1. Retro Gaming.

Retro Gaming.

AHHHhhhhh Retro Gaming, Games waar ik uren aanspendeer zelfs nu nog met al die vernieuwde Consoles... Leuk hoor die consoles maar ik vind persoonlijk Retro gamen soms nog wel eens leuker dan al dat nieuws. Ik ben er misschien wat ouderwets in maar het heeft wel wat, al die pixels en simpele Graphics. Neem nou Pac-Man de gele bolletjes etende bol, die game is gewoon zo simpel maar tog erg leuk om te doen. Dat zo iets simpels tog zo verslavend kan zijn.

En met zo veel consoles zijn er ontzettend veel games. Een van mijn favoriete (Retro) games is Donkey Kong Country. Dit platformspel was zo ontzettend leuk, maar soms ook erg frustrerend omdat je eigenlijk maar 2 levens hebt. Als DK dood was switchte je over naar Diddy kong (en andersom) dit kon alleen als je een DK ton kapot had gegooid. En als je in het midden van het Level de Checkpoint niet had gehaald moest je ook nog eens overnieuw, nou heb je dit prenciepe wel vaker bij retro games, maar goed. Deze game was zo goed door (vind ik zelf ) de boss battles aan het einde van elke wereld, en de variatie tussen Onderwater en land levels. Deze variatie is ook goed terug te vinden in de Mario Bros. games. Ik ben daarom ook een groot fan van de Nintendo consoles, net iets meer dan van de Sega en Atari consoles. Al moet ik zeggen dat Sonic the Hedgehog een erg goed spel was.

Nintendo, Atari en Sega Consoles halen bij mij altijd weer herrineringen op, gewoon omdat het zo leuk en simpel is. Je hoeft hiebij niet altijd je Hersenen te gebruiken en gewoon leuk weg op (meestal) 2 knoppen te drukken. Gewoon lekker met wat vrienden platform games zoals Sonic of Mario doen is gewoon zo leuk.

Later toen de PS1 en de N64 uit kwam die ook nog onder Retro vallen, waren er voor het eerst (mooie) 3D beelden op het scherm te zien, deze waren voor die tijd erg mooi ! Ik heb me namelijk ook kapot gespeeld met Crash Bandicoot en Lara Croft Tomb Raider. Deze games waren wel ff wat anders dan al dat Platte en van de zijkant spelende games. Crah heeft bij mij persoonlijk het Platform gamen naar een hoger niveu gebracht. De optie om rond te kijken in de levels was gewoon geniaal.

Mario 64 heeft natuurlijk ook het platformen naar een hoger niveu gebracht maar ik vond bij deze game de overgang van 2D naar 3D opvallender, je kon in de 3D Mario gewoon nog het gezicht van de 2D loodgieter zien. Ik moet er wel bij zeggen dat Mario64 een betere optie had om in het rond te kijken dan Crash.

Mijn Top 10 Retro Games:

1. Donkey kong : Country (SNES)

2. Super Mario Bros. 3 (NES)

3. Crash Bandicoot (PS1)

4. Super Mario 64 (N64)

5. Lara Croft Tomb Riader (PS1)

6. Sonic the hedgehog 2 (Megadrive)

7. Donkey kong : Country 2 Diddy's kong quest (SNES)

8. Sonic the hedgehog 3 (Megadrive)

9. Super Mario World (SNES)

10. Zelda Occarina of Time (N64)

en eigenlijk nr 11. Aladin, die verdient ook nog genoemd te worden.

Nog niet genoeg van Retro ? Check dan de club voor al je Retro gaming reviews, Media, Must-haves en ander Retro nieuws. Check mijn Retro Club Hier.

Dit artikel delen

Over de auteur