1. Shoppen en chillen

Shoppen en chillen

We zijn inmiddels aangekomen in ons tweede hotel, het hotel waar we eigenlijk elk jaar zitten. Deze was aan het begin niet beschikbaar, waardoor we met plezier even zijn uitgeweken naar Shinjuku. Een erg gezellige buurt, met vele hoerententen en plaatsen waar je kunt honkballen. Dat laatste deed ik uiteraard met veel plezier!

Daarnaast zijn er in Shinjuku, net als in veel andere buurten, heel wat arcadekasten te vinden. Uiteraard hebben we hier wat potjes Street Fighter IV en Tekken 6 gespeeld, maar het liefst was ik te vinden achter de Virtua Tennis 3-kast. Want waar ik in zo’n beetje elk vechtspel met de grond gelijk word gemaakt, schop ik kont in Virtua Tennis. Elf Japanners delfde het onderspit, waarna ik op knullige wijze van de computer verloor. De grijns op mijn gezicht zal me echter altijd bijblijven!

Vandaag werden we om elf uur uit het hotel getrapt en moesten we verkassen. En omdat we pas in het nieuwe hotel om 16 uur onze kamer in konden, betekende dat weer een uitstapje naar de elektronicawijk Akihabara. Elk jaar hang ik daar vele uren om te shoppen en te kijken naar mensen en ook dit jaar was het weer raak. Naast het feit dat we in een gezellig Maid-café zijn geweest, waarbij de meisjes als Franse dienstmeisjes rondlopen, heb ik ook heel veel gekocht. En omdat plaatjes vaak meer zeggen dan woorden, mijn collectie:

De koffer krijgt het dus weer zwaar te verduren. Maar afijn, wat is dit? Dit zijn vier Square Millennium Collection-dozen. Deze gaf Squaresoft rond het millennium uit, om haar mooie PlayStation 1-games in het zonnetje te zetten. Je ziet hier speciale edities van Parasite Eve 2, Ehrgeiz, Xenogears en Chronocross. Verder spullen uit de speciale edities van Xenosaga en Zone of the Enders, een poppetje uit Persona 4, een Street Fighter IV-mini arcadestick, een PSP-strap van Final Fantasy en de nieuwste Famitsu.

Het is dus leuk hier. Zometeen lekker stappen, morgen voorbereiden op de TGS en donderdag begint het feest pas echt!

Groetjes

Jelle

Dit artikel delen

Over de auteur