1. Super Street Fighter IV is SUPER!

Super Street Fighter IV is SUPER!

Vandaag is Super Street Fighter IV officieel aangekondigd, één dag na mijn verjaardag. Het was algemeen bekend dat de nieuwe iteratie op een nieuwe disc zou gaan staan, niemand met een gezond verstand van fighters twijfelde daaraan. Toch zie ik verrassend op IG de headline 'Super Street Fighter IV bevestigd als stand-alone'. Nou, duuuh! Nu impliceer ik niet dat de redactie van IG mensen zonder verstand zijn, maar het stond echt in de lucht geschreven. Het is dus voor de duidelijkheid geen update disc, maar een disc waarmee je alles van het oude en de nieuwe content direct van je disc kunt spelen, en dat voor een lagere prijs dan normaal! (bevestigd door producer Ono in een interview)

We kennen allemaal Street Fighter II en haar opvolgers met over-the-top namen als Super, Turbo, Championship Edition, Plus, Hyper, Revival, HD Remix etc. Hier worden dan ook vele grapjes over gemaakt. We kennen ook allemaal Street Fighter III en haar opvolgers: 2nd Impact, 3rd Strike. Hetzelfde kan gezegd worden over Alpha 1, 2 en 3. Een game als Super Street Fighter IV is dan ook niets exceptioneels. Het is traditie voor deze serie, net als dat footies elk jaar een nieuw deel krijgen. Bovendien is Street Fighter IV zoals de meeste kennen ook al een update: de originele Arcade versie bevat 'maar' 17 characters. Wij kunnen op onze consoles nog 8 unlocken. Wij hebben dus eigenlijk al Street Fighter IV Turbo in ons bezit.

Een hele lange naam voor een hele goede ($15) game

Natuurlijk krijgen we dan toch nog reacties van gamers die vinden dat dit toch als een cheape DLC gereleased moet worden en dit rip-off vinden (Capcom's reputatie hierover is nou niet heel populair bij fans en non-fans alike). Dat snap ik, want als ik over Halo 3: ODST hoor (we kunnen ook spreken van Super Halo 3) denk ik er precies hetzelfde over. Dus no hard feelings, maar ik wil wél uitleggen wat deze grootse update doet. Het is meer dan extra characters.

-Minstens 8 nieuwe characters. Een hardnekkig gerucht zegt 10, maar in ieder geval krijgen we 8 nieuwe vechters, 8 nieuwe vechtstijlen en 8 nieuwe verhaallijnen. Uiteraard zijn nieuwe stages en nieuwe theme songs dan onmisbaar.

-Nieuwe Ultra's. Gezien de geruchten en de screenshots heeft de game een nieuwe Ultra-meter, die in tweeën is gedeeld, hoogstwaarschijnlijk duidend op een 2de Ultra voor iedereen. Dit wordt bijgestaan door de Romeinse cijfers I en II op de meter in video's. Dat is, eenmaal opgeteld, behoorlijk veel nieuwe Ultra's.

-Gameplay mechanics. Focus Attack krijgt een geheel nieuwe uitvoering, Tadan Focus. Details ontbreken nog maar het is vast een element dat je hele speelstijl overhoop gooit. Characters krijgen ook tweaks, zwakkere chars worden sterker, OP chars worden iets zwakker (idealistisch gezien). Dit gaat dus verder dan de patch die een move aanpast.

-Nieuwe modi. Bonus Stages zijn sowieso bevestigd, men kan alleen nog gissen over andere modi: Team Battle? Online Lobbies? Dramatic Battle?!

-En dit is pas het topje van de ijsberg, de update is pas vandaag aangekondigd dus wie weet wat er allemaal nog meer toegevoegd wordt.

Het nieuwe Tae Kwondo meisje Yuri en de terugkeer van fan's favorite Thunder Hawk

Nogmaals, denk wat je wilt en vooral, koop wat je wilt, maar verwacht niet dat alles gratis is en snel naar je toekomt. Anyway, hopelijk snap je nu beter hoe groot deze update eigenlijk wel niet is.

Dit artikel delen

Over de auteur