1. DAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH

DAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH

Na een week uitvoerig spelen en testen kan ik eindelijk oprecht zeggen dat de Wii console helemaal geweldig is. De spellen welke ik heb weten te bemachtigen zijn Zelda, Wii Sports, Wii play, Monkeyball en Rayman. Zoals verwacht is Zelda super en ik wil hier verder niets over zeggen want dit spel moet je gewoon spelen zonder er veel over te weten. Wii sports is een heerlijk spel met meerdere spelers en dan voornamelijk het bowlen en tennissen. Enig nadeel van Wii sports vind ik het boxen. Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat er zoveel in het spel zat verwerkt. Zo is er een uitgebreide training modi en tevens een fitnes modi welke erg leuk is om te spelen. deze bevat even als Brain Age een test om te zien welke sport leeftijd je hebt. Leuke extra is dat het spel is geintrigeerd met het notebook en de agenda. Zo zie je alle persoonlijek records terug in je agenda. Wii Play vind ik afschuwelijk zelfs voor een tientje. Als er al een leuke game in is verwerkt dan is dat het Poolen omdat er iets diepgang in zit. Tevens werkt het schijfje goed als onderzetter. Maar voor een tientje kan je goedkopere onderzetters vinden... Monkeyball is de beste 3rd party launchgame met een geweldige single player campagne en tevens leukere minigames voor meerdere personen dan Rayman. Het is in mijn ogen de beste Sega titel van de afgelopen 5 jaar. De singleplayer modi blijft ook leuk door het verbeteren van tijden en verzamelen van alle bananen, welke overigens erg moeilijk zijn te bemachtigen. Met Rayman heb ik me wel vermaakt en heb nu eindelijk 100% behaald. groot nadeel is dat het spel nu echt me strot uit komt. Ik hoopte op een hele leuke multiplayer campagne maar eigenlijk zijn er bijna geen minigames, laat staan leuke, die je met 2 of meer spelers gelijktijdig kan spelen. Daarnaast is het vervelend dat je niet van tevoren kan instellen hoeveel minigames je doet. Dit is bij monkeyball wel het geval en werkt daar uitstekend. Gelukkig is de humor wel aanwezig maar toch had ik veel meer verwachtingen van de multiplayer modi. Er is wel één minigame welke ik het vermelden waard vind. Zo is er een school klas van zo een 20 konijnen welke een leidje zingen. Telkens zit er één tussen welke vals zingt en dezie dien je steeds te vinden en voor zijn bekkie te meppen. Heerlijke game om even af te reageren en de ergernissen van de multiplayer modi te vergeten.

De Wii console zelf maakt zijn verwachtingen meer dan waard. Ik heb direct wat titels van de Virtual console aangeschaft en deze werken zeer goed. Bij ieder spel zit ook een uitgebreide handleiding en dit vind ik een aangename bijdrage. Komende vrijdag ben ik helemaal blij want dan is Gunstar Heroes als download beschikbaar.

Het leukste kanaal is echter het mii kanaal waarin je een eigen karakter kan maken welke je gebruikt in titels als Wii Sports en Wii Play. Geweldig om vrienden als publiek te zien in een potje tennis of om met ze te slaan in baseball. Je dient deze karakters echter wel eerst toe gezonden te krijgen.

Zodra je vrienden hebt aangemeld via het Wii adresboek is het overigens erg leuk ome en bericht te zenden. Zeker als je vrienden slapen en de Wii in de slaapkamer hebben staan. Zodra de Wii is aangesloten op Wii 24/7 gaat namelijk het led licht fel blauw branden en knipperen omdat je een nieuw bericht hebt ontvangen. Heerlijk om dan de volgende dag een reactie te ontvangen van bijvoorbeeld een collega "me vriendin kon er niet van slapen man";).

Voor de mesnen met een LCD tv nog even een tip om iets beter beeld te ontvangen zonder component aansluiting. Zet de instellingen van de Wii op 50 hertz want vreemd genoeg leverd dat beter beeld op bij de Wii dan 60 hertz. Zodra de component kabel er is zijn we hier echter vanaf.

Dit artikel delen

Over de auteur