1. Mag het ietsjes minder? - deel 1

Mag het ietsjes minder? - deel 1

Philip, je mag met je weblogserie dan wel domineren op de frontpage van InsideGamer, dat betekent niet dat je automatisch ‘de man’ bent. Stoere mannenpraat, een beetje flexen met die spieren van je, maar ondertussen heb ik vandaag je ware aard gezien, jij vieze vuile roddeltante.

Want over wie heb jij het niet gehad tijdens de lunch terwijl ik bij elke genoemde naam en klacht knikte en schaapachtig lachte, luisterend naar jouw scheldkanonnade over alles en iedereen op alle redacties. Geen spaan werd er heel gelaten van InsideGamer, Gamer of Games Guide. Geen greintje respect voor de medewerkers die dagelijks netjes op het werk komen om hun stinkende best te doen. Nou ja, best doen, volgens jou dus niet. Respectloos hoor, Phil. Jij wordt later echt zo’n verzuurd mannetje dat wekelijks zijn pot augurken bij de supermarkt moet halen, anders dan trek je het allemaal niet meer. Terwijl trekken nu juist één van je allergrootste hobby's is.

Maar wat is nou je probleem? Mensen mogen rond je niet over voetbal praten. Ze mogen niet teveel zalm eten. Aan vrouwen schijn je al helemaal een hekel te hebben. Opeens vind ik dat verhaal over die vrouwelijke man bij je op schoot helemaal niet zo schokkend meer. De puzzelstukjes vallen allemaal op zijn plaats. En wat maakt jou nu zoveel beter dan de rest? Is dat omdat je de meeste lentes hebt mogen meemaken van iedereen op redactie? Ik vind het eerder zielig dat jij als bijna bejaarde ezel nog rond de hippe jonge bokken wil hangen. Het lijkt me ook niet dat het is omdat je uit Philip heet. Want laten we nou eens de letterlijke vertaling erbij pakken: Liefhebber van paarden. Ik ben er niet erg van onder de indruk, moet ik je bekennen.

Misschien is het dus een idee om eens wat minder dan we willen delen te vertellen en gewoon normaal te doen. Dan doe jij, ja zeker jij, al gek genoeg.

Dit artikel delen

Over de auteur