1. Meer dan we willen delen - deel 9

Meer dan we willen delen - deel 9

Nu Gerard zich gewonnen heeft gegeven en weer terug in zijn schulpje is gekropen, is het weer de hoogste tijd voor verslaggeving rechtstreeks vanaf de lunchtafel. Dat is de plek waar de echte verhalen naar boven komen. Daar vergeten de machomannen uit de redactie nog wel eens de schijn hoog te houden. En zo ook vandaag.

Over Modern Warfare 2 valt alleen nog maar te speculeren. Ook aan de lunchtafel worden de nieuwste nieuwtjes over willekeurige granaten, homo’s en partychat uitvoerig besproken. Maar tot volgende week dinsdag is er nog wel de ruimte om het af en toe over andere games te hebben. Bijvoorbeeld over Uncharted 2. Sommigen durven al te spreken over de game van het jaar. Meerdere redacteuren roepen in jubelstemming dat de ervaring ongeëvenaard is. De meesten zijn het er echter ook over eens dat de game wel erg makkelijk is. Toen onze eigen Marky Mark van der Kruit begon over een lastig moment in de game, roken enkelen dan ook bloed…

Mark bekende dat hij ergens in een, naar eigen zeggen, moeilijk hoofdstuk vast is komen te zitten. Zijn verhaal kwam neer op sneeuw, horizontale tandwielen en niet verder kunnen. De rest van de tafel hoorde slechts faal, horizontaal falen en nog meer falen. Geen van de andere Uncharted 2-veteranen wist dan ook waar hij het over had. De interactieve film was bij niemand anders stopgezet, hooguit om een nieuwe hand popcorn te pakken. Waarschijnlijk was het ‘beruchte’ hoofdstuk zo makkelijk, dat het niemand was opgevallen dat je er vast kon komen te zitten.

Natuurlijk, als hechte redactie help je elkaar uit de brand. De gouden tips vlogen over tafel. “Misschien moet je de controller aanzetten”, “Je kunt ook gewoon de joystick gebruiken om te lopen”, “Als je dood gaat komt je mannetje weer tot leven” en de beste van allemaal “Je moet naar beneden vallen, daar drie pirouettes maken, vervolgens een koprol naar voren uitvoeren en dan de grote sprong de diepte in wagen. Het hoofdstuk heet niet voor niets ‘Leap of Faith’, Mark!”

Als het dan nog niet zou lukken, dan is er altijd wel een walkthrough op Youtube te vinden. Maar er was wel twijfel over het bestaan hiervan. Waarom zou je namelijk een walkthrough maken van een spel waar iedere baviaan met uitzicht op een banaan zo doorheen kan wandelen? Dan moet je zelf ook wel niveautje Mark van der K hebben ofzo.

Je kan ook een hulplijn inschakelen natuurlijk

Nadat de buiken gestopt waren met schudden, besefte Mark dat zijn gamershachje gered diende te worden. Snel sneed hij dus een nieuw onderwerp aan. Of anderen ook zo’n last hadden van afhakers tijdens FIFA-potjes online. Want iedere keer als hij, wederom naar eigen zeggen, 8 – 0 voorstaat, haken zijn tegenstanders af. Het is zelfs zo erg dat hij inmiddels ‘expres’ tegengoals laat maken om te voorkomen dat ie alleen achterblijft op de server. (Trade)Mark spreekt dan ook vol lof over gamers, die gewoon met 10 – 0 durven te verliezen. Voor dat soort losers heeft hij wel respect.

Zo zie je maar weer dat de waarheden van de lunchtafel vaak tegen alle wetten van de logica ingaan. We leven in een wereld waar mensen die van gamen hun beroep hebben gemaakt, een interactieve film niet kunnen klaren, en waar men eer toekent aan de slechtste virtuele voetballers op aarde. Straks gaat iemand me nog vertellen dat je twee handen nodig hebt om Uncharted 2 uit te spelen…

Dit artikel delen

Over de auteur