1. De Exclusives part 2

De Exclusives part 2

Wederom, na een eerste deel met Sony, keer ik terug met de exclusives van Microsoft. Ik heb wat kritiek gehad op het geval dat ik er een paar was vergeten, maar nu even voor de duidelijkheid, de games dat ikzelf niet gespeeld heb, daar vertel ik veel minder ook, maar deze keer vermeld ik ze ook, zodat jullie ze toch op een rijtje hebben.

MICROSOFT

Microsoft, de meeste gamers denken dan meteen aan de Xbox (360), maar men mag natuurlijk niet vergeten, dat zij ook de PC bezitten, en dus daar ook een hele berg exclusives voor hebben. Microsoft ging met de Xbox360 zowat dezelfde weg in als de PS3, met HD graphics dus. Maar toch trekken zij de streep tussen de xbox en de playstation met een hele hoop exclusives, dat hun console kan favoriseren. Nogmaals, als je deze nog niet hebt geprobeerd, kan je ze best nog eens in huis halen, want ze zijn stuk voor stuk erg vermakelijke games (dat zijn zowat elke ‘echte’ exclusives)

Halo

Hoeveel delen: 4

Platforms: Xbox, Xbox360

Wie microsoft zegt, zegt automatisch Halo! En wie Halo wilt definieren, kan hem het best omschrijven als één van de meest bekende FPS ooit gemaakt! Maar Halo was niet bekend om zijn ontzettend intense campaign, (ook al was deze zeker niet slecht!) maar vooral om zijn ongelofelijk entertainende multiplayer, zowel online als offline! Heel even werd er overwogen deze game ook uit de exclusives te halen door er een DS versie van te maken, maar deze is helaas afgekeurd door Nintendo zelf. Zie hier voor wat beelden van de afgeschafte game. En in 1 deel genaamd Halo Wars, wordt het hele FPS genre omgewisseld voor strategy, waar ikzelf niet in geïnteresseerd ben, maar 'naar het schijnt' ook toppie wordt omgevormd. In ieder geval blijft Halo de reden voor vele Xbox aankopen, en Bungie is daar zeker blij mee.

Fable

Hoeveel delen: 2 (3e misschien in de maak)

Platforms: Xbox, PC, Xbox 360

Aan de verkoopcijfers te zien, heeft het eerste deel een enorm succes genoten, wat hen aanzette tot een Xbox 360 vervolg! In fable speel je als een jonge knaap in de middeleeuwen, wonend in een vrolijk stadje waar geen vuiltje aan de lucht hangt. Maar dan, op een dag, komen er woeste ridders de hele stad platbranden, en zie jij voor je ogen je vader neergestoken worden. Het is dan, dat een soort magiër je redt uit deze uiterst benauwde situatie om je naar een ‘guild’ te brengen. In deze guild groei je op, samen met een meisje met donkere huidskleur. Je leert daar alles om te vechten, en oefent zowat heel je puberteit door, tot je meester zegt, dat je er klaar voor bent, om de stad in te gaan, en mensen te helpen met hun queestes. Dat meisje waar ik net over vertelde, wordt zo een beetje je rivaal in het spel.

Wat deze game zo vernieuwend en aansprekend maakte, was de mogelijkheid om te kiezen of ‘held’ of ‘slechterik’ als reputatie te hebben. Zo kon je verschillende queestes verschillend uitwerken, zoals bijvoorbeeld een queeste waar je de stadswacht moet helpen de dieven op te pakken, of je kan de andere richting nemen, en de dieven helpen de stadswacht te doden. De game gaf een enorme vrijheid, en is zeker nog bekend als één van de beste xbox games, samen met Halo.

World of warcraft

Hoeveel delen: 4

Platforms: PC

Dit is de game, dat zelfs de gewone non-gamer kent. World of Warcraft afgekort WoW, staat zeker bekend bij ons allemaal, zelfs bij degene die het niet spelen! Je zou het spel kunnen vergelijken met de monster hunter van Europa, want als je een releasedatum van WoW ziet, weten alle winkels, dat er dan wat overuren zullen bijgewerkt moeten worden. Deze game zette eigenlijk de grootste stap naar het ideaal van een MMORPG of een Massive Multiplayer Online Role Playing Game. Met de nadruk op de Massive voor Wow, want deze game kan je gemakkelijk een jaartje of 2 bezighouden voor het gaat vervelen, en dat is alleen maar omdat je zo’n ongelofelijk grote wereld moet gaan verkennen, en dat terwijl nog samen met je vrienden kan doen. De grote demper, was dat Wow ook de inleiding gaf tot het maandelijks betalen van een game. Maar de meeste gamers zijn hier niet door afgeschrikt en betalen het met vreugd, want eerlijk is eerlijk, het is het waard… Je kan deze game ook als een ultieme bron van inkomsten voor Microsoft zien, en dus cruciaal voor het bedrijf.

Gears of War

Hoeveel delen: 2

Platforms: PC, Xbox, Xbox360

In dit spel speel je als Marcus Fenix, een gevangene die net bevrijd is, en je zit eigenlijk in een oorlog tegen de Locusts. De game is een third-person shooter met wat tactische bedoeningen, zoals het cruciale punt van samenwerking, als je alleen speelt dus met de A.I.

Deze game werd geprezen voor z’n unieke gameplay en geweldige graphics, een geweldige topper dus, dat zeker niet gemist mag worden!

Crysis

Hoeveel delen: 1 (2e in de maak)

Platforms: PC

Als je nog niet van Crysis had gehoord, had je misschien wel al van Far Cry gehoord, een unieke topper op de PC (helaas geen exclusive). De makers van Far Cry verwennen de PC shooter fans alweer, met deze adembenemend mooie PC game. Wel even een waarschuwing, de game vereist echt een ongelofelijk sterke PC dat slechts weinig PC gamers bezitten om deze game daadwerkelijk ‘flawless’ te kunnen spelen, maar als je dat nu toevallig bezit, is deze game een ware must-have! Persoonlijk vind ik Far Cry nog steeds beter, maar het blijft een welisware topper, met scherpe graphics, leuke omgeving, en ijzersterke wapens.

Helaas, zijn vele xbox exclusives verloren gegaan in de laatste generatie, met vermelding van Ninja gaiden, Splinter Cell, Far Cry, Mass Effect, enz…

Er zijn natuurlijk nog veel meer MMORPG’s zoals Guild Wars, dat ik niet ga vernoemen, omdat ik dan weer te lang bezig ben.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden, en verwittig me zeker als ik iets belangrijks van exclusives vergeten ben, dan kan ik het meteen nog snel aanpassen. Stay tuned, want volgende week woensdag komt Nintendo aan de beurt

Dit artikel delen

Over de auteur