1. Gametalk : interview met....Killer_gamerz

Gametalk : interview met....Killer_gamerz

Hallo, Killer gamerz wat meteen opvalt aan je profiel is dat jij iets met WO II hebt hoe komt dat ?

Ik heb al een interesse voor de Tweede Wereldoorlog van toen ik een klein mannetje van acht jaar was. Dat komt omdat mijn vader allerlei dingen van de oorlog verzamelt en zich er ook voor interesseert. Hij heeft veel oorlogsfilms en boeken. Ik ben dan langzamerhand ook in zijn boeken beginnen bladeren en heb dan ook mee naar de films gekeken. Ook heeft mijn vader wat spullen van WO II. De soldaat die dat voorwerp bij zich had... zou hij de oorlog overleefd hebben? Is hij gesneuveld en heeft een andere soldaat het voorwerp gebruikt? Wat een reis heeft dat voorwerp al afgelegd voor kwam te liggen? En zo van die dingen. Soms gaan mijn vader en ik met de metaaldetector gaan zoeken op plaatsen waar er iets gebeurt is. Wat verder van waar ik woon is een akker waar er zo een vliegtuig neergestort is. Wij vonden daar al de gastank van het vliegtuig, kogels, leidingen en stukken ijzer. Wat ik wel jammer vond was dat de gemeente een tijdje geleden er nog een paar machinegeweren uit de grond haalde. En dat terwijl we al zoveel in de buurt geweest zijn. Maarja, ze zaten best diep. Nog iets wat ik bijzonder interessant vind is wat die soldaten allemaal meegemaakt hebben. Zowel aan Geallieerde zijde, als aan Duitse zijde. Velen hebben er tot de dag van vandaag nog steeds nachtmerries van. Niet zo lang geleden heb ik nog met een oorlogsveteraan gesproken. Hij was een Pool die samen met de Engelsen landden op Sword Beach bij de landing in Normandië. Toen hij even praatte over zijn kompanen en hoe het er aan toe ging, zag je in zijn ogen écht het verdriet en de pijn die het nog steeds doet. Zulke gebeurtenissen mogen nooit vergeten worden.

Wat maakt WO II interessanter dan WO I ?

Ik vind het eigenlijk allebei ongeveer even interessant, maar de reden waardoor in me nét iets meer interesseer voor de Tweede Wereldoorlog is omdat mijn vader er meer dingen en informatie van heeft. En zeker omdat ik deze zomer naar Normandië geweest ben waar de sfeer van de Tweede Wereldoorlog nog steeds heerst. De stranden en de musea zijn daar echt formidabel. Dat je op dezelfde plek staat waar er zoveel jaren terug die vreselijke dingen gebeurden, dat zet mij wel aan het denken.

Speel je veel oorlogsgames ?

Nou en of! Ik heb zowat elke WO II-game die ooit op een console verschenen is gespeeld. Ik vind het gewoon heerlijk om de historie na te spelen en om me echt in te leven in het verhaal. Dat stuurt je als het ware even terug in die tijd zodat je een beeld krijgt hoe het er toen aan toe ging. Natuurlijk speel ik niet enkel WO II-games. Toen het bekend werd dat Call of Duty 4: Modern Warfare zich in deze tijd zou afspelen ging ik hem niet halen omdat ik dacht dat het niets voor mij was. Ik wist meteen wat voor topper ik mistte toen ik de game leende van een vriend. Het moet natuurlijk niet altijd Tweede Wereldoorlog zijn. Een beetje afwisseling is ook leuk.

Wat is jouw favoriete oorlogsgame ?

Ik heb er eigenlijk twee waar ik niet echt een keuze uit kan maken. De eerste is Medal of Honor: European Assault. Ik vond alles in die game goed zitten. Dat was ook een game waar niemand me in kon verslaan. Ik had zo’n truckje dat ik steeds gebruikte. Ik nam altijd de sniper waar ik altijd zonder scope mee schoot en er altijd mijn beste vriend mee versloeg. Mijn truckje was om de loop van de sniper te richten naar de tegenstander en gewoon te schieten. Meestal was het van de eerste of de tweede keer raak. Niemand snapte hoe ik het kwam dat ik steeds won. Mijn tweede favoriete oorlogsgame is Call of Duty: World at War. Het verhaal vind ik geweldig en de sfeer zit ook erg goed. Ik heb die game ongeveer vijf keer uitgespeeld. Zo geniaal vind ik hem.

Nog iets wat opvalt : jouw top 5 van memorabele games ooit zijn allemaal Playstation games, ben jij een die-hard Playstation fan ?

Wel een beetje maar Xbox en Nintendo vind ik zeker ook niet slecht, ik heb altijd al een Playstation in huis gehad. Als ik ergens met een Xbox360-controller speel (in een winkel bijvoorbeeld) dan vind het best ingewikkeld omdat ik een Playstation-controller gewend ben. Mijn Ps One (mijn eerste console) kocht ik toen ik ongeveer dertien jaar was dus je kunt best zeggen dat ik ‘opgegroeid’ ben met de Playstation.

Vind jij de PS3 grafisch beter dan de Xbox360 ?

Ik vind ze eigenlijk qua graphics op elkaar lijken. Maar ik kan ze niet echt vergelijken omdat ik zelf geen Xbox360 heb. Dus ik vel liever geen oordeel uit.

Aangezien je een PS3 hebt kun je daar ook GTA IV op spelen, heb je deze game in je bezit ?

Ja, die game heb ik inderdaad. Een geweldige game naar mijn mening en ik heb hem dan ook erg graag gespeeld. Mede dankzij het verhaal vond ik het een erg vermakelijke game. Eén van de GTA-games die ik het meest heb gespeeld.

Welk deel van de GTA reeks sprak jou het meeste aan ?

Ik zal niet de enige zijn, maar dat is Grand Theft Auto: Vice City. De sfeer, de personages, en noem maar op. Gewoon allemaal formidabel. Het was trouwens ook mijn eerste GTA game die ik ooit kocht op aanraden van een vriend van me. In het begin snapte ik nog niet wat de bedoeling was van de game. Ik doodde gewoon altijd onschuldige voorbijgangers voor het geld. Ik wist dan na een tijdje dat je ook missies kon voltooien voor geld. Met een paar vrienden deden we altijd samen ‘om ter langst blijven leven met de politie achter je aan’. Dat blijft nog altijd leuk aan een GTA-game vind ik.

De GTA personages zijn erg verschillend, welk personage geniet jouw voorkeur ?

Niko Bellic. Zijn uitstraling, het verhaal achter hem en zijn neef, … vind ik allemaal zeer interessant. Hoe Niko steeds weer zijn neef Roman uit de problemen moet halen is gewoonweg geniaal.

Volgens bepaalde personen zouden de GTA games ervoor zorgen dat gamers gewelddadig worden wat denk jij hierover ?

Het zijn en het blijven games, als je er niet tegen kunt moet je maar geen games – of andere games -spelen en moet je er maar niet naar kijken. Zolang je maar niet in het echt mensen gaat vermoorden is het naar mijn mening allemaal goed. Op zulke games staat niet voor niets een +18 rating. Volgens mij houden velen zich hier niet aan, maar dat ter zijde.

Je schrijft ook memberrecensies over ondermeer GTA IV en Skate 2 is het moeilijk om recensies te schrijven ?

Voor mij hangt het van de game af. Ik probeer vaak zoveel mogelijk informatie over een bepaalde game te geven om de lezer voldoende te informeren. Het is voor mij moeilijker om bondig te blijven omdat ik dan vaker van de hak op de tak spring. Bij sommige games die ik écht zo goed vind heb ik dan wel zoveel inspiratie dat ik er meteen een hele lap tekst over kan schrijven. Moeilijk is ook om de kleine foutjes te vermijden. Je moet ervoor zorgen dat de zinnen voor iedereen vloeiend leesbaar blijven, en ook de typfoutjes (die gemakkelijk over het hoofd te zien zijn) glippen er vaak door. Als Vlaming moet ik soms ook aan Nederlanders vragen of dat ene woord ook bij hun gebruikt en gezegd wordt. Zo had ik op mijn Skate 2 recensie een discussie tussen enkele leden of het woord ‘proper’ nu Vlaams of ook Nederlands is.

Zijn er games waar je bewust geen recensies over schrijft ?

Over Pc- games zul je mij hoogstwaarschijnlijk nooit een recensie zien schrijven. Aangezien mijn laptop absoluut géén gamelaptop is, kan ik dus helaas geen games spelen op mijn laptop. Wat ik wel spijtig vind. Zo moet ik toppers als bv. Empire: Total War missen.

Je hebt ook al een aantal weblogs geschreven vind je dat leuker dan recensies schrijven ?

Weblogs schrijf ik af en toe als ik écht iets speciaals of leuks heb meegemaakt. Recensies schrijven spreekt mij meer aan omdat ik daar veel meer inspiratie voor heb. Wel zal ik binnenkort een filmpje als weblog postten over mijn reis naar Normandië in de zomervakantie. Ik ben er nu volop (mede uit tijdverdrijf) mee bezig.

Wanneer schrijf je nog eens een weblog of memberecensie ?

Ik schrijf sowieso elke maand een recensie. Gewoon omdat ik het leuk vind en om mijn mening te geven over een bepaalde game. Een bepaalde datum staat er nooit op, maar zeker elke maand.

Bedankt !

Shortlist

1.Koffie of Thee

Koffie! Daar wordt je wakker van.

2.Frans of Engels

Aangezien ik op school vaak een onvoldoende of een nipte voldoende heb op Frans kies ik spontaan voor Engels.

3.GTA of Call Of Duty

Knallen voor dood! Call of Duty!

4.PS2 of PS3

PS2. Goede tijden aan die console overgehouden.

5.Winnie De Poeh of Tijgetje ?

Stuiteren, stuiteren, stuiteren, Tijgetje! Tijgers zijn trouwens vet en mooi.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.