1. Kotsmisselijk van Kamerleden

Kotsmisselijk van Kamerleden

Ja hoor, we hadden er weer eentje. Meneer Atsma zou tegen Tweakers.net (die toffe site waar Jurian werkt!) hebben gezegd dat hij Modern Warfare 2 wil bannen. Heel Nederland in rep en roer. Atsma vindt een scène waarbij je als speler de keuze krijgt om onschuldige burgers om te leggen ‘afschuwelijk’ en roept gelijk dat de game op de brandstapel moet.

Knap om dat te roepen als je de game nog niet gespeeld hebt. Sterker nog, ik denk dat meneer Atsma in zijn leven nog nooit een game heeft aangeraakt. Gamen is voor hem onbekend en wat onbekend is, dat is natuurlijk eng. Als meneer zich er in had verdiept, dan had hij kunnen weten dat je als speler een keuze krijgt en dat het op een mooie wijze in het verhaallijn is verweven. Het doet mij allemaal een beetje denken aan Splinter Cell: Double Agent, waarbij je een onschuldig iemand kon omleggen, om zo het vertrouwen van de terroristen op te bouwen. Of wat te denken aan series (Sleeper Cell of 24) en films. Ook daar zie je dingen die niet altijd even wenselijk zijn, maar geaccepteerd worden omdat het gaat om een fantasie-setting. Anders zou dat zijn als dit soort dingen gebeuren in een reality-programma.

Bovendien heeft Modern Warfare 2 een leeftijdsrating van 18+. Dat betekent dat de game bedoeld is voor gamers van achttien jaar en ouder en over het algemeen is de opvatting daarvan dat zij het verschil tussen fantasie en werkelijkheid zullen herkennen.

Daarnaast is inmiddels al gebleken dat het een verbod van de game juridisch niet haalbaar is en dan begin ik me toch wel iets af te vragen. Als Kamerleden zich over games al zo dom uitlaten, wat zegt dat dan over hun andere afspraken. Hebben ze daar dan wel verstand van? Of zieltjes scoren in de media toch net iets belangrijker geworden?

Dit artikel delen

Over de auteur