1. Xbox Live

Xbox Live

Naar aanleiding van alle mensen die zeggen dat PSN lekker gratis is en je moet betalen voor Xbox Live, heb ik even wat dingen op een rijtje gezet.

Xbox Live kost geen €60,- per jaar. Dit kost het alleen voor de 'domme kopers' die niet verder kijken dan hun neus lang is. Hier is een handige link waar je ziet dat Xbox Live maar €34,- kost, mits je het bij een webshop koopt. Het nadeel is dat je dan geen doosje erbij krijgt, maar hem naar je toe gemaild krijgt. Big deal?

Maar waarom €34,- betalen voor iets wat op de PS3 gratis is?

PSN valt niet te vergelijken met Xbox Live. Xbox Live is veel meer dan dat. Mensen die dit niet vinden hebben gewoon nog nooit gebruik gemaakt van Xbox Live.

Wat Xbox Live allemaal biedt:

Allereerst weinig lag. Natuurlijk is er nog wel sprake van lag, maar dit ligt dan 95% van de tijd aan één van de spelers die verbindingsproblemen hebben.

Ten tweede heeft Xbox Live het geweldige Friends systeem. Je zet je Xbox aan en ziet meteen welke vrienden online zijn en welk spel zij spelen. Je invite iemand uit voor een voice chat en stelt voor samen te gamen. Ideaal!

Heb je geen headset? Geen probleem, dan stuur je een text bericht. Deze kun je zelfs vanaf de pc versturen en lezen.

Tevens kun je tijdens het spelen, of bijvoorbeeld wanneer het matchmaking bezig is, friends van je friends kunt bekijken, de achievements met iedereen vergelijken etc. Je verveelt je gewoon nooit, ook niet tijdens het zoeken van medespelers.

Dan is er nog de Party optie, waarmee je met 8 personen tegelijk kunt chatten. Nu moet ik toegeven dat 8 personen vaak wat druk is, maar met zijn vieren is zeker wel handig en gezellig.

Nog een voordeel van dat je moet betalen voor Xbox Live is de super goede spelers in bijv. Halo minder snel een nieuw account maken. Was dit gratis, dan had het TrueSkill systeem weinig nut. Je krijgt dat namelijk alle hoge levels die voor de lol een nieuw account maken, die bij de lage skill levels zitten. Het bederft gewoon de hele pret.

Tot zover deze korte uitleg over Xbox Live. Ik hoop dat er zo meer duidelijk over is en geen reacties onder nieuwsberichten meer krijgt van: "Ja maar Xbox Live kost €60 en PSN is gratis!"

Dit artikel delen

Over de auteur

Ldawg Ik hou van games