1. The Return Of Gametalk (part 1 )interview met ........THUD!!

The Return Of Gametalk (part 1 )interview met ........THUD!!

Hallo Thud, hoe ben jij begonnen met gamen ?

Toen ik een jaar of vier was, kreeg mijn zus een super nintendo(SNES). Ik mocht er ook op spelen en was ook goed in ook. Zo heb ik Mario Allstars binnen een paar weken uitgespeeld. Al gauw kwamen vrienden van mijn zus om mijn advies vragen, waar ik nu best wel om kan lachen. Ik weet nog dat we gingen verhuizen, waarna ik een van mijn favoriete spellen achter de kast liet vallen. Jaren later kwamen we deze game weer tegen toen we een nieuwe tv hadden.... helaas was de super nintendo toen al lang aan het einde van zijn latijn.

Wat was in die tijd jouw favoriete gamegenre ?

Platformers voornamelijk. Het begon bij Mario Allstars op de super nintendo en toen ik wat groter was super mario 64. Deze game blijft een van de mijlpalen in mijn game geschiedenis en gaf een nieuwe betekenis aan platformers.

Twee Mario games dus, ben jij nog steeds een fan van Mario ?

Iedereen is of was een fan van de besnorde loodgieter. Of hij nou door buizen gaat, tennist, een waterspuit krijgt, mini-games speelt of de ruimte in gaat. Ik sta nog steeds te popelen om nieuwe mario games, maar door de jaren heen ben je andere genres/games tegen komen, dus dat gevoel van 'fan' is het nou ook niet. Ik koop trouw mijn games, maar moet tegenwoordig meer keuzes maken welke ik koop. Dit was vroeger wel anders, ik kon het zo aanwijzen. Ik kon toen ook beter sparen...

Welke games kunnen jou nu bekoren ?

Games die wat betekenen voor mij, dus niet wat het betekent heeft voor de game geschiedenis of voor mezelf toen. Ik beoordeel games wat ik nu van ze vind. Tegenwoordig ben met meerdere dingen bezig dan games, dus ik houd niet alles bij. Anyway games die mij nu een warm hart toedragen zijn er overal te vinden. De DS is een handheld die voldoet aan het teveel om ze te spelen, te weinig geld om ze te kopen. Met als gevolg dat ik weinig games heb, door de keuzes die ik moet maken. Zo bevallen mij games die ik niet heb aangeraakt of die ik niet heb. Zoals Layton, Uncharted, Guitar Hero/Rockband, Phoenix Wright. Het is gewoon een groot scala wat ik leuk vind. Helaas niet alles valt er binnen, generic racers of shooters vermijd ik graag. Games die ik ook daadwerkelijk die mij wel liggen zijn van deze generatie: Twilight Princess, Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3 en Brawl. Maar ook Klonoa, Radiant Dawn, Lock's Quest en Majora's Mask(VC). Daarnaast had ik laatst ook nog games voor mijn cube gevonden, waaronder Tales of Symphonia, F-Zero GX, Resident Evil en Eternal Darkness.

Is er één game die je nooit meer wilt spelen ?

Als ik een game moet aanwijzen dan is het wiimusic, no offence voor degene die het wel wat vonden, maar ik heb er niets mee. Ergste is nog dat ik het van mijn zus heb gekregen, dus ja ik ga ook niet openlijk verkondigen dat ik het crap vind. En een andere game is guild wars, dat is ook zo'n game die de plank bij mij heeft mis geslagen. Ik heb zelfs mijn account aan een vriend van mij gegeven.

Wat vind jij dan van games zoals pakweg : Mybaby 2 ?

Leuk dat ze er zijn voor mensen die het wel willen spelen, net als film licentie spellen of flashgames. Je zal mij er niet zo snel mee zien lopen. Maarja er moet een verschil zijn en dit soort 'crap' vind je overal.

Ander onderwerp nu, wat vind jij van IG ?

IG is een community waar ik zowat elke dag een keer langskom om mee te praten over games, films, muziek, anime en onzin. En natuurlijk om nog een beetje op de hoogte zijn van het nieuws, wat je in het forum terugvindt. Frontpage is meer een bij elkaar geraapt zooitje waar alles dat je in forums vind opnieuw ziet, maar dan verdraaid of verkapt. Het leuke van frontpage is al die fanboy reacties, die gewoon nergens op slaan. Ik vind IG wel tof voornamelijk door IG-members, maar IG kent ook zo zijn zwakheden. Tegenwoordig lijkt het namelijk stiller dan bijvoorbeeld een jaar geleden.

Hoe komt het volgens jou dat IG stiller lijkt dan een jaar geleden ?

Als eerste hebben we een paar members verloren, die nogal voor wat onrust zorgden. Dat is een van de redenen dat IG op het forum drukker was dan vandaag de dag. Een ander ding is dat jongens/meisjes groot worden en meer tijd gaan steken in de dingen die ze belangrijk vinden, studie/werk, vriend(in), gamen etc. Ook praten we min of meer telkens over hetzelfde als we het hebben over games, die cliché is er nou wel vanaf. Echte discussies komen minder vaak voor, maar dat betekent niet dat het veel stiller is. Het voornaamste is gewoon de kunst om wat in verleden gebeurde op te hemelen met nostalgische waarden er aan te brengen. Stiller is het niet, maar door bovengenoemde redenen 'lijkt' het stiller.

is IG dan niet beter af zonder de members die voor onrust zorgde ?

Ik vind van wel en de mods ook, maar er blijven mensen die ze missen. Dit komt door het lijkt stiller argument.

Nochtans was jij tijdelijk geband kan je uitleggen waarom ?

Moest even zoeken, waarom ik ook al weer 2 keer een ban heb gekregen. De eerste keer besloot ik lollig te doen om naar een site te linken met goatse, maar ik verstopte de link net als rickrolls... anyway was even lollig. Ik ging even weg van de pc om later een ban te zien, wat best wel terecht was. Alleen kwam het onverwachts aangezien ik geen warning had gekregen. Nouja de ban duurde 2 weken, maar het duurde denk ik 4 weken voordat ik weer kon posten, omdat ze me vergaten te unbannen. De tweede keer is lulliger, er was een forum waar een paar IG'ers heen gingen voor wat lol. Nouja dat vonden zij niet zo lollig, dus een ban van hun kant. Logisch. Echter maanden later ineens een ban op IG door dat ongeval. Wat ik zelf ervaarde als ik ban een appel, omdat hij geen peer is. Maar goed no hard feelings. Ik vond het alleen jammer dat ik van andere heb moeten horen en niet een mailtje kreeg. Ik bedoel ik kan wel contact opzoeken met iemand, maar dan moet ik wel zijn e-mail adres hebben. Het valt in elk geval mee en het is niet met kwade bedoelingen gedaan.

Wat gebeurt er dan bij een ban ?

Je krijgt geen toegang tot IG doh.

Bedankt !

Shortlist

1. Koffie of Thee ?

2. Voetbal of wielrennen ?

3. Sony of Nintendo ?

4. Shooters of Horror ?

5. Recensies lezen of schrijven ?

1. Thee, liefst met citroensmaak

2. Voetbal, wielrennen is echt geen fuck aan om naar te kijken

3. Nintendo, door de VC/Wiiware kan ik altijd nog toppers halen als het minder gaat en Sony interesseert mij gewoon minder

4. Horror, dat zet meteen de sfeer neer

5. Recensies lezen, dat gaat mij beter af

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.