1. Midnight Club 3 beeld en info

Midnight Club 3 beeld en info

InsideGamer is sindskort exclusief partner van Midnight Club 3: DUB Edition, het nieuwste racespel van Rockstar Games. De komende tijd, tot de release op 15 april, zullen we je via exclusief beeldmateriaal en informatie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Jelle had onlangs een kort gesprek met de producer van Midnight Club 3 én we hebben wat interessante (in-game) filmpjes voor je.

In gesprek met Jay Panek

We kregen onlangs de kans een paar vragen te stellen aan Jay Panek. Jay is werkzaam bij Rockstar San Diego en is producer van Midnight Club 3: DUB Edition. Het eerste waar we benieuwd naar waren, is hoe ze bij het idee kwamen om samen te gaan werken met het blad DUB. Voor iedereen die er nog van het blad heeft gehoord, je kunt het vergelijken met de PlayBoy, maar dan op het gebied van auto’s. Het staat vol met interviews, feitjes, de nieuwste auto’s en nog veel meer. De reden van de samenwerking is volgens Jay simpel. DUB is het Mekka als het om autotuning gaat en toen Rockstar besloot om in Midnight Club 3 tuning-mogelijkheden te verwerken, moest DUB benaderd worden. Rockstar werd vervolgens met open armen ontvangen en er ging een wereld voor ze open. Door de samenwerking zijn er meer gelicenseerde auto’s en auto onderdelen in het spel verwerkt. Bovendien liet DUB weten welke bolides hot en welke not waren.

Without DUB’s involvement, Midnight Club 3 wouldn’t be nearly as authentic.

Een keuze maken is moeilijk, iets wat Jay beaamt. Momenteel is hij druk in de weer met de ‘64 Chevy Impala, maar daarvóór heeft hij zich al met andere wagens vermaakt. Een leuke bak, die het vooral van de dragraces (waarbij je in een rechte lijn van A naar B rijdt) moet hebben. Natuurlijk heeft hij deze bak ook ‘gepimpt’. Zo heeft hij aan de voorkant kleinere wielen dan aan de achterkant, zodat het gevoel van snelheid nog beter wordt over gebracht. Tevens zitten er in de motor wat verbeterde apparatuur en beschikt de Impala over een uitlaat waar je U tegen zegt. Zijn medewerkers nemen het dan ook liever niet tegen hem op.

Het enige obstakel dat tussen Midnight Club 3: DUB Edition en een financieel succes staat, is de concurrentie en dan met name Need for Speed: Underground 2 en Juiced. We konden het niet laten om Jay te vragen waarom we Midnight Club moesten verkiezen boven de concurrentie. Het grootste verschil in vergelijking met de rest is dat Midnight Club het enige spel is waarbij er zowel auto’s als motors getuned kunnen worden. Er zijn volgens hem zelfs zoveel voertuigen en tuning-mogelijkheden, dat er oneindig veel manieren zijn om een bak te pimpen. Jay is verder erg trots dat je je in een echte open stad begint. Geen pijlen die de weg wijzen naar de volgende race, geen laadtijden bij het laden van een circuit. Kortom, de GTA-feeling zal ook in Midnight Club 3: DUB Edition aanwezig zijn.

I’m amazed at what Sony’s portable can do – Midnight Club 3: DUB Edition looks and plays fantastic on the system.

Midnight Club 2 kon al online en Jay wist ons te melden dat dat in het derde net zo zal zijn. Er kan met maximaal acht spelers tegelijk worden geraced in spelopties als Capture the Flag, Tag, Paint, en Cruise. Maar het meest trots is hij op de Race Editor. Als speler kun je zelf een route in de stad selecteren, dus zelf start, finish en straten waardoor gescheurd gaat worden, en vervolgens iemand uitdagen. Tot slot konden we het niet laten om even iets over de PlayStation Portable versie te vragen. Helaas kon Jay niet in details treden, maar liet hij wel weten dat hij zeer enthousiast over het project en de kracht van de PSP was.

Tot zover onze vragen aan Jay Panek. We sluiten dit stuk af met de vermelding dat we al een impressie van het spel hebben geschreven. Daar kun je dus terecht als je meer wilt weten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Filmpjes zijn echt het bekijken waard btw :)

 • Ziet er zeer vet uit allemaal :)

 • Jup jup, ziet er leuk uit :) Ben benieuwd naar de PSP versie.

 • Maar ik zie eerlijk gezegd geen verschil tussen de PS2 n Xbox versie. Zal wel aan mij liggen :P

 • Dit spel gaat zo goed worden volgens mij veel beter dan nfsu 2

 • Er zou toch ook schade op de modellen mogelijk zijn in dit spel?

  En komt ie ook uit op de pc?

 • Leuk artikel, kan niet wachten tot de release!

 • YEAH de mitsubishe lancer evolution zit er ook in:D

 • Leuk interview, mooie beelden. Die filmpjes zijn echt de moeite waard. Niet lang, niet groot, maar wel ingamebeelden. Kunnen andere uitgevers/ontwikkelaars nog iets van leren.

 • Kunnen jullie de volgende keer misschien naar de mogelijke PC-versie vragen??

  Ik hoop namelijk dat hij net als deel 2 ook op de PC uitkomt!

  Alvast bedankt ;)

 • @ Gamerking: doen we voor je.

 • MC3 ziet er beter uit en het racen is zo te zien veel realistischer en beter uitgewerkt.

 • Dit wordt gewoon de game!!!

  En aan die graphics te zien hebben ze gewoom het maximum uit de ps2 gehaald.

 • Dit wordt gewoon de game!!!

  En aan die graphics te zien hebben ze gewoom het maximum uit de ps2 gehaald.

 • Ziet er zeker niet slecht uit. Wil wel zien hoe ver je je motor kan tunen, want vooral dat lijkt mij heel erg gaaf. De auto's op de screens zijn egt meesterlijk gewoon.

 • Bruut spel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren