1. All hail Internet of: hoe tijden veranderen maar de mens hetzelfde blijft

All hail Internet of: hoe tijden veranderen maar de mens hetzelfde blijft

Internet is niet het leven maar het leven bestaat wel uit internet

Soortgelijke voorbeelden:

Bier is niet het leven maar het leven bestaat wel uit bier

Gamen is niet het leven maar het leven bestaat wel uit gamen.

Weetje waar ik namelijk een hekel aan heb? Aan mensen die dingen in het leven de schuld geven van HUN onvermogen en HUN verslavingsgevoeligheid. Je hoort ze wel eens roepen: ''Ja vroegah! Vroegah, zonder internet kwamen de mensen meer buiten! Woaren we sociaal! Met zijn allen!'' MAAR: is dat de schuld van het internet of van de mens zelf? Is het eigenlijk wel waar?

Ik ben iemand die best vaak op Hyves zit en de hele dag online ben op msn als ik niet weg ben.

Laten we dat even vertalen naar vroeger, die zin:

Ik ben iemand die best vaak brieven en foto's op de post doet naar mijn vrienden en hang echt de hele dag aan de telefoon als ik niet weg ben

Nou jongens, wat is het verschil? Naast dat een Hyves krabbel of online een foto plaatsen 100x sneller is als welke brief dan ook, bespaar ik mezelf ook nog eens BAKKEN MET GELD. Internet ik HOU van je :D

En daar hebben we meteen een interessante factor te pakken: bellen kost geld, brieven posten kost geld, wij zijn mensen. Komen nog uit Nederland ook. Geld uitgeven? Zo min mogelijk! En daarom gingen we wat meer naar buiten, want dat scheelt geld! Praten in real life is gratis! Al heb ik uit betrouwbare bronnen vernomen dat Dhr. Bos naarstig op zoek is naar een manier om hier geld voor te vangen. Maar we dwalen af!

Zoveel manieren van contact en vermaak maken internet tot de mooiste en meest compleet aanvoelende manier van vermaak. Een snoepwinkel. De Jezus van het entertainment. De Heilige Graal, en jongens wat maakt internet alles toch zoveel makkelijker. Internet heeft alle drempels kleiner gemaakt en alle mogelijkheden vergroot. Vrienden maken op msn en mensen leren kennen voordat je ze in het echt ontmoet? De interesses van het meisje van je dromen weten en daar op inspelen zonder haar ooit gesproken te hebben? Mensen spreken die je anders nooit had gesproken omdat ze te ver weg wonen? Internet, internet, en nog eens internet.

Maar de kern van het verhaal is: Internet is incompleet. Net zoals alles in het leven incompleet is op opzichzelfstaand. Daarom combineren wij dingen om ons leven zin te geven en compleet te maken. Maar sommige mensen hechten meer waarde aan het een dan aan het ander. Zoals games, alcohol en ja, ook internet. Slaat dat te ver door? Dan ga je 1 activiteit als een compleet leven zien. Je word er zo afhankelijk van dat je niks anders nodig hebt. Nou ja eten en slapen is altijd wel handig, maar dat zijn dingen waar je toe gedwongen word. Vrijetijdsbesteding word beperkt tot 1 ding. Je leven en gedachten worden beperkt tot 1 ding! Als je nog van een leven kunt spreken dan.

Maar normale mensen zullen iets als internet altijd als incompleet ervaren. Msn'en kan praten in het echt met iemand en iemand zien niet vervangen. Online gamen kan een avondje uitgaan niet vervangen. Bier en drugs kunnen echt geluk niet vervangen. Zo kan ik nog uren doorgaan. Het zijn slechts andere manieren, je wisselt ze af. Het gebrek aan het een probeer je op te vullen met het ander. Niks mis mee.

Dus om de vraag te beantwoorden: Zonder internet zouden we simpelweg naar alternatieven zoeken om onszelf te vermaken. meer tv kijken, bel avonden in plaats van msn avonden, brieven sturen in plaats van mailen.

Kortom we zouden net als nu, de tijd die we te besteden hebben totdat we echt sociale dingen gaan doen, opvullen met iets anders. Laat internet daar nou net perfect voor zijn!

Tijden veranderen, mensen blijven altijd hetzelfde. Diep van binnen.

~Peace

Dit artikel delen

Over de auteur