1. Mario Power Tennis

Mario Power Tennis

Na het roemrijke platformspel Donkey Kong: Jungle Beat krijgen we alweer een typisch Nintendo-spelletje. Mario Power Tennis is dan ook een verademing tussen alle realistische sportspellen. Herbergt Mario Power Tennis echter de power die ons de titel doet vermoeden?

De besturing in Mario Power Tennis vergt niet veel intelligentie. Met de A, B -en Y-knoppen sla je een normale bal met een normale boog. Deze knoppen kun je in combinatie gebruiken door bijvoorbeeld de A-knop in te houden en vlak voordat de bal je racket raakt de B-knop in te drukken. Hierdoor sla je de bal vier keer zo hoog de lucht in als een normale slag. Houd je eerst de B-knop in en druk je pas op het laatste moment op de A-knop, dan sla je een korte lage bal die net achter het tennisnet terecht komt. Dit soort slagtechnieken zijn ideaal om je tegenstander(s) te verrassen. Met de L-knop kun je ook een duik nemen als je net niet bij de bal kunt komen. Echter, de fun begint pas bij de powershots.

De ‘power’ in Mario Power Tennis is te vinden in deze powershots, waar elk personage er twee van heeft. Je hebt twee verschillende powershots, de aanvallende powershot en een defensieve powershot. De aanvallende powershot gebruik je om een bal met een speciale manier terug te slaan. Mario pakt bijvoorbeeld een hamer om de bal heel hard terug te slaan, inclusief vlammende kometenstaart. Je kunt een aanvallende powershot wel terugslaan, maar hierdoor zul je bijvoorbeeld weg worden geblazen of tijdelijk niet meer kunnen bewegen. Een defensieve powershot gebruik je om een bal te redden. Hoe ver deze bal ook weg is, door een defensieve powershot te gebruiken kun je de bal altijd weer terugslaan. Wario pakt bijvoorbeeld zijn racket met springveer om de bal terug te slaan. Powershots kun je pas gebruiken als je veel in beweging bent geweest en veel goede ballen hebt geslagen. Omdat ieder personage maar twee powershots heeft, vind ik dit nogal weinig.

In het menuscherm van Mario Power Tennis kun je kiezen uit Exhibition, Mini Games en Tournament modi. In Exhibition kun je een enkele wedstrijd spelen tegen of met menselijke of computergestuurde tegenstanders. Deze modus kan tot en met vier spelers tegelijk gespeeld worden. Aardige toevoegingen zijn ‘Ring Battle’, waarin je zoveel mogelijk ballen door ringen moet slaan en ‘Item Battle’, waarin je voorwerpen kan krijgen door een bal tegen een voorwerpkistje aan te slaan. Deze voorwerpen kun je tegen je tegenstander gebruiken om hem te irriteren. Ondanks dat ‘Item Battle’ en `Ring Battle’ originele en innovatieve toevoegingen zijn, zijn ze niet interessant genoeg.

Tournament kun je in je ééntje spelen (1 tegen 1) of samen met een computergestuurde medespeler (2 tegen 2). Je kunt kiezen uit twee soorten toernooien; het standaardtoernooi en de ‘Gimmick Courts’. In het standaardtoernooi moet je een aantal wedstrijden spelen om het toernooi te winnen. Verlies je een wedstrijd, dan eindigt het spel, win je een wedstrijd dan ga je door naar de volgende wedstrijd. Win je het toernooi, dan ga je door naar het volgende toernooi, net zolang totdat je alle drie de toernooien hebt gehaald. In het Gimmick Courts toernooi zijn een aantal speciale banen. Deze banen brengen allerlei obstakels met zich mee waaronder krokodillen die je naar je tegenstanders kunt schieten en gladde modderpoelen waar je over kunt uitglijden. Ook deze Gimmick Courts modus is erg innovatief en gelukkig beduidend beter speelbaar dan ‘Item Battle’ en ‘Ring Battle’, al is het standaardtoernooi vermakelijker.

Ook vermakelijk is de 'Mini Games' modus, waarin je enkele minispelletjes kunt spelen die je in Tournament ontgrendelt door het winnen van wedstrijden. Deze minispelletjes zijn simpel van op zet, maar toch vrij moeilijk. Ze variëren van het verslaan van een robotmonster tot het vechten tegen een octopus die acht rackets tot zijn beschikking heeft. De moeilijkheidsgraad is hoog en zal je lang bezighouden.

Grafisch ziet Mario Power Tennis er netjes uit en ook de animaties van personages zijn goed verzorgd. Ook het geluid is een genot voor het oor. Orkestrale muziek wordt afgewisseld met een typisch Nintendo-deuntje. De personages slaken humoristische kreten (vooral Yoshi en Shy Guy) en gaan geen enkel moment vervelend doen.

Conclusie en beoordeling

None

Mario Power Tennis is een goed spel waar eigenlijk niets aan mankeert. Het spel is toegankelijk, met de beeld -en geluidskwaliteit zit het wel snor en het spel is ook lang houdbaar. Vooral het gebruik van powershots is een welkome toevoeging, en ook de minispelletjes zorgen ervoor dat Mario Power Tennis nog wel even in je kubus blijft zitten. Een topper is Mario Power Tennis echter niet, maar zeker één van de betere Mario-spellen op de GameCube.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • i>Powershots
 • Minigames
 • Minpunten
 • Te weinig <i>powershots</i>

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm , vooral veel positief commentaar en dan uiteindelijk toch een 8 ? Zijn er dan nog betere "fun-tennis games"op dit moment ? Je kan toch ook gewoon spelen zonder powershots en al die extra's ?

 • damn..voor dit soort spellen zou k als xboxbezitter tog een cube willen hebben:)

 • Goed cijfer komen dit jaar nog aantal goede games voor de cube!

 • Ik heb deze titel al een tijdje op het oog. Mario Tennis op de N64 was ook al heel vet :D

 • Keb meegedaan met een prijsvraag waar ik dit spel kon winnen,als k m niet win,koop k m wel in de winkel. Goede revieuw trouwens!

 • Goed review ik ga die Vandaag halen.

 • Die Powershots lijken me juist irritant. Ik ga deze zeker even checken. Zit nog een beetje te twijfelen tussen deze en DK: Jungle Beats.

  Weet iemand toevallig de prijs mét Bongo's voor DK:JB?

 • kijk dan even op een site bijv. dixons.nl of freerecordshop.nl dan ben je er zo achter

 • Op de N64 was deze game masterlijk als ik geld en tijd heb ga ik deze game ook wel effetjes halen

 • Lijkt me een leuke game, maar ik hou me even bezig met de DS ;)

 • Ligt ie nu al in de winkels dan? Ik dacht morgen. Als ie morgen pas in de schappen ligt,word CityHunter teleurgesteld als ie daar aan komt :p

 • online is ie hier en daar wel te koop. Of ie ook echt in de winkel ligt.. Ik ga morgen in ieder geval opzoek. Wil hem wel hebben.. Kan me Kubus weer eens een keertje aan.

 • deze wil ik mss wel, aangezien je als je de "fun" tennis gedeelte zat bent ook uit kunt zetten om gewoon zonder powerups enzo te spelen

 • Goede review, ben het ook eens met 'te weinig powershots'

  Ik kan niet zeggen og het het spel té ingewikkeld zou maken, maar drie of vier powershots (bijv. ongrendelbare) zouden iig voor wat meer variatie zorgen.

 • Het spel alleen al word 60 euro denk ik,dus ik denk niet dat dat erin zit :p

 • Mario Tennis is een van de leukste N64 spellen die ik heb gekocht. Deze lijk me ook wel tof. Alleen mag nintendo wel eens weer met een nieuwe soort mario spel komen. Alle mario spellen op de cube zijn hetzelfde als op de N64: Super smash bros, mario kart, mario golf, mario party en nu ook mario tennis. Kunnen ze nou geen andere soort mario spel verzinnen dan verbeterde N64 spellen. Bv. Mario voetbal, mario ijshocky, mario …………….

 • Mario Baseball komt er al aan hoor ;) En Mario Kart Double Dash was wel wat anders, maja, Mario IJshocky zal ongetwijfeld nog wel komen :), lijkt me wel tof dan :P

 • Ik hoop dat er eens nog es een geheel nieuw Mario avontuur komt,dus niet zoals Mario 64 en Sunshine (vond ik beide ook erg goed,daar gaat t nie om) maar zoiets met een best goed verhaal erin..en niet dat je dan 120 sterren/shine sprites moet verzamelen

 • Itse_Me"_": Mario 128………………………………..

 • Lijkt me een tof spel, ga ik morgen wel halen. Multiplayerfun op zijn best wordt dit hopelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren