1. Meer dan we willen delen - deel 7

Meer dan we willen delen - deel 7

Een nieuw kantoor, een nieuw begin en een nieuwe weblog-serie. De geur van nieuwigheid en een baldadige lunchbijeenkomst inspireert ons tot het delen van ervaringen en sterke verhalen. Na alle reacties op de nieuwe stijl van de videorecensies hebben zelfs wij in de gaten dat jullie toch wel af en toe trek hebben in een stukje geouwehoer van de redactievloer. En daarom nemen wij de zware taak op ons om (met gevaar voor eigen leven) met jullie te delen wat andere redactieleden ons tijdens de lunch hebben toevertrouwd. Dus even geen games, maar gewoon rauwe mannenpraat. Let wel, geen van deze verhalen zijn door ons verder aangedikt of afgeslankt. Geloof ons, ze komen recht uit de mond van de patsers achter hun (door mama gesmeerde) broodtrommeltje.

------

Na een weekje inspiratieloos mijn sala...uh..mannelijke cheeseburgers naar binnen te hebben gestouwd, schoof vandaag niemand minder dan befaamd IG-member en freelance videoredacteur Jouge Friz bij mij aan tafel. Controversieel en uitgesproken als hij is, deelde hij tijdens de lunch zijn ongenoegen over zo’n beetje alle skateboardgames die er tot nu toe gemaakt zijn of nog komen gaan.

“Fok Tony Hawk!” begint Jouk. “Nee, weet je wat, het is de week van de Tuberculose, dus ik wens Tony Hawk de tering!”. Drie paar ogen staren vol ongeloof naar de blonde skatefanaat, terwijl deze zo casual mogelijk een veel te groot pistoletje in zijn geheel naar binnen worstelt. “Ja, zo is ‘t toch? Fokkin onrealistische zooi. Die gasten springen zó hoog, dat zelfs je moeder er niet meer intrapt. En grinden door op een knopje te drukken, fok hee. Fok die Skate-serie trouwens ook. Deel 3 is nog lelijker dan 2 en die was al lelijker dan deel 1. Ik blijf toch een graphics-hoertje.”

Veel meer dan dat hij zijn kontje zou verkopen achter het station voor betere graphics vang ik niet op, maar de ongecensureerde diarree aan woorden is nog niet voorbij. Hij nuanceert zijn mening nog beetje door te melden dat ie die “strontgames” (Skate 1 en 2) wel al meer dan 24 uur gespeeld heeft. Per stuk. Maar die onrealistische meuk doet het niet meer voor ‘m. “Op Tony Hawk: RIDE zit ik trouwens ook niet te wachten.” gaat Jouk verder, “Ze zeggen dat ze nu alles anders gaan doen, realistischer. Ja, alleen die fokkin’ controller, een skateplank met wat camera’s erin. Maar op je scherm wordt het lelijker en lamer. Wat een rotzooi.”

Meneer Fris

Nog steeds krijgt meneer Fris geen weerwoord aan de tafel. Iedereen is allang weer verder gegaan met zijn lunch. Geen van ons heeft dan ook één van die skategames gespeeld. Minder nog kan het ons ook maar ene moer schelen wat de staat is van het huidige boardgenre. Mark weet nog wel op te merken dat Jouk wel een goede aanwinst zou zijn voor een praatprogramma als Uitgespeeld. Als ie tenminste een uitgesproken mening zou hebben over een onderwerp dat wel iemand kan boeien...

Dit artikel delen

Over de auteur