1. Donkey Kong: Jungle Beat

Donkey Kong: Jungle Beat

Het is toch ongelooflijk wat ze toch steeds weer in de kookpan van Nintendo klaarmaken. Voor mij krijg ik geserveerd Donkey Kong: Jungle Beat, omringt door de meest verse slablaadjes en de duurste kaviaar. Mmmmm…

Donkey Kong: Jungle Beat is een platformer. De bedoeling is om door een level te springen, rennen, vliegen en rijden en ondertussen zoveel mogelijk punten vergaren door bananen op te pikken. Dit net zolang tot je het einde van een level hebt gehaald. Dat springen, rennen en rijden kan zowel met een GameCube controller als met de GameCube Donkey Kong Bongo’s, die je bij Donkey Kong: Jungle Beat en Donkey Konga geleverd krijgt, maar ook los kunt kopen. Zelf raad ik de bongo’s aan, omdat die fijner in de handen liggen. Tevens kun je hiermee ook een stuk sneller reageren.

In Donkey Kong: Jungle Beat gebruik je slechts vier knoppen: sla op de linkerbongo om naar links te rennen, sla op de rechterbongo om naar rechts te rennen, sla op beide bongo’s tegelijk om te springen, en klap in je handen om Donkey Kong te laten klappen.

De lol in Donkey Kong: Jungle Beat zit hem in de combo’s en de eind- en tussenbazen. Om met de combo’s te beginnen: in Donkey Kong: Jungle Beat is het mogelijk om extra bananen te verdienen door bijvoorbeeld te klappen als je een banaan pakt. Hierdoor levert deze ene banaan je twee punten op in plaats van één. Als je dus vier trossen van tien bananen vangt door te klappen verdien je tachtig bananen. Deze ‘combo’ kan je nog hoger laten oplopen door de ondergrond van de spelomgeving niet te raken, want hoe langer je de combo vasthoudt, hoe hoger hij wordt. Ook door het verslaan van tegenstanders in de vorm van varkentjes en vleermuizen kun je de een combo verlengen.

De eind- en tussenbazen zijn de absolute hoogtepunten uit Donkey Kong: Jungle Beat. Van een balletdansende panda tot een kokosnootgooiend everzwijn. Deze eindbazen versla je door ze te versuffen. Geef hen bijvoorbeeld een flinke dreun met je apenvuisten. Zodra ze versuft zijn kun je ze ‘vrij’ raken, en dat betekent zo vaak mogelijk op beide bongo’s rammen totdat de baas weer tot zijn of haar positieven komt. Je staat werkelijk geen moment stil. Jammer is wel dat je eerder verslagen eindbazen in latere levels nog tegenkomt. Dan zijn dan natuurlijk wel wat moeilijker uit te schakelen. Niet echt storend, wel een beetje vreemd.

Qua beeldkwaliteit doet dit platformspel ook zeker niet onder voor andere platformspellen. Je ziet zelfs de haartjes op Donkey’s huid zitten, en ook bij je tegenstanders is werkelijk geen hoekje te ontdekken. Ook het geluid draagt bij aan de sfeer die Donkey Kong: Jungle Beat uitademt: grappige deuntjes met een ludiek achtergrondmuziekje en simpele, doch geinige geluidseffecten bij het uitvoeren van acties. Het spel is niet al te lang (een kleine 4,5 uur), maar is zo leuk dat je alle geheime levels wilt ontgrendelen en alle medailles wilt halen. Deze medailles worden toegekend aan het aantal bananen dat je hebt verzameld. Er is een bronzen, zilveren, gouden, en voor de echte doorzetters een platinum medaille.

Conclusie en beoordeling

Donkey Kong: Jungle Beat is een spel waarvoor je de bongo’s aanschaft. Zowel grafisch als qua speelplezier is alles ‘perfect’. Een minpunt is de speelduur van een kleine 4,5 uur. Gelukkig verdwijnt dat als sneeuw voor de zon als je eenmaal bezig bent met spelen. Toch zal ik hier voor een puntje van af moeten trekken. Afgezien van de relatief korte speelduur is het spel een geweldige ervaring. ‘Ober, doet u mij nog maar zo’n Jungle Beat. En geef de complimenten aan de kok!’
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Eind- en tussenbazen
 • Combo's
 • Beeldkwaliteit
 • Minpunten
 • Korte speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed zo :)

  Mooi op tijd :P

 • Lijkt me wel leuk ja,moet t toch mar es hale gaan. :)

 • Heb hem bij een vriend van me gespeeld, het is nog intensiever dan eye toy play lol. kreeg echt last van mijn arm spieren dus is het wel een stuk goedkoper dan naar de sportschool gaan lol…..

 • mooie review

 • lol knap man!

 • is dezw nou Zoveel vetter dan deel 1?

  Dit is deel één. Goede recensie Lauran. :)

 • Ik denk dat die jongen/meisje die het over deel een of twee heeft in de war is donky konga, het is wel het 2e spel in europa dat met de konga's bestuurd word maar het 1e spel in deze eventuele serie  Ik begrijp de verwarring wel, er komen als het goed is nog wel meer titels in de donky konga serie, in de junge beat serie is volgens mij nog niets nieuws aangekondigd  Erg goeie game, erg kort maar dat mag de pret in dit geval niet drukken, er zijn weinig games waar je 40 uur aan bezig bent die zo plezierig zijn als dit spel.


 • Heerlijk spel.  Tja, wat moet je nog meer zeggen?

 • Ook IG is er dus positief over. Misschien dan toch maar halen :)

 • Toemaar dikke score denk. Mss maar een keertje oppikken.

 • Goeie score voor deze game.

  Deze game heeft het ook verdiend

 • @ Rijk d  Het recensie-exemplaar kwam ook heel laat

 • ik heb em, het is echt een fantastisch spel maar je hebt het idd wel snel uitgespeeld ;)

 • heb em bij een vriend gespeeld(jammer genoeg was hij een beetje knorrig die dag, en heb ik niet alles kunnen zien van dit spel…)  Goed spel! best goed speelbaar…

  ze zijn wel laat zeg met de recensie… ik zat al een tijdje te kijken of ik em misschien moest schrijven(maja, aangezien ik nog niet eens een heel level had kunnen spelen… :p)

 • Je moet dat zwijn eens zien XD Je lacht je de eerste 2 minuten van het gevecht helemaal kapot

 • Woohoo! Ik had eerst mijn twijfels ivm de speelduur, maar die zijn nu weg!! *rent naar de dichtsbijzijnde winkel* :P

 • Lijkt me wel een leuk spelletje, jammer dat ik op dit moment en in de nabije toekomst geen cent te makken heb voor deze game. Ik koop hem later nog wel eens.

 • Ja, dat heb ik nu ook. Ik wacht tot hij wat minder duur is. Hopelijk komt er misschien wel een DK: Jungle Beat en Donky Konga pack. Lijkt me wel zo fijn.

 • zo lekker op tijd zeg -_-'

 • same story here Rick Raptor….  k moest Resident Evil 4 importeren en nou heb ik geen cent te makken(m'n ouder geven me shit omdat ze me zogenaamd willen voorbereiden op de maatschappij)…en aangezien ik een te rijkeluis kindje ben om te gaan werken….moet ik het maar doen met wat ik heb…eind februari krijg ik weer zakgeld….tot dan ben ik wel zoet met RE4….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren