1. Gamenight, my home, 19-10-09

Gamenight, my home, 19-10-09

Als je de termen voor je krijgt: xbox 360, 3 jongens, veel frisdrank & chips etc, lcd scherm, tot een uur of 4 en veel lol, wat is het éérste wat je te binnen schiet? Juist, een gamefeest. Zoals de lezers die mijn weblogs lezen hebben kunnen lezen in mijn laatste weblog (zie Gamenight on 17 Juli 2009), hebben we daar ook een gamefeest gehouden. Hierna hebben we nog bij de andere vriend een gamefeest gehouden, dus het was mijn beurt. En als ik het doe, zorg ik ervoor dat ik het ook goed doe:

ik loop met een vriendin in de stad, als ik ineens gebeld word. Ik neem op en hoor dat het Lennart is, de jongen die ook zou komen: ''Jeroen, verdomme, waar blijf je nou?'' ''Hoezo? 5 uur man, het is pas.." ik kijk op een klok in de winkel en ja, het is 5 uur. ''Damn man, ik kom er meteen aan.'' Haastig leg ik het probleem uit aan de vriendin waarmee ik in de stad liep, en ik ren naar mijn fiets toe. Zo snel als ik kan race ik naar huis, en verdomd, nog geen 10 minuten later ben ik thuis. Ik doe haastig de deur open en zie de jongens heerlijk rustig met mijn zusje tv kijken. Ik lach en bied mijn excuses aan. Ze staan op en lopen met me mee naar de Albert Heijn, waar ik toevallig nog een vriendin tegenkom (als ik het zo terug zie ben ik nog bijna populair ook! ;D) en ik vraag haastig iets over haar schoolreis naar Rome. Ik rond het gesprek af en ik loop verder, hard lachend met mijn vrienden om een paar gozers die we zien staan.

We lopen de AH door, pakken hier wat cola, daar wat chips. We besluiten pizza te halen. Als we hebben afgerekend wens ik de man achter de kassa nog een fijne dag. Niet geheel gemeend overigens, want hij stond me vrij raar aan te kijken toen we met die cola aan kwamen. Ik keek in de tas en toen begreep ik waarom: we hadden in onze haast 2 flessen van XL cola gepakt, niet helemaal de bedoeling..

Zodra we bij de videotheek zijn halen we snel een film, en ik leg deze op de toonbank. De vrouw kijkt me chagerijnig aan: ''pasje,'' zegt ze op een botte, verveelde manier. ''Pasje? Ik deed altijd m'n postcode hoor.. We hebben er wel een, maar die ligt thuis..'' De vrouw zucht en schudt haar hoofd. ''Dan krijg je hem niet mee ook''. Ik keer me om en loop weer weg, met Lennart en Maarten achter me aan. ''Wat een gezeik toch altijd..'' Lennart knikt, maar Maarten gaat er fel op in: ''maar we kunnen die pas toch wel even gaan halen?'' En gaat vervolgens half paniekerig verder: ''ik mocht alleen komen als we een film gingen kijken!'' Ik glimlach en bedenk snel een film voor boven de twaalf ''goed, we kijken the gladiator. Die is twaalf plus, makkelijk zat. Jij zegt dat we die film kijken, en ondertussen gamen we verder.'' Lennart knikt met een glimlach ja, en Maarten glimlacht uiteindelijk ook.

Later op de avond, nadat de eerste fles cola op is, de pizza's half aangebrand, waardoor m'n moeder terug moest, opgegeten, en behoorlijk wat potjes online GTA IV te hebben gespeeld (waarbij we erg hebben gelachen om een jongen die uit duitsland kwam, wat opzich natuurlijk al grappig is, maar uiteindelijk ook uit turkije bleek te komen, kwamen we al helemaal niet meer bij. Zodra we de energie weer hebben gamen we nog verder, luid praten en hard lachend om het spel, om 3 uur 's nachts..

Hier een foto van ons, de voorste is Maarten, de achterste ik. Maarten speelt zeg maar nooit GTA, mag niet van zijn ouders, dus die zat helemaal in trans de hele avond lang..

Na nog een uur te hebben gespeeld komt mijn moeder naar beneden, haar gezicht nog half slaperig, en we krijgen een preek. Niet zo gek natuurlijk als je om half 2 al moest stoppen.. Maar zoals wij zijn gaan we door en ''vergeten'' we de tijd. We doen de lichten en de xbox uit, en praten nog wat. Maarten valt in slaap bij de o zo rustige hiphop muziek van Lennart, die uiteraard heel zacht staat. Als ik net weg begin te doezelen word ik door Lennart wakker geschud. Ik lach en sla hem vriendschappelijk. Om 5 uur zetten we de xbox uit verveling maar weer aan en spelen GTA single player, waarbij we telkens moeten lachen.

Pas bij de ochtendgloren word Maarten wakker, en we gamen vrolijk verder tot een uur of twaalf 's middags.

En damn, dat breekt je op, echt waar, maar het is wel tof! ;D

Dit artikel delen

Over de auteur