1. Star Wars: Battlefront

Star Wars: Battlefront

Toen de techniek op het gebied van spellen nog niet zo toereikend was, kwamen de Star Wars titels er vaak bekaaid vanaf. Dat is sinds enkele jaren wel even anders. Na de Rogue Squadron titels van Factor 5 en Knights of the Old Republic van BioWare, begint het erop te lijken dat de Star Wars licentie eindelijk volledig benut kan worden. En juist daarom is Lucas Arts zelf begonnen met Star Wars: Battlefront, een actiespel dat volledig gebruik maakt van online mogelijkheden. De ontwikkeling van deze nieuwe telg uit de Star Wars reeks wordt door Pandemic Studios voldaan. Die studio is bekend van onder andere het ultrarealistische Full Spectrum Warrior.

Battlefront heeft op het eerste gezicht wel iets weg van Battlefield 1942: een snelle actietitel die met meerdere mensen via het Internet gespeeld kan worden en goed is in spontane actie. Daarmee willen we zeggen dat de spelers de mogelijkheid krijgen om elk voorwerp, voertuig of stukje omgeving te kunnen gebruiken om de vijand van kant te maken. De veldslagen werken via teams en dus niet ieder voor zich. Dit vereist samenwerking tussen spelers, die er overigens veel zullen zijn. De PC versie ondersteunt maximaal 32 spelers via het Internet en 64 over het netwerk, terwijl de spelcomputers hier helaas maar de helft van aan kunnen.

De structuur van Battlefront is simpel. Het spel biedt twee verschillende spelopties: Skirmish en Galactic conquest. Via de eerste modus is het mogelijk een willekeurige spelwereld in te laden en vervolgens lekker erop los te knallen. Dit kan zowel via het Internet tegen virtuele vrienden als thuis in je eentje tegen computergestuurde tegenstanders. Veel interessanter is echter de tweede speloptie. Hierin is het de bedoeling te kiezen tussen Rebel, Imperial, Republic of Separatist. Battlefront bevat voor deze modus tien verschillende planeten, waaronder oude bekenden zoals Naboo, Tatooine en Endor. Over deze tien planeten zijn zestien locaties gestrooid, elk met eigen uitdagingen en kenmerken.

Elke gekozen zijde van het verhaal heeft vier standaard en twee speciale eenheden. Tot de standaard eenheden behoren onder andere een scout om vijanden van ver te doden en een eenheid met zwaar geschut aan boord om met grof geweld een wereld te veroveren. De te gebruiken voertuigen zijn allemaal zeer herkenbaar en variëren van AT-STs tot speeder bikes. Erg interessant is ook het feit dat bepaalde wezens op een planeet, zoals de Ewoks op Endor, mee zullen helpen als je de juiste zijde hebt gekozen. Er zijn echter ook wezens aanwezig die op alles schieten wat los en vast zit en geen allianties zullen sluiten met de speler.

Het ziet er naar uit dat Star Wars: Battlefront visueel gezien één van de meest indrukwekkende titels binnen de licentie zal worden. Lucas Arts heeft bovendien aangegeven delen uit Episode III toe te voegen, waardoor we dus ook in aanraking komen met helemaal nieuwe werelden die er natuurlijk ook weer prachtig uit zullen zien.

Star Wars: Battlefront zal vooral bij de liefhebbers van de films zeer succesvol worden. Het spel concurreert echter ook met Battlefield 1942 omdat het dezelfde spelelementen bevat. De affiniteit met de Star Wars licentie is echter zo goed uitgewerkt, dat dit spel haast niet kan mislukken. Eind 2004 ligt Battlefront in de winkels voor PC, Xbox en PlayStation 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • lijkt me echt een heel tof ga ik zeker halen. Zeker gezien het feit dat het en Star Wars game is

  • het zou er wat interresanter uitzien als er wat screenshots tussen de verhaaltjes zouden staan.

  • Deze moet ik gewoon hebben…    Ik vond de Galactic Conquest mod van BF al leuk… maar dit is 1000 maal beter (qua graphics, gameplay, etc)    Lijkt me erg leuk =)


  • Battlefield, maar dan met Star Wars volgens mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren