1. The Return Of Gametalk (part 2) interview met .....Sadist

The Return Of Gametalk (part 2) interview met .....Sadist

Hallo Sadist om maar meteen met de deur in huis te vallen : Hoe komt het dat je zo'n Nintendo fan bent ?

Wanneer je op de NES en Gameboy begint te gamen, is alles prachtig. Ik heb heel veel games op beide systemen gespeeld en de Nintendo titels bleven mij vooral bij. In de jaren die volgden zoals de SNES bleef ik nog steeds een groot fan. Toen heb ik op een bepaald punt toch maar een Playstation gekocht en heb ik daar van intens genoten. Alleen ik miste die Nintendo games enorm. Nintendo kan gewoon hele goede games maken en hebben net dat extra beetje magie ten opzichte van die andere games.

In welk opzicht verschilt Nintendo volgens jou van zijn concurrenten ?

Ze zijn Nintendo, de Willy Wonka van de games industrie. Ze hebben een aantal geweldige studios aan hun kant, verscheidene geweldige series zoals Mario, Zelda, Metroid, Fire Emblem en nog veel meer. Daarnaast, ik ben onder de indruk van de stevigheid van hun consoles en handhelds, niet kapot te krijgen. Natuurlijk maken ze ook genoeg fouten, maar die fouten vallen weg tegen alle gave dingen die ze doen.

Klopt het dat er op de Nintendo Wii en Nintendo DS vooral games van mindere kwaliteit worden uitgebracht ?

Ja en nee. Er komt natuurlijk software uit waarvan je denkt “waarom word dit uitgebracht?” maar er zijn genoeg games op de Wii en DS die de moeite waard zijn. Probleem is, heel veel gamers hebben geen zin om dat uit te zoeken. Een gevalletje “their loss”.

Je speelt nu Dead Space op de Wii hoe bevalt deze game je ?

Uitstekende game en laat een andere kant zien van het onrail genre. Voor fans van Dead Space zeer gaaf en voor nieuwkomers zeker een goede game om te ontdekken.

Schuilt er in Sadist een fan van de Dead Space reeks ?

Zeker, het is naar mijn mening één van de beste nieuwe franchises van deze generatie. De PS3/360/PC game heeft natuurlijk veel gekeken naar Resident Evil 4, maar dat is zeker niet een slecht iets. Prachtige sfeer, onheilspellend. Daar doe ik het voor. Extraction is niet zo eng, maar verhalend en de sfeer dragen dan weer bij aan de ervaring.

Je schreef al een weblog over de reeks, komt er ook een memberrecensie van deze game?

Misschien, want de recensie van Extraction zal aanwezig zijn in de nieuwe IeGee waar we met z’n allen aan werken op dit moment.

Het woord is gevallen : memberrecensie, je bent weer genomineerd voor memberrecensie van de maand, hoe doe je dat toch ?

Ik denk dat het eerder te maken heeft met anderen die met plezier mijn recensies lezen. Ik schrijf recensies voor mezelf omdat ik graag schrijf, maar als anderen je tekst waarderen is dat natuurlijk ook fijn om te horen. Je stopt er toch veel moeite in en als anderen dat ook opmerken... dat is alleen maar goed.

De genomineerde recensie ging over Alone In The Dark voor de Wii die van jou een 3 kreeg, is dat niet ietsje te hard ?

Slechte games verdienen een slecht cijfer. Het is enkel de waarheid. Mensen moeten beschermd worden voor wanproducten. Alone in the Dark valt in die categorie jammer genoeg.

Mocht het een Transformers game zijn had je die dan ook een 3 gegeven als we veronderstellen dat de game dezelfde plus en minpunten heeft ?

Absoluut. Die game zou mijn prachtige herinnering aan mijn jeugd besmeuren. En als ik iets niet kan waarderen, is het wel een product die mijn favoriete helden in een kwaad daglicht zetten. Ene Michael Bay verdient dan ook een pak slaag.

Kan je kort uitleggen wat Transformers is ?

Op de planeet Cybertron vechten twee groepen, de Autobots en de Decepticons tegen elkaar vanwege de honger naar macht van de Decepticons en de krachtbron energon. Deze groeperingen bestaan uit robots die kunnen denken, voelen en bezitten zelfs andere eigenschappen die de mens bezit. Wat hun bijzonder maakt is dat zij kunnen transformeren. Van robot naar voertuig en van voertuig naar robot. En ze brengen die eeuwen oude strijd naar de aarde.

Hoe heb je deze reeks ontdekt ?

Als vier jarig jongetje keek ik er altijd naar op tv. Ik was er echt gek op.

Heb je ook Transformers games in je bezit ?

Afgezien van een demo van de Transformers Armada PS2 game, heb ik verder geen TF games.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.