1. NFL Street 2

NFL Street 2

American Football is niet echt een populaire sport in Nederland, maar toch zijn er altijd nog een handjevol fanatieke sportfanaten die ongetwijfeld onze eigen Amsterdam Admirals volgen. Dat er interesse voor de sport is blijkt ook wel uit het feit dat SBS6 nog niet zo heel lang geleden de Super Bowl live op televisie uitzond. En voor al die American Football-aanhangers komt EA nu met het tweede deel uit de NFL Street-serie.

Eventjes de NFL spelregels uitleggen van deze sport gaat mij in deze recensie niet lukken, en daarbij komt ook nog eens dat deze regels weer een tikkeltje zijn aangepast voor NFL Street 2. En ach, NFL Street 2 zal waarschijnlijk toch alleen door de echte American Football die-hards gekocht worden. De doorsnee gamer zal zich eerder tot NBA Street V3 of het aankomende FIFA Street voelen aangetrokken dan tot NFL Street 2. Desalniettemin is NFL Street 2 zeker geen minder spel.

Bij NFL Street 2 is het de bedoeling om op een zo’n cool mogelijke manier te spelen en te scoren, inclusief over-de-top bewegingen. Net als in alle 'Street'-spellen zijn ook de GameBreakers weer aanwezig. Deze kun je verdienen door tijdens het spel zoveel mogelijk Style Points te verdienen. Let wel: er zijn twee GameBreaker-niveaus. Op niveau 1 laat jouw speler de tegenstander alle hoeken van het veld zien, en op niveau 2 laten jouw teamleden automatisch de vetste bewegingen zien en kan je actie niet misgaan. Naast de bekende GameBreakers bevat NFL Street 2 ook nieuwe zogenaamde Hot Spots. Hot Spots zijn posters die aan de muur hangen op de verschillende velden. Wanneer je een Wall Move uitvoert op zo’n Hot Spot, stijgt je GameBreaker meter en veranderd de Hot Spot in jouw team’s logo. Daarnaast ontsleutel je hiermee ook echte posters die je kunt bekijken bij je prijzenoverzicht.

Leuk al die speciale bewegingen, maar welke speelmodi bevat NFL Street 2 nu eigenlijk? Zodra je het spel voor de eerste keer opstart wordt er gevraagd of je een training wil doorlopen, waarin alle aspecten van het spel even haarfijn worden uitgelegd. Spelers die het eerste deel al gespeeld hebben kunnen er ook voor kiezen om alleen de nieuwe zaken uit NFL Street 2 te doorlopen. Zodra je de training doorlopen hebt, kan het echte werk beginnen. Zo kun je even snel een potje spelen in “Pickup Game”, of kiezen voor het nieuwe “Own the City”. Hier moet je een eigen speler creëren, spelers aannemen, en het uiteindelijk opnemen tegen het team van niemand minder dan Xzibit. Inderdaad, onze grote vriend Xzibit zit ook in dit spel. Tijdens het spelen verdien je verder credits om deze later weer te kunnen ruilen voor nieuwe kleding of tattoo’s.

En er zijn nog twee nieuwe speelmodi te vinden. Zo is er “NFL Gauntlet” waarin je het als speler tegen de gehele NFL moet opnemen. De grote vraag is hoeveel teams je kunt verslaan. Als laatste zijn er nog de “Street Events”. Dit zijn verschillende kleine spellen, van bijvoorbeeld vier-tegen-vier tot ieder-voor-zich partijtjes. Heel leuk al die speelmodi, maar in tegenstelling tot de Amerikaanse versie bevat de Europese versie van NFL Street 2 geen online modus. Het is waarschijnlijk niet rendabel om naast Amerikaanse servers ook nog eens Europese servers op te zetten. En denk nu niet dat dit alleen bij de PlayStation 2-versie het geval is, ook de Europese Xbox-versie kan niet online gespeeld worden. Toch mag je eigenlijk van een groot bedrijf als EA wel verwachten dat ze ook in Europa al hun spellen online gooien. Mooi niet dus!

Dan als laatste nog even over de beelden en het geluid. Ik vond het spel nogal last hebben van veel flickering, alle lijntjes trilden enorm. Die flickering daargelaten, de spelers zelf én de velden zien er allemaal zeer gedetailleerd uit. Bij EA hebben ze alleen niet alles uit de PS2 gehaald wat er in zat, er zijn tal van sportspellen die er beter uitzien. En dan het geluid, of eigenlijk de muziek. Net als al de 'Street'-spellen bevat ook NFL Street 2 weer een bijpassende soundtrack, inclusief muziek van Xzibit die ook zijn stem aan het spel verleende. Hartstikke leuk allemaal, maar die Xzibit hadden ze er eigenlijk net zo goed uit kunnen laten.

Conclusie en beoordeling

None

NFL Street 2 is een zeer aardig Street spel geworden, al is het spel veel minder te pruimen als je geen idee hebt van American Football. Leuk al die spelers uit de NFL, maar je zult toch niemand kennen. Misschien dat ze daarom Xzibit maar hebben toegevoegd? NFL Street 2 speelt wel lekker én snel weg. Daarnaast bevat het in ieder geval genoeg speelmodi, alleen de online modus is eruit gesloopt. Geen goede zaak EA! Ik raad daarom NFL Street 2 alleen aan voor echte American Football fans, want de rest zal het spel toch nooit kunnen waarderen.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Veel speelmodi
 • Own the City modus
 • Spectaculaire actie
 • Minpunten
 • Niet online speelbaar
 • Veel flickering (visuele oneffenheidjes)

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Goede review!!! zekers meej eens(vooral met het cijfer!!), ik koop eigenlijk liever het gewone madden spel:D

 • Had het even gespeeld en snapte nog niet heel veel van al die tactieken. Toch lijkt de game me wel cool..

 • Quote:

  Ik raad daarom NFL Street 2 alleen aan voor echte American Football fans, want de rest zal het spel toch nooit kunnen waarderen.  Dat is echt complete bullshit!! Ik wist zelf helemaal niks van American Football maar heb deze game zo goed als uitgespeeld.

  Lekker over the top, erg uitgebreid met verschillende gamemodi die ook nog eens erg leuk zijn en multiplayer (offline tho) is ook sterk aan te raden. Het kan ook nog eens cooperatief gespeeld worden.

  Van die zogenaamde \"flickering\" heb ik amper last gehad.

  Als je ook maar een klein beetje interesse toont in het spel snap je de regels binnen notime en is het een genot om te spelen.

 • dit spel is zkkr de moeiute waard hoor speel m zelf dusja ;)  en als je het spel niet kan en gewoon heel erg slecht bent dan moet je niet iedereen opstooken dat t een kut spel is is prima in orde heb e lange tijd mee gespeelt e was niks te moeilijk er zijn veel manieren om te spelen en het is ook nog eens mogelijk om 2 soorten teams te maaken 1 waar je 1 mannetje zn punten kan verbeteren en het andere om een heel team te maaken :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren