1. Fuat Çapa rot op!

Fuat Çapa rot op!

Tja, ik weet dat het niet veel mensen interesseerd, maar ik wil in deze Log toch mijn ongenoegen uiten tegen de trainer van MVV: Fuat Çapa.

Er zijn een aantal redenen waarom ik dit precies doe:

1) De nederlaag uit tegen FC Den Bosch: 6-0.

2) De ongeinspireerde houding van de spelers.

3) De houding van de trainer.

Aangezien je geen 11 spelers kunt verkopen, lijkt het mij duidelijk dat er een nieuwe trainer moet komen. Dat is niet de enige reden. De trainer van MVV vindt het blijkbaar ook lastig om spelers te wisselen. Tenminste, als je een speler laat warmlopen en hem vervolgens na een kwartier nóg niet hebt ingezet, ben je niet goed bezig. Dit terwijl hij allang klaar was met warmlopen, maar de trainer gewoon geen knopen kan doorhakken. Dan de belachelijke houding van Çapa. Het enige wat hij doet is wat wijzen. Er komt geen geroep aan te pas en de spelers lijken nu niet echt naar hem te luisteren. Wat mij betreft mag hij dus liever vandaag dan morgen zijn biezen pakken!

Voor mij is dit belangrijk, omdat Fuat Çapa alles wat Robert Maaskant (ex-trainer van MVV twee seizoenen geleden) heeft opgebouwd, weer even gemakkelijk afbreekt. Met veel pech kan MVV dus weer helemaal opnieuw beginnen en dat met schulden. MVV is van Maastricht en Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Daarom hoort MVV in de eredivisie te spelen en dat zal niet gaan lukken met deze trainer. De doelstelling was top 3, maar op dit moment staan we twaalfde. Çapa exit!

Bericht van Goal.com:

Preses Goumans niet gelukkig met onrust rond MVV

Geschreven op maandag, 14 september om 08:06

Woedende supporters die de spelersbus opwachten, en een hoofdtrainer die door de slechte start van het nieuwe seizoen onder druk zou staan. MVV-voorzitter Joseph Goumans is niet gelukkig met de ontstane onrust rond de eerstedivisionist. "We denken na over hoe we deze onrust kunnen wegnemen. Niemand is gelukkig met de resultaten. De spelers niet, de begeleiding niet, de fans niet en de sponsors niet."

MVV, dat vorig seizoen als zesde eindigde, heeft na zeven wedstrijden slechts acht punten verzameld. Dieptepunt was de 6-0 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen FC Den Bosch. Goumans bezweert dat de MVV-top achter trainer Fuat Capa blijft staan, maar heeft inmiddels wel de ambities bijgesteld. "We hebben alle vertrouwen in deze ploeg en deze trainer. Zolang ik voorzitter ben, blijft deze trainer", stelt de preses.

"Hij heeft eind vorig seizoen geroepen dat MVV voor de topdrie zal gaan, maar hij ging er toen vanuit dat de groep compleet bleef", vertelt de hoogste sportbestuurder maandag in Dagblad de Limburger. "Die ambitie zal nu een moeilijk verhaal worden." Tom Daemen wil niet meedoen aan de kritiek op zijn coach. "We zitten met z'n allen in hetzelfde schuitje, nu moeten we keihard aan het werk."

Fuat Çapa:

Dit artikel delen

Over de auteur