1. En toen zat je niet meer in nederland.

En toen zat je niet meer in nederland.

Tja, wat moet je er nou van zeggen. Stage lopen. Iedereen is bekend met het fenomeen volgens mij. Voor die gene die er nog niet mee bekend zijn zal ik het even kort uitleggen

Stage lopen, wat houdt dat nou in? Het concept der Stage lopen is vrij simpel. Het gaat namelijk om 'zelf-ontplooiing' en om praktijk ervaring op te doen in de sector waar je later je werk van gaat maken.

In mijn geval is dat de ICT sector. Ik vind computers en alles wat er mee te maken heeft helemaal het einde, vandaar mijn keuze ICT als mbo opleiding.

Natuurlijk moet je op elke mbo opleiding wel eens stage lopen. Zo ook op die van mij. Ik heb mijn eerste jaar school, daarna heb ik een half jaar stage. Dat is een lange periode, en dat gaat zeker op voor mij.

Ik ben namelijk van plan om direct mijn eerste de beste stage in het buitenland te doen. Heel veel mensen durven dit niet wat toch eigenlijks best wel raar is. Ja je bent weg van huis, ja je mist je vrienden en familie maar denk ook eens hoe geweldig dit kan zijn.

Je kan je helemaal gaan verdiepen in de vreemde cultuur en je leert zo ontzettend veel. Waarom zou je het dan niet doen? Tja, ik heb makkelijk praten. Ik ben namelijk een echte Delfzijlster. Voor de onwetende, Delfzijl ligt in het noord-oosten van Groningen. Wij als Groningers staan er om bekend dat we overal eigenlijks schijt aan hebben. Ik dus ook.

Dat zal ook de reden zijn waarom ik 'het lef' heb om in het buitenland stage te lopen. Nu zullen er ongetwijfeld mensen zijn die dat ook durven, wat ik natuurlijk alleen maar aanmoedig, maar kijk eens waar die mensen heen gaan. Die blijven negen van de tien keer binnen Europa.

Ongetwijfeld denk je op dit moment, waar wil deze knuppel heen met zijn verhaal. Nou het komt er op neer dat ik eigenlijks mededelen wil dat ik voor mijn stage naar Nieuw-Zeeland wil.

Waarom maak ik dan dit logje aan? Omdat ik mijn gevoel er over toch even kwijt moest en omdat ik natuurlijk dol enthousiast ben ;-).

Ik hoor van iedereen tegen wie ik het zeg de zelfde vraag namelijk: 'Waarom Nieuw-Zeeland?'. Tja, waarom NZ? Toen ik twee havo voor de tweede keer deed waren mijn ouders bezig met het uitzoeken van emigreren. We wouden weg uit dit land. En het land waar we heen wouden was, je raadt het misschien al, Nieuw Zeeland. Dit lukt echter vanwege financiële problemen niet.

De informatie van die tijd is zo bij mij blijven hangen dat ik sindsdien heb gezegd dat zodra ik de kans kreeg ik daar heen ging.

Ik zit net in het eerste jaar van mijn ICT opleiding en ik moet over iets minder als een jaar dus stage lopen in Nieuw Zeeland (Het staat namelijk al vast). Het gaat duur worden, het gaat een hel worden, en het gaat oh zo vet worden!

Ik heb er zin in. Er moet ontzettend veel geregeld worden, maar dat zal goed komen. Nu nog een vraagje voor die gene die het vol gehouden hebben om mijn log uit te lezen: Heb jij ervaring met stage lopen in het buitenland of wil je dat graag? Laat even een berichtje achter :-).

Mits ik hiervoor genoeg gemotiveerd word zal ik hier een log serie van maken waarin ik jullie op de hoogte houdt van mijn vooruitgang en eventuele tegenslagen etc. Maar zoals ik dus zeg, alleen als er animo voor is.

Bij deze bedankt dat jullie het gelezen hebben. Laat gerust een berichtje achter. Ook als je handige informatie hebt zou ik dat zeker kunnen waarderen.

Bedankt

Dit artikel delen

Over de auteur