1. Gebroederlijk gamen in 2005

Gebroederlijk gamen in 2005

Terwijl buiten zowel bij jullie als bij mij de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen breng ik jullie de eerste column vanuit mijn nederige stulpje in Tokyo. Ik zat net de goede `evolutie van de handheld` rubriek van onze trouwe medemember Marcel te lezen en na het uitgebreid spelen op beide handhelds wilde ik eens proberen mijn mening over een paar zaken vanuit een iets ander oogpunt te vertellen.

Jullie hebben in de Gamepro kunnen lezen dat ik erg tevreden ben met de Sony PSP en ook de Nintendo DS heeft bij mij menig uurtjes in de oplader moeten liggen. Ik zal nu niet mijn menig geven over welke handheld nou gekocht moet worden de komende maanden, dat laat ik aan jullie over. Sterker nog, mocht je een hele goede (bij)baan hebben, waarom zou je ze dan niet gewoon allebei kopen? Naar mijn mening zouden de Nintendo DS en PSP juist zo veel mogelijk naast elkaar moeten leven, misschien zouden de fans dan ook hun bijlen enigszins kunnen neerlaten in hun kruistocht tegen de oppositie. De handhelds en ook de fans zijn nogal divers gebleken in hun meningen en hun voorkeuren.

Allebei de handhelds hebben een leuke line-up als ze voor het eerst in de winkels liggen. Dat is wel eens anders geweest met consoles waar je maanden mocht wachten op een fatsoenlijke game. Ik merk vaak op fora en in antwoorden op artikelen dat veel gamers een negatieve instellingen hebben ten opzichte van bedrijven die iets maken wat hun niet helemaal aanstaat. Maar hebben we het nu eigenlijk wel zo slecht als gamers anno 2005? Iedere gamer heeft in zijn leven wel eens een dipje in een tijd waar voor zijn of haar favoriete console weinig games uitkomen. Toen de PlayStation en de Saturn vier jaar oud waren en ook SNK een dip had met het uitbrengen van topgames op de Neo Geo heb ik ook wel eens een tijdje geen console aangeraakt. We hebben zojuist een topjaar achter de rug met waanzinnige sequels en originele games. De maanden januari en februari zitten ook vol met topgames en er wordt halsreikend uitgekeken naar de PSP en de Nintendo DS. Wat willen we als gamend Nederland nog meer? Titels komen steeds vaker na hun release in de Verenigde Staten of Japan naar Nederland en steeds vaker wordt er aan de gamer gedacht door net even wat meer extra aandacht aan de PAL release te besteden.

Natuurlijk kan altijd alles nog beter, maar eigenlijk zouden gamers het te drukker moeten hebben met gamen dan elkaar afsnauwen op gamefora. Natuurlijk, ieder zijn eigen ding, maar als je toch eens verder kijkt dan je neus lang is zou er best wel eens iets in een andere gamer zijn mening kunnen zitten, waar je nog niet eerder aan had gedacht? Ik heb voor alle fans van zowel de Nintendo DS als de PSP een paar foto`s genomen bij winkels in Japan waar de PSP en DS games zij aan zij naast elkaar lagen. Laten we hopen dat het ook zo snel mogelijk op deze manier bij jullie bij de plaatselijke gameboer in de schappen ligt!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Er komen op het moment echt (te) veel goede spellen uit. Janauri had ik het druk, februari ook, maart gaat nog drukker worden. Leuk voor mij, minder leuk voor me hardverdiende cash. Dit jaar gaat nog leuk worden, nog beter dan 2004!

 • ik heb(tot mijn grote spijt) besloten om 2005 over te slaan… vanwege de komende next- gen consoles…(eind 2005; 2006)

 • Ik weet het nog niet, PSP of NDS

  NDS heeft een nieuwe techniek, de stylus is dus intressant, de PSP is meer van het oude maar dat kon ik ook erg waarderen. Ik ga het bekijken bij de NDS Touch Tour of de NDS me echt intresseert en als de PSP uit is zal hij vast wel bij de Media Markt liggen (daar staat de NDS nu ook om te testen)

 • 3390 yen, hoeveel euro is dat ongeveer?????????

 • wattan wil je er heen….. lol

 • @Vash112

  ongenveer euro 24.39  met de nieuwe handhelds zal gezamenlijk gamen wel goed komen =)

 • Leuke Column moet ook maar is naar Tokyo :)

 • Ik ga naar tokyo over een jaar. Goede column, en als het aan mij licht haal ik bijde handhelds.

 • Een vreedzaam bestaan voor beide handhelds?  Mooi gedacht, maar ik denk dat dit bij een utopie zal blijven.  Jaloezie, en de eigen console/handheld beter vinden zullen altijd leiden tot geflame e.d.  Maar over 2005 als topjaar heb je uiteraard gelijk.
 • Hoeveel kost een DS met 1 game bij de Europese release ongeveer????  ontopic: Goed stukje tekst maar waarschijnlijk zullen de fanboys de bijlen nooit kunnen neerleggen en worden ze alleen nog maar beter geslijpt. Ik ga zoiezo allebei de handhelds halen dus voor mij maakt deze war niks uit. Ik koop gewoon rustig de leuke games die uitkomen en dan maakt het me niks uit op welke handheld het is. Ze zijn allebei immers hele goede apparaatjes die je (als je je in zo'n positie verkeers) allebei moet halen. Dan ga je vanzelf wel ophouden met dat fanboy gedrag.

 • Maart is té druk…

 • super shamaz hier kost de DS 149,- euro en game licht aan welke titel 30,- tm 45,- euro. Over psp is in en over de eu release/prijs nog niets officieel bekend gemaakt.

 • Dit is nou een goeie column, en ik koop eerst de DS en als de psp een redelijke prijs heeft als ie uitkomt koop ik die ook.

 • Vredig bestaan van de 2 handhelds naast elkaar is niet zo moeilijk, gewoon niet kinderachtig doen. Maar ja, 2004 is een heel goed jaar geweest voor alle consoles en er was genoeg te doen op het gebied van gamen. Zelfs in het begin van dit jaar zijn we al overspoeld met Triple A games en er moet nog een zooi komen!  Mooie column en vrede op aarde! go check out www.nozomi.nl —-> Ken in Japan!

 • Leuk stukje, al moet ik zeggen dat er inderdaad een groot nadeel aan dat mooie gamewereldje momenteel zit. Ten eerste komen er zoveel AAA titels uit dat de kleinere interessante titels dreigen onder te sneeuwen. Ten tweede heeft de 'gebroederlijke gamer', die alle consoles van deze generatie in zijn bezit heeft geen mogelijkheid meer alle toppers eruit te pakken. Er komt simpelweg te veel uit in zo'n korte tijd.  Een spel als World of Warcraft zorgt er nu dus voor dat er totaal geen tijd meer overblijft voor de rest. Dat is wel eens anders geweest. Ik juich nu als er een topper (zoals Conker) wordt uitgesteld; meer tijd om geld bij elkaar te sparen. Maar goed, volgende generatie consoles sla ik over. Ga ik voor de grote inhaalslag…op deze generatie consoles valt nog genoeg te beleven.:)

 • Eigenlijk heb ik sinds begin december de hele tijd 'droog' gestaan. Al waren er veel topgames ze pasten net niet in mijn genre of console. Maar nu eindelijk is er maart. En die gaat het niet zo'n klein beetje verhelpen. MGS3, DMC3 en Shadow Hearts Covenant komen allemaal in dit nu opeens veel te kort lijkende maantje uit. Verder hebben we dit jaar de nieuwe handhelds en komen er nog meer toppers aan zoals het waarschijnlijk nog niet al te bekende Okami en ook Wanda and the Collaussus. Mocht square-enix dit jaar FFXII en/of KH2 nog redden zal dit waarschijnlijk een van mijn beste jaren worden.

 • Opvalllend genoeg is er veel geflame tussen Nintendo fans en Sony fans.

  Er blijven altijd Fanboys bestaan. Zie Nintendo, MS of sony als een voetbal team. De rellen bij voetbalwedstrijden kun je vergelijken met geflame op gamefora.

 • ik zie de DS en PSP games helemaal niet bij elkaar liggen ik zie 2 apparte rekken. Ook zie ik dat de psp games maar een klein beetje duurder zijn dan de DS games.

 • Echt te veel goede games man, zoveel geld heb ik niet:P(A)…

 • Lol..NDS games op de vloer… PSP Games Aan de muur(H)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren