1. IGF Villa Epiloog: Journeys end

IGF Villa Epiloog: Journeys end

Dit is hem, de laatste. Het verhaal is voorbij, de sage ten einde. Tijd om te zien wat er verder allemaal gebeurt en het allemaal af te sluiten. Liefhebbers van de over the top afleveringen zullen niet teleurgesteld zijn. Geloof me ;)

IGF Villa Epiloog: Journeys end

Onze helden staan nog steeds bij te komen bij de ruïnes van de IGF Villa wanneer ze opgeschrikt worden door geschreeuw vanuit de verte. Wanneer ze die richting op kijken zien een kleine soldaat op hen af rennen. De soldaat struikelt bijna over zijn eigen voeten wanneer hij bij de groep aan komt. Eenmaal op adem gekomen roept hij: “Halt, hammerz… euhm ik bedoel halt! Jullie begeven je in het quarantaine gebied, niemand is hier toegestaan!” De groep kijkt elkaar vragend aan terwijl de soldaat de situatie via zijn walkey talkey doorgeeft. “Kolonel Triforcehero,Kapitein Kaoz hier. Ik heb hier 4.. zo te zien zwervers binnen de quarantaine zone…” De soldaat pauzeert wanneer zijn geheugen opeens opgeschrikt wordt. “Wacht… Kolonel kom hier heen, het zijn de verdwenen bewoners!!”

15 jaar later…

“Staat hij aan?” Vlak bij de ruïnes van de vroegere IGF staat een kalende dikke man van middelbare leeftijd. Hij praat tegen zijn cameraman die moeite heeft de camera aan de praat te krijgen. “Godverdomme, dit is de laatste keer dat ik met een stagiair werk!” Dan krijgt de stagiair de camera opeens aan de praat en hij geeft de man het signaal dat hij kan beginnen. “Welkom bij de IGF Villa 15 jaar later. We staan hier op de plek waar iets meer dan 15 jaar geleden de IGF Villa ten onder ging in een aardbeving. Mijn naam is Tidow en ik zal u voorgaan terwijl we de ware toedracht van de IGF Villa zullen achterhalen.” De stagiair steekt zijn duim op en de twee pakken hun spullen weer in. Tijdens de tocht terug naar het busje begint de stagiair: “Tidow, waarom onderzoeken we dit? Wat is hier in godsnaam interessant aan?” Tidow kijkt de jonge stagiair even aan en zegt. “Nou Kees, ze zeggen dat die Villa verwoest is door een aardbeving. Wanneer hebben we die in Nederland? En daarnaast was het gebied daarna maandenlang in quarantaine door het leger… er zit een luchtje aan! De stagiair knikt en ze vervolgen hun tocht.

“Generaal Triforcehero, wat heeft u te zeggen over de verwoesting van de IGF Villa?” De al wat ouder wordende generaal kijkt nors voor zich uit. Hij heeft 2 oorlogen overleefd, om nu door één of andere dikzak ondervraagd te worden over iets wat 15 jaar geleden gebeurt is? “Geen commentaar” Antwoord de generaal kortaf. “Maar die zogenaamde aardbeving is nergens gemeten op een seismograaf, en alleen de IGF Villa is erdoor geraakt? Dat is ten minste vreemd te noemen of niet?” De ondervraging doet de oude generaal denken aan de dag dat hij uit zijn bed getrommeld werd door zijn toenmalige generaal. Er was wederom een situatie aan het ontwikkelen. Toen hij aan kwam rijden werd de complete verwoesting al snel zichtbaar. Het complete gebouw in puin, overal gewonden, overal geschreeuw, bloed… chaos in zijn puurste vorm… “Generaal?” De Generaal werd in zijn gedachten ruw onderbroken door de gretige televisiemaker. “Geen commentaar meneer Tidow, zou u nu mijn kantoor willen verlaten?” Wanneer Tidow zijn weg naar de uitgang van de militaire basis zoekt wordt hij opeens aangesproken door een Kolonel. “Tidow, ik weet waar je naar op zoek bent. Je bent op het goede spoor, er klopt iets niet aan het verhaal van de IGF Villa, ik was erbij… zoek Fidelity, Snappie, Vlaflip en Chiz op…” Tidow is met stomheid geslagen wanneer de Kolonel weer weg loopt. “Hmm interessant, maar ik heb een afspraak met Vigilante en Monniejj…”

“Bedankt dat jullie dit interview willen doen!” Tidow zit op een peperdure bank in de vrijstaande woning van Monniejj en Vigilante. “Mooi optrekje hebben jullie hier!” Vigilante glimlacht en antwoord: “haha ja het scheelt wel als je een goede baan hebt, documentaires zit zeker niet zo veel geld in of wel?” Tidow kreeg een ongemakkelijk gevoel, hij had al eens gehoord dat Vigilante tegenwoordig een enorme elitaire lul was, maar zo erg. “Wilt u misschien een wijntje? Ik heb nog een montrachet uit ’78 staan. Heerlijk wijntje als je het geld er voor hebt!” Tidow bedankt vriendelijk, hij wil nu eens aan het interview beginnen. “Jullie hebben elkaar ontmoet in de IGF Villa toch? Ik was benieuwd wat er nu precies gebeurt was toen? De rapportage was erg vaag toentertijd.” Vigilante en Monniejj kijken elkaar aan in een begrijpende blik. “Daar kunnen we niets over zeggen, ik dacht dat je me wilde interviewen over mijn film carrière?” Tidow wil antwoorden wanneer Vigilante in lachen uit barst, “Film carrière? Oh je bedoelt die twee films die keihard geflopt waren? The… The Dragqueen ofzo? Een superheldin die ook op jou gebaseerd was? Laat me niet lachen, hij is hier om mij te interviewen over mijn laatste boek.” Tidow heeft geen idee waar Vigilante het over heeft, maar kennelijk heeft hij een boek geschreven, “Elitair zijn voor dummies” een grote hit in Rusland… Wanneer de twee overgaan in een enorme ruzie, besluit Tidow zijn biezen te pakken. Wanneer hij de deur achter zich dichttrekt hoort hij een enorme knal met daar direct achteraan: “Neeeee niet mijn Montrachet uit ’78!!!”

Niet lang daarna staat Tidow bij een rijtjeshuis in Maarssen. Hij belt aan en een ietwat dikke donkere vrouw doet open. “Oh jij bent vast Tidow, van de TV? Kom binnen, maak het je gemakkelijk!” Eenmaal binnen struikelt Tidow bijna over twee identieke kinderen van een jaar of 8. Hij schrikt bij het aanzicht van ze, ze zijn namelijk redelijk getint, maar hebben rood haar… Eenmaal bijgekomen van dit vreemde aanzicht gaat hij zitten op de bank. “Wil je wat eten? Ik heb nog wat heerlijke drumsticks over van gisteren!” Nee schudt beleeft nee, maar de vrouw neemt geen genoegen met dit antwoord. “Kippenvleugeltjes dan? Of een borststuk dat ik aan het bewaren ben voor een speciale gelegenheid?” Tidow wil weer nee schudden, maar de vrouw is al naar de keuken gerent. “Mevrouw… is het goed als ik Chiz zeg? Euhm ik wilde u wat vragen stellen over de IGF Villa.” De vrouw komt weer terug de keuken uit gelopen met een enorme schaal vol met kip. “sorry daar mag ik niet over zeggen, maar ik heb daar wel mijn man ontmoet, heerlijke vent! We zijn hartstikke gelukkig getrouwd. En heb je onze kinderen gezien? Wat een schatjes heh!” Een koude rilling gaat over de rug van Tidow wanneer hij terug denkt aan die freaks. “Euh ja mevrouw, maar de IGF Villa, er gaan geruchten dat u niet bij de eerst lading overlevenden gevonden bent? Drie maanden later werd u opeens gevonden binnen de quarantaine?” De vrouw lijkt opeens een stuk minder gezellig. “Meneer Tidow, als u zo door blijft gaat dan gooi ik u er uit, ik lijk misschien heel gezellig, maar ik ben nog steeds een neger hoor!” Tidow beseft zich dat hij ook hier waarschijnlijk niet veel wijzer zal worden. Hij bedankt Chiz voor haar gastvrijheid en vervolgt zijn zoektocht naar de waarheid. Hij is geen kennis rijker, maar heeft wel een enorme tupperware doos vol kip. “Mooi, heb ik vanavond ook weer wat te eten.”

Eenmaal aangekomen bij zijn schamele appartement gaat Tidow nog eens over de informatie die hij heeft. Bijzonder weinig, maar hij heeft het gevoel dat hij wel op het goede spoor zit… Wanneer hij zijn documenten nog eens door kijkt valt zijn oog op een foto van 7threst. “Huh zat die oude muzikant ook bij in de Villa? Dat hebben ze goed geheim gehouden toen hij doorbrak… Heerlijke muziek maakte die vent, wat hij kon met een bongo… En wat een manier om te sterven ook, geraakt worden door zijn eigen bongo die vanuit een raam viel… Een levende legende! Of naja, dood dan.

Een ander document laat Marianne en Snappie zien. Een ander stel dat elkaar in de IGF Villa ontmoet heeft. “Van die kolonel moest ik Snappie op zoeken… hmm huidige woonplaats Oezbekistan?” Tidow kijkt nog eens goed naar zijn documentatie. “Snappie, 39 jaar oud, is samen met zijn vrouw Marianne Nederland ontvlucht na een incident met een aantal lilliputters. De man beweerde dat het kwaadaardige trollen waren uit een heldimensie en dat hij ze daarom dood geslagen heeft.” Tidow kijkt op en mompelt: “Nog zo’n gek, zaten er geen normale mensen in dat huis ofzo?”

De rest van de documentatie geeft ook geen aanknopingspunten. Raem, een bewoner die daar geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, is sinds 2 jaar na het einde van de Villa nooit meer gezien. Familie weet niets. Opvallend is dat tegelijkertijd met zijn verdwijning het graf van een andere ex-bewoner opgegraven is. Het lichaam was verdwenen, Jsmnn… “Hmm ook dat biedt weinig aanknopingspunten. Verder Jaspert, de programmadirecteur, gelukkig getrouwd met een Amerikaanse popsensatie, woonbaar in Amerika… “Geen geld om naar Amerika te vliegen... dat wordt dus ook niets.” En dan Yd, de schoonmaker. Heeft momenteel een carrière in de Oost Europese pornoindustrie. “ Tja met zo’n snor… wat wil je ook anders?” Dan valt zijn oog op Fidelity… “ Hmm ik weet waar ik morgen heen ga.”

De volgende dag staat Tidow rijdt Tidow een woonwagenpark in. Woonwagen nummer 329 moet ik zijn… Choqo en Fidelity… Wanneer Tidow de vlak bij de juiste woonwagen is ziet hij opeens een bekend gezicht. “Is dat Monniejj die daar voor de deur staat?” Tidow besluit even te blijven kijken. Fidelity doet de deur open en geeft Monniejj een innige omhelzing. De twee kijken schichtig om zich heen en begeven zich vervolgens naar binnen. Tidow, geïntrigeerd dat hij is, sluipt naar de zijkant van de woonwagen, om via een raampje naar binnen te kijken. Daar ziet hij Monniejj en Fidelity staan, hij kan hun gesprek net horen. Monniejj waarschuwt Fidelity dat er een journalist de IGF Villa aan het onderzoeken is. Ze legt het hele verhaal uit en Tidow besluit te vertrekken, hier is ook niets te halen. Wanneer hij nog een laatste blik in de woonwagen werpt ziet hij opeens iets, wat hij al een tijdje niet gezien heeft, buiten zijn eigen uitvoerige collectie om dan. “Nice! Girl on girl action!” De twee vroegere IGF Villa bewoners zijn verzeild in een passievolle kus. Monniejj werpt Fidelity op het bed en de twee beginnen elkaars kleren uit te trekken. Het bed is jammer genoeg net iets buiten het gezichtsveld van Tidow, wanneer hij op een oude ton gaat staan om het goed te kunnen zien gaat hij compleet onderuit. Als hij naar boven kijkt ziet hij de twee vrouwen voor het raam staan, met stomheid geslagen. Wanneer hij zich weer overeind krabbelt, hoort hij een auto op volle snelheid wegscheuren. Hij rent naar de voorkant van de woonwagen en treft Fidelity daar. “Mevrouw Fidelity, ik neem aan dat u onder omstandigheden wel wat vragen wilt beantwoorden…” Fidelity kijkt sip naar de grond en knikt, bij Tidow ontstaat een gemene glimlach wanneer hij haar naar binnen volgt.

Eenmaal binnengekomen begint Fidelity te smeken dat Tidow wat hij gezien heeft voor zich moeten. “Prima, maar daar staat wel wat tegenover!” Fidelity kijkt hem vol afschuw aan, “No way dat ik dat doe, met die vettige plofkop van je!” Tidow is even stil, maar dan krijgt hij door waar zij op doelt. “Nee, nee, ik ben Tidow, de man waar Monniejj je net voor waarschuwde.” Fidelity krijgt door dat Tidow antwoorden wil over de IGF en begint met haar verhaal. Ze weet dat dit haar een gevangenisstraf kan bezorgen voor landsverraad, staatsgeheimen enzo… Maar ze is bereid het risico te nemen. “Ten eerste, ik ben geen kutwijf ofzo… dat ik vreemd ga.” Tidow is totaal niet geïnteresseerd in dit verhaal, maar hij laat haar vervolgen. Een kleine gunst, hij is haar immers aan het chanteren. “Maar met Choqo, ik was enorm verliefd op hem, ik hield van hem. Maar de gevangenis… die heeft hem veranderd. Je weet wat er in de gevangenis gebeurt met mooie jongens zoals hem… En toen moest hij zich wel bij een groep aan sluiten om het te overleven. De enige die hem wilden hebben was de Nederlandse tak van de Aryan Nation.” Een enkele traan druppelt over de wang van Fidelity wanneer ze haar verhaal vervolgt. “toen hij na 10 jaar uit de gevangenis kwam was ik zielsgelukkig. Ik was er zeker van dat de oude Choqo nog diep in hem zat. De hakenkruistatoo op zijn voorhoofd was slechts een naar litteken…” Ze veegt de traan weg en vervolgd haar verhaal met vernieuwde kracht. “Maar dat was niet zo, ik hou van hem, maar hij was verandert. Hij is constant in strijd met zichzelf om wat de Aryan Nation in zijn hoofd heeft gestampt en zijn liefde voor mij. Tenminste ik hoop dat er nog liefde is.” Tidow blijft uit beleefdheid maar luisteren. “En toen kwam ik Monniejj weer eens tegen, ook niet gelukkig in haar huwelijk. We gingen wel eens wijntjes drinken uit die ziekelijke collectie van haar man. En van het één kwam het ander. Ik hou van haar, maar ook van Choqo.” Tidow knikte instemmend, en vroeg vervolgens naar het echte verhaal achter de IGF Villa. Fidelity vertelde alles, liet geen detail achter en Tidow luisterde…

Het was alweer donker wanneer hij weer aan kwam in zijn appartement, hij gooide zijn sleutels op tafel en trok een biertje open. Hij keek nog eens over zijn aantekeningen heen en begon te schelden en te tieren. “Wat een kutwijf, denkt ze serieus dat ik dit geloof? Daalders, Gandalf, Heldimensies?” Tidow neemt een slok van zijn bier gooit zijn aantekening in een hoek. “Ik ben toch niet achterlijk? Dit lijkt net een plot voor slecht uitgedachte en pretentieuze internetliteratuur… “ Hij kijkt nog eens naar zijn schamele appartement en slaakt een diepe zucht. “Was ik maar gewoon HR-functionaris geworden na m’n studie…”

Fin

Dit artikel delen

Over de auteur