1. De Exclusives part 1

De Exclusives part 1

Elke gamer heeft dat wel, voordat ie beslist een console te gaan kopen. Men vraagt zich dan af: wat zijn de capaciteiten van de console, welke controller voelt het aangenaamst, maar vooral, welke console heeft de beste games!

Niet elke console heeft dezelfde games, en exclusives is wat ze doen verschillen van een ander, wat de mensen moet aanzetten hun console te kopen. Deze games moeten dan ook absoluut van topkwaliteit zijn, wilt hun console goed verkopen! Hier volgt een opsomming van de exclusives van consoles, die zo goed waren, dat ze een plaatsje kregen in de gamegeschiedenis van ons allen!

SONY

De playstation heeft vele geweldige titels, maar degene dat het meest in je hoofd bleven hangen waren toch wel de volgende:

God of war

Hoeveel delen: 3 (4e in de maak)

Platforms: PS2, PSP(PS3 in de maak)

Deze game speelt zich af in het oude Griekenland, waar jij, als Kratos, de wereld van de chaos moet gaan redden, of met andere woorden, van de god van de oorlog: Ares! Om dat te doen, moet je geheel bewapend, en met hulp van de goden, de doos van pandora gaan zoeken. Wat deze game tot een ongelofelijke topper gemaakt heeft, zijn de geweldige combo's en wapens, de zeer indrukwekkende tegenstanders, de puzzels gebaseerd op Griekse mythologie en gewoon het fantastische sfeertje! De eerste 2 delen op de PS2, oogden al zeer mooi,het deel op de PSP eveneens, en het deel op de PS3, belooft één van de mooiste games ooit gemaakt te worden! Kort samengevat: een heel sterke troef voor Sony!

Ratchet & Clank

Hoeveel delen: 8

Platforms: PS2, PSP, PS3

Ratchet, een klein, vleermuisachtig wezen, en Clank, een robot dat altijd aan zijn zij is (letterlijk) reizen door de ruimte, en met gebruik van vlammenwerpers, bom handschoenen, en zoveel meer, proberen ze de kwaadaardige President Drek te stoppen, die daarbij Clank ook nog heeft gemaakt, maar door een systeemfout, gehoorzaamt Clank zijn baas niet meer, integendeel zelfs, hij probeert hem net te stoppen! Samen beleven ze de vetste avonturen. Maar afgezien van het vette verhaal, is het ook een unieke platformer/third-person shooter met enorme variatie door het besuren van robot-spinnen,... Al bij al, weer een reden om je een Playstation platform aan te schaffen, want Ratchet & clank, kwam zowel op PS2 en op PS3, als op de PSP uit met Secret Agent Clank, en Size matters!

Jak & Daxter

Hoeveel delen: 4

Platforms: PS2, PSP

Jak, een soort elf, en Daxter, een oranje wezel, belanden samen in de toekomst, en moeten een weg vinden om terug naar het heden te komen! Sterk gelijkend op Ratchet & Clank, is deze serie toch anders, aangezien je telkens door een stad dwaalt, en terwijl met vliegende auto's moet rijden. Wat deze game ook wat doet verschillen van de Ratchet & Clank series, is de lengte van de spellen, dat in deze ontzettend lang is en ook een hogere moeilijkheidsgraad, dat de meer hardcore gamers gaan aanspreken. Net als Bij Ratchet & Clank, heeft de sidekick, Daxter in dit geval, een eigen game gekregen op de PSP, dat niet minder aangenaam was als het origineel. Het enige waar we nog op wachten, is een PS3 versie om het compleet te maken!

Sly

Hoeveel delen: 3

Platforms: PS2

Sucker Punch, bekend van games als Infamous, deed zijn debuut bij de PS2, met de Sly serie! Je speelt als Sly, een wasbeer behendigt in het stelen en zakkenrollen, samen met je partners Bentley (The brain) en Murray (The brawn) vorm je een dievenbende, dat op zoek moet gaan naar de geheimzinnige Clockwork, een ijzeren arend, dat toen je klein was, jouw ouders heeft vermoord. In het eerste deel zoek je naar de kaart, in het tweede zoek je alle delen van clockwork en vernietig je hem voor goed, en in het derde deel is er een apart verhaal. Maar alles loopt niet zo van een leien dakje als je zou willen, want de beroemde politieagente Carmelita, zal je vaak dwarszitten, om die beloning te pakken te krijgen. Deze ondergewaardeerde serie verdient zeker een vernoeming als een Sony Exclusive, want deze games zijn van diepe kwaliteit, en moeten, indien gemist, zeker nog eens een kans gegeven worden.

Killzone + Resistance: Fall of men

Hoeveel delen: Killzone : 3; Resistance: 3

Platforms: PS3, PS2, PSP

Killzone staat vast bij de meesten bekend als 'een van de games dat bewees dat FPS mogelijk is op console, en niet alleen op PC'. Er is oorlog uitgebroken tussen de mensen en de Helgast, een soort aliens, en jij moet ze stoppen! In het tweede deel raak jijzelf een beetje geïnfecteerd en is er natuurlijk een veel sterkere online mode aan toegevoegd dan in het eerste deel. Zoals bij alle vernoemde exclusives van Sony tot nu toe, is er ook van Killzone een PSP versie gemaakt, dat van dezelfde topkwaliteit mag genoemd worden.

Resistance, was een launch title te samen met de PS3, en was op dat moment, de goede rede om een PS3 aan te schaffen, en weer is er een PSP versie gemaakt van de game. De game staat bekend voor zijn super leuke coop campaign, en geweldige online mode, jammer dat in het tweede deel de coop campaign is weggelaten, wat niet wegneemt dat de campaign, even intens blijft. Een must-have voor de PS3 bezitters, en de PSP versie kan beter ook niet gemist worden.

Note: Metal Gear Solid wordt niet vernoemd, omdat er een xbox versie in de maak is, maar nu betekent dat niet dat het een microsoft exclusive wordt.

Dit was dan deel 1 met Sony, als jullie het leuk vonden, kan je volgend weekend genieten van deel 2 met Microsoft en deel 3 komt later volgende week met Nintendo. Laat zeker een reactie achter!!!

Dit artikel delen

Over de auteur