1. Emma Watson. Deel zes.

Emma Watson. Deel zes.

De vraag die rondspookte in mijn hoofd ging als volgt: hoe zal ik deel zes van de serie beginnen? Of beter gezegd waar moet ik beginnen? Sinds ik deel vijf heb geschreven is er het één en ander veranderd, niet alleen in mijn liefdesleven – waar jullie zichtbaar van meegenieten – maar ook op school en bij het voetbal. Laten ik maar niet beginnen over die laatste twee want ik ben deze serie begonnen met in het achterhoofd (of voorhoofd): Mrs. Blue.

In deel twee hebben jullie kunnen lezen hoe ik achter haar woonplaats was gekomen en in deel drie, die al snel daarop volgde, konden jullie meegenieten van het feit dat het blijkbaar niet haar woning was. Met elke keer die vraag in het achterhoofd zat ik aan haar te denken. Waar woont ze toch? Waar?

Op een vrijdag middag praatte ik met een maat van me die laatst op onze oude school was geweest, waar zij nu in de vierde klas zit, en vertelde hij dat het er niet veel veranderd was. Toch kon het me niet loslaten en had ik toegezegd er nog een keer langs te gaan, die belofte had ik al eerder gemaakt aan mijn oude mentor. Alleen één punt: ik moest het nog maar de tijd voor hebben. Gelukkig kon ik verleden dinsdag naar het oude nest terugkeren: lang leve de studiemiddagen!

Natuurlijk was ik met een achterliggende gedachte naar ‘De Groene School’ gegaan: Mrs. Blue. Het was alweer een tijdje terug dat ik haar had gezien. Dus, vandaag had ik de kans weer en daarom belde ik mijn maat op: “Moet je eens raden waar ik ben?”. “School?”. “Ja”. “Oké, kom er zo aan.” Na even gewacht te hebben en met oud klasgenoten – jammer genoeg kon niet iedereen slagen – gepraat te hebben. Kwam mijn maat aanzetten.

Zo gewacht te hebben totdat het pauze was, toen kreeg ik nog een venijnige opmerking toegeworpen van mijn maat. Ik zat te klooien met mijn tas op hét bankje waar zij normaliter altijd zat samen met haar vriendinnen zij mijn beste vrind: “Doe maar rustig aanhoor!”. Nou ja, één tegenslag ik heb haar niet gezien dus gingen we maar naar buiten. Samen met mijn ‘buddy’; een goede vriendin van mij waar ik nagenoeg altijd mee samenwerkte. Plotseling werd zij belangrijk en is zij belangrijk: ze kwam opeens met allemaal verhalen aanzetten over Mrs. Blue, want ze had gepraat met haar. Later vertelde ze me nog dat ze dat wel vaker heeft gedaan.

Zo wist ze me te vertellen dat ze o.a. gitaar speelt - nog een extra reden om er mee door tegaan, maar wat er vooral tot deed: hun internet is afgesloten en dat is de reden waarom ze geen Hyves, MSN, Partyflock of etc. heeft. Verklaart een hoop en is best wel een geruststelling alleen ook wel een teleurstelling. Zo kan ik niet de adviezen van jullie opvolgen door bijv. via MSN contact te maken.

Even later zagen mijn maat en ik een oud klasgenoot lopen (blijven zitten in de derde) die nu bij haar in de klas zit. We waren al een keer eerder in onze gedachten bij hem aanbeland als het ging om achter de woonplaats van Mrs. Blue te komen, alleen ik had het hem nog nooit gevraagd. Ik dacht het is nu of nooit. Zo ben ik even later bij hem langsgegaan en heb ik het hem gewoon gevraagd. Eindelijk kan ik zeggen: bingo, volle kaart. I’ve found it. Alleen nu moest ik er nog even langs gaan.

Nog even ja. Probleem is dat het best wel een pokken end bij mij vandaan is en dat je dat niet zomaar op en neer fietst. 21 km op precies te zijn en dat alsmaar rechtdoor, het wordt pas echt leuk wanneer je op een verkeersbord ziet staan dat het nog één kilometer is en dat je daar nog even drie bij moet optellen. Want ik had het langzamerhand wel gehad met die fietstocht, het is de saaiste route ik ooit heb gefietst. Dacht altijd dat het stukje Heerenveen – Grou saai was, maar dit slaat alles. Maar ja, je moet het er voor over hebben en ben dan ook blij dat ik dat het beloond werd. Ik heb op dé vraag antwoord gekregen. Nou ja de vraag gaat wat de ver, maar wel op die prangende vraag die ik nog had.

Nu ik dus een bult aan nieuwe informatie heb – want heb niet alles vertelt; want dat is namelijk overbodig – moet ik daar wel wat mee doen. En om het kort samen te vatten: snode plannetjes worden al gesmeed.

Dit artikel delen

Over de auteur