1. Meer dan we willen delen - deel 8

Meer dan we willen delen - deel 8

Vandaag tijdens de lunch heeft de redacteur die voorheen bekend stond als Sterke Story Stefan een nieuwe bijnaam gekregen. En dat is toch wel iets waar ik even bij stil wil staan.

Een feitje waar jullie misschien nog niet van op de hoogte waren over Stefan, is dat hij niet vies is van een beetje zalm. Zalmsalade, broodjes gerookte zalm, pasta met zalm; het gaat er bij Stefan allemaal in als gesneden koek. Sterker nog, als er een gesneden zalmkoek zou bestaan, dan zou Stefan die dagelijks naar binnen werken.

Opmerkingen over dat er weer iemand bezig is met het wereldrecord zalm eten te verbeteren, zijn aan de lunchtafel dan ook niet ongehoord. En inmiddels is Stefan omgedoopt tot Gerrit (Zalm, red.). Of hij die titel verdiend kunnen jullie vast zelf wel invullen na het volgende verhaaltje.

Toen Stefan vandaag tijdens de lunch opstond na vier sneetjes wit met gerookte zalm te hebben geklaard, vroeg Jelle hem waar ie heen ging. ‘Ik heb nog meer te doen.’ luidde het antwoord. Jelle en Gerard keken elkaar meteen recht in de ogen. Na net te veel tijd gaven ze elkaar een boks. ‘We hebben onze stagiair goed opgevoed.’ stelde Gerard . Jelle knikte voldaan. Twee minuten later zat Stefan weer naast ze een broodje zalmsalade in z’n mik te stouwen. ‘Nieuw broodje gehaald, Gerrit?’ vraag Mark, maar hij hoort ’t niet. De rest van de tafel pikt het wel meteen op en vanaf dit moment is SSS verleden tijd. Gerrit is het heden en de toekomst. Jelle en Gerard kijken elkaar weer aan en vinden gelukkig troost in elkaars teleurgestelde ogen...

Dit artikel delen

Over de auteur