitten werd daarvoor gewoon te klein. Youri is natuurlijk de hoofdredacteur van Gamer.nl geworden en Jeffrey heeft het te drukken met het produceren van de video’s, waardoor de groep al kleiner werd. Tel daarbij op dat Rob en Arthur weer fulltime aan het studeren zijn en je houdt niet al te veel mensen meer over. En omdat het werken bij InsideGamer in eerste instantie gericht is op schrijven, hebben we daar bij het zoeken van nieuwe redacteuren de voorkeur aan gegeven en zijn er geen nieuwe videogezichten bij gekomen. Als we de oude vorm zouden volhouden, dan zou dat betekenen dat Philip, Mark en ik zo’n beetje elke videorecensie zouden moeten doen. Een onmogelijke situatie omdat de eerste twee vaak de mensen zijn die achter de camera zaten om de boel in de gaten te houden.

Naast het tekort aan mensen, is er ook nog de reden tijd aan te voeren. Het maken van een videorecensie in de oude vorm was zeer tijdrovend. Het opnemen ervan kostte al de tijd van vijf mensen, om over het opnemen van videobeelden en het editen nog maar te zwijgen. Zet je dat af tegen het aantal keer dat de videorecensie werd bekeken, dan was dat geen evenredige verhouding en daarom ook niet meer vol te houden. Een simpelere videorecensie, waarbij de kwaliteit omlaag zou worden gehaald om tijd te besparen, was voor ons geen optie.

Bovendien vonden wij de lengte van de oude videorecensies niet goed. Internet is een snel medium en daarbij gaat de gemiddelde bezoeker niet heel lang naar een video kijken. De meeste videorecensies van ons duurden een minuut of acht en daarbij werd er niet altijd even scherp gediscussieerd. Wij willen dat niet meer. Video’s zijn bedoeld om je snel een beeld van iets te geven.

Zodoende zijn we bij deze vorm van de videorecensie gekomen. Een redelijke rigoureuze verandering, die in elk geval stof heeft doen opwaaien en daar zijn wij blij mee. Het is jammer dat sommigen gelijk reageren dat ze na het zien van deze video nooit meer op InsideGamer zullen komen. We hebben namelijk meer te bieden dan video alleen. Bovendien moet je bedenken dat dit onze eerste video nieuwe stijl is. Wij en de voice-over moeten er ingroeien, waardoor het hopelijk steeds beter en beter wordt.

Daarnaast zal de nieuwe stijl van videorecensie ervoor zorgen dat we tijd over houden voor andere videocontent. Nog deze maand zullen wij een nieuwe wekelijkse videoserie lanceren en is er meer ruimte om jullie gameplaybeelden te tonen. Op die manier kun je voordat een game uit is, een nog beter beeld krijgen van de game. En dat is uiteindelijk waar InsideGamer in de kern voor staat.

Groetjes

Jelle

Dit artikel delen

Over de auteur