1. DS speelt DivX films af en gaat online?

DS speelt DivX films af en gaat online?

De website Kotaku heeft volgens een 'bron' vernomen dat Nintendo er bij de lancering van de Nintendo Dual Screen (DS) er voor gaat zorgen dat de DS aangesloten kan worden op een WiFi-netwerk (online-spelen) en DivX-filmbestanden kan afspelen.

Kotaku had van haar 'bron' vernomen dat je via WiFi zou kunnen spelen en praten met andere gamers. Ook zou het volgens deze 'bron' mogelijk zijn om spellen te downloaden. Nintendo zou hier officieel nog geen uitspraak over hebben gedaan omdat er nog steeds aan het systeem word gewerkt.

Verder zou Nintendo volgens deze bron werken aan DS-spelcassettes met DivX filmbestanden. Deze cassettes (cartridges) zou je rechtstreeks in je DS kunnen pluggen. Door deze mogelijkheid zou je DivX films kunnen afspelen op je Nintendo Dual Screen. De 'bron' beweerd verder dat Nintendo nog op zoek is naar filmbedrijven. Dit zou volgens Kotaku nog best wel eens een bedrijf als Disney of Pixar kunnen zijn. Officieel heeft Nintendo echter nog geen uitspraak gedaan over bovenstaande beweringen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • dat online gebeuren is wel vet, maar de filmbestanden hoeft van mij niet maar is natuurlijk altijd leuk :D

 • Een rechtstreekse aanval naar de PSP lijkt me, ook eens goed dat Nintendo zich met multimedia bezighoud.

 • Sorry hoor, geen fanboy gelul dit, maar dit kan je in every single way beter op de PSP kijken.

 • Dit is totale onzin. nintendo heeft nog niet officieel gezegt dat dit niet waar is, maar dit is ook bijna onmogenlijk. ten eerste zijn films aardig groot. dit pas dus niet op een cassete. ten tweede als dit waar zou zijn, dan had nintendo dit al lang bedacht en uitgevoerd. ofterwijl ze zijn er al veelste laat mee. ten derde kan het schermpje van de DS het niet aan. en dat hele betrouwbare bron gebeuren. elke keer als er gezegt wordt dat iets van een ''betrouwbare bron'' zou komen is het 90% zeker dat het niet betrouwbaar is  Nu moeten alle nintendo freaks me niet gaan aanvallen. als je een echte fanboy bent weet je dit zelf al lang.  Als het waar kon zijn, was het wel leuk geweest maar helaas.


 • Hmm voor filmpjes heeft de PSP toch een veel beter scherm hoor. Betere resolutie, betere belicgting en groter scherm!

 • Online dat is mooi en filmpje kijk ik liever op me pc.  Maar zal we mooi wezen voor de gene die de DS kopen dat het allemaal gaat gebeuren.

 • Dit is totale onzin. nintendo heeft nog niet officieel gezegt dat dit niet waar is, maar dit is ook bijna onmogenlijk. ten eerste zijn films aardig groot. dit pas dus niet op een cassete. ten tweede als dit waar zou zijn, dan had nintendo dit al lang bedacht en uitgevoerd. ofterwijl ze zijn er al veelste laat mee. ten derde kan het schermpje van de DS het niet aan. en dat hele betrouwbare bron gebeuren. elke keer als er gezegt wordt dat iets van een ''betrouwbare bron'' zou komen is het 90% zeker dat het niet betrouwbaar is  Nu moeten alle nintendo freaks me niet gaan aanvallen. als je een echte fanboy bent weet je dit zelf al lang.

  Kan wel op één cassette, dan weet je blijkbaar nog niet hoe groot die zijn. Verder staat er nergens betrouwbare bron.  Sorry hoor, geen fanboy gelul dit, maar dit kan je in every single way beter op de PSP kijken.  Heb je die films al op de DS gezien, dan lijkt mij dat je er nog niet over kan oordelen.  aan het systeem gewerkt???  Aan het online-systeem… • goh ik dacht dat de nintendo fanboys vonden dat zo'n ding is bedoeld om op te gamen en niiet om films op te kijken e.d. maar het begint erop te lijken dat ze het nu nintendo het misschien gaat doen allemaal opeens wel leuk enzo is. Maar misschien moeten de echte nintendo fanboys nog reageren

 • Uhhhh die cardridge voor films is sinds de 21ste deze maand al uit in japan genaamd de play-yan speelt ook mp3s alleen is terug geroepen omdat de audio was gedraaid(links zat rechts rechts zat links). 5 maart moeten alle kopers een nieuwe krijgen wat die online betrefd dat kunnen de uitgevers van de game zelf beslissen online gedeelte van de ds wordt namelijk door de cardridge bepaald.

 • Ook weer zo'n standaard anti nintendo reactie dat. Het is al honderd keer gezegt, nintendo geeft je nu een keus, je hoeft dit niet te kopen als je alleen wilt gamen.

 • Kijk, dit vind ik nou wel weer leuk als het waar is. DivX afspelen op de DS lijkt me wel wat, maar dan hopelijk wel als je ook met de PC kan linken, want ik ga geen aparte films/whatever kopen voor de DS, maar ik ben wel een voorstader van dit soort functies. Meer graag :P

 • waarom kijk ik nog uberhaupt naar de reacties bij berichten over de psp en ds word er ziek van, reageer gewoon ff normaal enzo: de nintendo fanboys vinden extra's natuurlijk ook wel leuk, zolang je maar zelf de keuze heb of het een extra iets is of niet; bij de psp zit alles inbegrepen (net zoals bij de ps2 e.d) waardoor je dus de volle mep betaalt ook al gebruik je geen extra's. En bij de ds heb je zelf de keuze of je een extra gebruikt of niet  (en wie nu gaat zeggen ja maar bij de psp kan je ook kiezen dan heb je stront in je hersens want je betaalt ervoor bij de aankoop ook al beslis je geen extra's te gebruiken!)

 • btw film kijken was op de gba ook goed mogelijk dus waarom zou het niet op de ds kunnen :o het psp scherm is nou ook weer niet zo heel veel groter en die resolutie valt ook nog wel mee…

 • online wordt echt mooi

 • ok da's idd waar, bij ds kun je kiezen, maar wat terrored nou weer zegt…  Volgens mij is het psp scherm tog egt een stuk groter hoor.

 • @terrored voor 50€ meer dan de DS heb je bij de PSP mp3 en movie functies right out the box en zo duur is dat ook weer niet voor die goeie kwaliteit.

 • 1800BM voor een film kan.. maar op 128MB kun je echt geen fatsoenlijke film kwijt :( was het maar waar.. 512MB zou net moete kunnen :)

 • @Dutchgangsta

  Je spreekt jezelf wel heel vaak tegen,……  Maar kom maar op als het waar is,……….zou wel mooi zijn.

  Ik ga er nie over klagen en zeuren,….:P


 • Je hebt mss wel meer nodig dan 128mb voor een film maar niet voor episodes en met z'n 4:3 formaat is de DS daar sowieso al meer voor geschikt. Trouwens ik denk dat er eerder een soort van "Play Yan DS only" met divx ondersteuning komt dan aparte cartridges voor elke film. Als het waar is….

 • Als je films naar DS resolutie verkleint kan het makkelijk op een 256mb kaart, 128 word wel erg krap echter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren