1. Maart

Maart

Maart wordt een extreem dure maand. Er komen echt zoveel titels uit, dat we door de bomen het bos niet meer zien. En tot overmaat van ramp is maart ook de maand dat de Nintendo Dual Screen gelanceerd zal gaan worden. Bij deze een overzicht van wat er zoal uit komt deze maand. Let er op: het zijn niet alle titels die uitkomen. Als we dat wel deden, dan zou de lijst echt te groot worden!

Multi Platform spellen

Playboy: The Mansion

Xbox |
PlayStation 2|
PC


Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Cyberlore
Releasedatum: 3 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1994.jpgDe speler kruipt in de huid van de wereldberoemde Hugh Hefner, de uitvinder van de Playboy, en zal het leven met mooie vrouwen en populaire feestjes ervaren. Het is in deze simulatie eigenlijk de bedoeling een goed beleid te voeren ten aanzien van het Playboy huis.

Interessante interviews met sterren en sexy foto's maken zijn slechts enkele voorbeelden van dingen die gedaan moeten worden. Leuk is ook dat de foto's zelf gemaakt kunnen worden met een speciale camera. Schiet zo mooi mogelijke foto's om het blad aantrekkelijk te maken voor het publiek.

Cold Fear
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 3 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2645.jpgCold Fear is een nieuw horror avontuur van Ubisoft. Cold Fear is een combinatie van de sterkste elementen uit het actie genre en die uit het horror genre. Volgens Ubisoft welteverstaan.

De speler krijgt de controle over Tom Hansen, een lid van de Amerikaanse kustwacht. Hij krijgt de opdracht om een stuurloos schip op de Beringer zee onder controle te krijgen. Daar aangekomen verandert zijn doelstelling echter naar overleven. Hij zal de nodige menselijke en onmenselijke tegenstanders van zich af moeten slaan om weer terug te keren uit het stormachtige gebied.

Street Racing Syndicate
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Namco | Ontwikkelaar: Eutechnyx
Releasedatum: 4 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1332.jpgIn Street Racing Syndicate ben je een autocoureur die in illegale en in officiële races meedoet. Het gaat erom dat je races wint, en daarmee geld in het laadje brengt die je moet gebruiken om je auto te repareren en te tunen. Je kan vele onderdelen kopen om je bak sneller en stijlvoller te maken. Ook kan je racen om de vriendin van je tegenstander, wat een geheel nieuwe twist aan het race gebeuren geeft.

In de race krijg je te maken met agressieve tegenstanders en met irritante politie auto’s, die je bonnen geven en je van de weg af proberen te rijden. Hiervoor zul je veel geld moeten uittrekken om je auto te repareren. Je auto zal er namelijk niet beter op gaan rijden, en zeker niet beter op gaan uitzien.

Project: Snowblind
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: Crystal Dynamics
Releasedatum: 4 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2257.jpgCrystal Dynamics staat al jaren bekend als een goede ontwikkelaar met diepgaande spellen zoals Deus Ex. Met Project Snowblind gooien ze het echter over een totaal andere boeg. Wat eigenlijk de nieuwe Deus Ex had moeten zijn, is een hard futuristisch schietspel geworden met ongelooflijk grote en brute wapens. Deze wapens komen natuurlijk goed tot hun recht in de toegevoegde multiplayermodus. Zestien spelers kunnen het online tegen elkaar opnemen in allerlei verschillende arena’s.

Project Snowblind laat je daarnaast een interessante verhaallijn volgen. Eigenlijk is het spel een soort ‘Call of Duty in de toekomst’ en biedt het een goed beeld van een futuristisch slagveld. Overal rennen tegenstanders en allerlei omgevingselementen kunnen opgeblazen worden. Dit alles is te spelen op de Xbox, PC en PlayStation 2, vanaf 4 maart 2005.

FIFA Street
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic ARTS | Ontwikkelaar: EA Canada
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2671.jpgIn FIFA Street draait alles om straatvoetbal. Op een klein veld wordt 4 tegen 4 gespeeld en zul je met trucjes en slimme bewegingen je tegenstander weg moeten spelen. Ook veel regels van het veldvoetbal zijn verdwenen. Zo zul je geen last meer hebben van hoekschoppen en inworpen, maar speel je constant door aangezien de bal niet uit kan gaan.

Zo draait alles dus om de actie. Geen simulatie meer maar pure arcade gebaseerd op de 'fun'. Ideaal om even met een paar vrienden te spelen, want het is super simpel op te pakken.

Brothers in Arms Road to Hill 30
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Gearbox Software
Releasedatum: 17 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2484.jpgGearbox Software, het bedrijf achter Halo, komt nu met Brothers in Arms. Brothers in Arms is een First Person Shooter die zich afspeelt in de tweede wereld oorlog. Maar het is niet zomaar 'een' spel die zich in de tweede oorlog zal gaan afspelen. Dit spel is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

In het spel neem jij de rol over van sergeant Matt Baker, een paratroeper bij het Amerikaanse leger. Tijdens D-day wordt je achter de linies gedropt om de route veilig te maken voor de aanstormende Amerikaanse soldaten. Je bent na de dropping leider van een groepje paratroepers.

Gearbox Software wilt met Brothers in Arms de emotionele kant van de tweede wereld oorlog laten zien. Naast dat het een waar gebeurd verhaal is, hebben de ontwikkelaars ook de hulp ingeroepen van het Signal Corps van het Amerikaanse leger. Deze hebben voor (lucht)foto's gezorgd die gemaakt zijn tijdens de invasie van Normandië, tijdens D-day.

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 24 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2917.jpgNa twee zeer succesvolle delen Splinter Cell kon een derde aflevering niet uitblijven. In dit deel, Chaos Theory genaamd, zijn weer allerlei nieuwe manoeuvres mogelijk en ook de multiplayer-opties zijn flink uitgebreid.

Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een deur op drie verschillende manieren openen. Je kunt hem normaal open doen, inbeuken of hem stukje voor stukje openen. Tevens is er een nieuwe meter bijgekomen. De meter die aangaf hoe zichtbaar Sam Fischer was, was al kenmerkend voor de serie en nu is er een geluidsmeter aan toegevoegd. Hiermee kan je dus ondervinden wat tegenstanders nou wel en niet horen.

De multiplayer is ook flink uitgebreid. Zowel de coöperatieve als de online modus geven je de mogelijkheid om nóg meer samen te werken dan in Pandora Tomorrow ook al het geval was. Om een hoger gelegen gebied te verkennen kun je iemand bijvoorbeeld een pootje geven. Diegene die dan boven is gooit een touwladder naar beneden om zo ook de tweede man mee te krijgen.

TimeSplitters: Future Perfect
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic ARTS | Ontwikkelaar: Free Radical Design
Releasedatum: 25 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1674.jpgIn TimeSplitters: Future Perfect is wederom het lot van de mensheid in jouw handen. Samen met Cortez uit het heden en Cortez uit het verleden moet je tevens achter de oorsprong van de TimeSplitters zien te komen. Dit doe je door in het verschillende tijdslijnen te spelen; van 1914 (Eerste Wereld Oorlog) tot en met 2014 in de verre toekomst.

De singleplayer modus is ook co-op te spelen, wat wil zeggen dat je met twee man samen het verhaal kunt doorlopen. Verder is het spel verbeterd op grafisch gebied. De omgevingen zullen realistischer ogen, er zijn spectaculairdere effecten en de tussenfilmpjes zijn nog gedetailleerder. Ook de tegenstanders zijn een stuk slimmer geworden dankzij de verbeterde physics engine en een betere AI.

De opties die in TimeSplitters 2 zaten zullen wederom aanwezig zijn. Denk hierbij aan de Arcade en Challenge modus. De PlayStation 2 en Xbox-versie zullen ook online gespeeld kunnen worden, met maximaal zestien man.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

Nu de Nintendo Dual Screen uit komt, lijkt de Game Boy Advance zijn beste tijd te hebben gehad. Er komen nog wel wat titels op uit, maar dat zijn dan vooral titels die ook op de grote consoles komen. Deze maand is er maar 1 exclusieve titel en dat is Rayman: Hoodlum's Revenge. Daarom ook maar 1 titel in deze lijst

Rayman: Hoodlum's Revenge
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/3114.jpgEcht veel is er helaas niet over deze titel bekend, wat helaas de trend voor Game Boy Advance spellen lijkt te gaan worden. Wat we wel weten is dat het spel in vergelijking met de vorige Rayman titels voor de GBA er totaal anders uit komt te zien. De vorige delen waren 2D, terwijl we nu de actie vanuit een isometrisch perspectief bekijken, waardoor het wat van 3D weg heeft.

Verder is het mogelijk om in plaats van Rayman ook met Globox te spelen, wat voor de nodige afwisseling gaat zorgen. Ubisoft kennende zal het wederom een sterk platform spel worden, wat voor de GBA zitter zeker de moeite waard wordt.


Nintendo Dual Screen spellen
Door Jelle van Es

Omdat 11 maart de Nintendo Dual Screen wordt gelanceerd, zullen we vanaf deze maand ook een maandoverzicht van dat platform plaatsen. En we beginnen dus met de launchspellen. Op zich is het niet de launch waar we van dromen, maar qua inhoud zit er voor iedereen wel wat bij. Een platformer, een racespel en een paar titels die optimaal van het touchscreen gebruik maken.

Super Mario 64 DS
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2175.jpgDe Nintendo 64 klassieker keert terug op de Nintendo Dual Screen. Het spel valt uiteen in drie gamemodi. Zo heb je de single-player mode, die de originele levels van Super Mario 64 combineert met nieuwe levels en nieuwe speelbare karakters. De tweede mode is een multi-player mode en als laatst biedt het spel ook nog een aantal minispelletjes, waarin het touch-screen volop gebruikt gaat worden. Overigens heb je voor de vierspeler multi-player mode maar één cartridge nodig.

Het idee is simpel: loop rond in de kasteeltuin van Prinses Peach en verzamel meer sterren dan de andere drie spelers. Deze sterren liggen verspreid in de omgeving. Spelers kunnen elkaar ook aanvallen, waardoor een tegenstander die zojuist een ster heeft gepakt, die ook weer meteen kan verliezen. Sommige sterren liggen gewoon verstopt, terwijl andere meer vaardigheid nodig hebben. Voorbeeldje hiervan is een Chain Chomp die in de omgeving zou kunnen lopen, met een ster op z'n staart. Probeer die ster hem maar eens afhandig te maken. De karakters zijn Mario, Luigi, Wario en Yoshi en hebben natuurlijk elk andere vaardigheden.

Het is niet moeilijk om je dit spel voor te stellen, want het speelt gewoon hetzelfde als op de Nintendo 64. Ook geluidstechnisch en visueel is het nagenoeg hetzelfde. De actie wordt op één scherm in beeld gebracht. Een tweede scherm geeft het speelveld van bovenaf weer. De informatie die nu beschikbaar is, zal het topje van de ijsberg zijn, want het kan niet anders dat er nog veel meer mogelijkheden bijkomen.

Wario Ware Touched!
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2178.jpgWario Ware Touched! zal alle functies van de DS optimaal gaan benutten. Door spellen te spreiden over twee schermen en het gebruik van het touchscreen, kunnen er opnieuw honderden uitdagende en originele micogames in het spel gepropt worden, die je ook nog eens draadloos tegen anderen kan gaan spelen.

Het concept van Wario Ware is simpel. Je moet levels (categorieën) halen door het spelen van microgames, die slechts een paar seconden duren. Moest je in de vorige delen in een minigame nog snel op de A knop drukken om bijvoorbeeld een banaan op te eten, nu zal je met behulp van het touchscreen daadwerkelijk de banaan kunnen afpellen. In een vroege demo van het spel zagen we ook hoe je met je stylus net als bij een kraslot, over het touchscreen moest bewegen om een munt met daarop de afbeelding van Wario zichtbaar te krassen. Wario Ware Touched! lijkt opnieuw een hit te worden.

Project Rub
Uitgever: Sega | Ontwikkelaar: Sonic Team
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2197.jpgProject Rub is het debuut van Sega’s Sonic Team op de Nintendo Dual Screen. In Japan is dit spel beter bekend onder de naam Kimi no Tame Nara Shineru, wat direct vertaald ‘Ik zou voor je sterven’ betekent. In het spel speel je een jongen die het doel heeft een onbereikbaar, lekker meisje te versieren. Je sluit je aan bij de groep Rub Rabbits, een groep performers die door het leven gaan met een paar konijnenoren als hoofddeksel.

Het verhaal is niet echt diep, maar dat is ook niet waar de titel punten mee wilt scoren. De verschillende mini-games waarmee je het meisje voor je moet winnen, dat is waar het in Feel the Magic om draait.

Asphalt: Urban GT
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Gameloft
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2662.jpgDe Nintendo DS lijkt het multiplayer spelen meteen groots aan te pakken. Ook het race spel Asphalt: Urban GT zal te spelen zijn via WiFi. In Asphalt: Urban GT, dat ook zal verschijnen op de Nokia N-Gage, kun je met drie anderen online over een baan racen.

Je zult gewoon een losse race kunnen spelen, maar er is ook de mogelijkheid om een klein kampioenschap af te werken om te zien wie er nou echt de beste is. Als laatste is er ook nog de politie vs boef mode. Hierin speelt de ene speler de politie en de andere de boef, deze mode is echter maar speelbaar met twee spelers tegelijk.

Verder zal Asphalt: Urban GT 20 auto's bevatten van onder andere de merken: Lamborghini, Jaguar, Hummer en Audi. Met deze 20 paradepaartjes zul je over 9 verschillende circuits kunnen racen die verspreid liggen over de hele wereld.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

Zoals jullie vast al hebben gezien, is de maand maart absoluut niet goedkoop. Zeker niet als je bedenkt dat er ook nog eens twee GameCube spellen uitkomen die het aanschaffen zeker waard zijn. Ben je wel in voor een feestje? Game jij graag met vrienden? Dan is deel zes in de Mario Party reeks misschien iets voor jou. Zoals vanouds beweeg je Mario en zijn vrienden over verschillende speelvelden. Natuurlijk gaat het er dan om wie als eerste eindigt bij één van de vele minigames. Wat Mario Party 6 onderscheidt van zijn voorgangers is de aanwezigheid van een microfoontje, die je bij verschillende spelletjes zult moeten gebruiken.

Toch gaat onze aandacht deze maand vooral uit naar Resident Evil 4. Het survival horror genre slaat met dit spel een compleet nieuwe weg in. Bezit je een GameCube? Halen! Heb je Nintendo’s spelcomputer nog niet in huis? Dit is één van de beste redenen om deze console in huis te halen...

Resident Evil 4
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 4
Releasedatum: 18 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1584.jpgSjini Mikami is een zieke Japanse geest. Althans, dat lijkt dé verklaring voor de onheilspellende, zieke en beklemmende sfeer die in zijn Resident Evil-serie aanwezig is. Zombies die rochelend op je afwandelen, in een verlaten landhuis waar zij nog voor de minste van je problemen zullen zorgen. Je angst wordt werkelijkheid, en bij iedere deur die je opent, slaat de schrik je om het hart.

Met Resident Evil 4 draait het spel niet meer om zombies; er is geen verlaten landhuis en de setting speelt zich voornamelijk overdag af. Is het spel plotseling niet meer zo angstaanjagend en gruwelijk? Nee, de nachtmerrie staat op het punt te beginnen, en je vast te houden tot je met de controller geklemd in je handen wakker wordt. Was het wel een droom, heb je dit niet zelf beleefd?

Mario Party 6
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Hudson Soft
Releasedatum: 18 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2112.jpgMario Party 6 wordt standaard geleverd met een microfoon en dat is dan ook de grootste vernieuwing van dit zesde deel. Dit accessoire, de zogenoemde GameCube Mic, steek je in de Memory Card ingang waardoor je bij een aantal minigames geheel nieuwe mogelijkheden krijgt. Zo is er een soort quiz waarbij je (met je stem) vragen moet beantwoorden over bijvoorbeeld het Mario-universum. Een andere keer zie je een landschap voorbijkomen en word je achteraf gevraagd hoeveel paddestoelen er voorbij kwamen. Ook heb je de mogelijkheid om je personage te besturen met je stem. Zo kun je bij onderstaande minigame (zie screenshot) roepen welke acties Waluigi moet uitvoeren om de overige spelers neer te krijgen. Hoe dit precies wordt uitgewerkt moeten we afwachten, maar het geeft dit nieuwe deel tenminste een fris tintje. Interactiviteit op feestjes is immers altijd leuk.

In de Party Mode werk je een speelbord af tegen vrienden of computergestuurde tegenstanders en hoop je zoveel mogelijk sterren en munten te verzamelen. De Story Mode biedt een verhaallijn voor de eenzame feestvarkens onder ons en in een speciale Mic Mode kunnen spelers minigames spelen die gebruikmaken van de gloednieuwe microfoon. De nodige innovatie is dus aanwezig, maar het feestelijke gevoel bij het spelen van Mario Party 6 zal als vanouds zijn.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

Maart! Het voorjaar begint en is wat de games betreft al begonnen natuurlijk. Helaas blijft de PC toch een beetje achter deze maand. Dient wel gezegd te worden dat multiplatformspellen als Rainbow Six 4 en Playboy the Mansion natuurlijk óók op de PC verschijnen, maar wat betreft de exclusieve PC spellen is het wat mager. Neemt niet weg dat spellen die wel verschijnen, waaronder de hieronder beschreven spellen, zeker de moeite waard kunnen zijn.

Imperial Glory
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: Pyro Studios
Releasedatum: Q1 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2259.jpgImperial Glory heeft nog geen officieel vastgestelde releasedatum. De eerste berichten hadden het een tijdje terug over maart 2005, dus daar gaan wij vooralsnog ook van uit.

Imperial Glory wordt ontwikkeld door Pyro, dezelfde studio die Commandos ontwikkelt heeft. Het spel kent twee soorten gameplay. Voor al het plannen wordt een overzichtelijk turned based principe gebruikt waarbij je een goed beeld krijgt dankzij een uitgebreide kaart, terwijl je de gevechten real time in 3D zal spelen.

De setting van het spel is de negentiende eeuw. Uiteraard kun je alle landen die in die periode actief waren besturen, waaronder Engeland, Frankrijk en Rusland. Zoals je al in de impressie hebt kunnen lezen, is het spel qua opzet vergelijkbaar met de strategiehit Rome: Total War, met als noemenswaardig verschil dat de speler in Imperial Glory ook op het water zélf kan vechten.

Behalve een singleplayer kent Imperial Glory ook een multiplayer modus. Daarin kun je met maximaal vier personen (2 tegen 2) spelen. Hoe dat allemaal precies zal werken, met het oog op in te stellen spelopties of varianten, is nog niet bekend.

The Sims 2: University
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Maxis
Releasedatum: 10 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2808.jpgThe Sims 2: University is de eerste officiële uitbreiding voor The Sims 2. Het doel van deze uitbreiding is het halen van je diploma. In The Sims 2: University heb je de mogelijkheid om één van de elf studies te volgen. Je leeft op een campus en je moet je cijfers in de gaten houden. Naast je cijfers en de nodige sociale contacten kun je ook flink feesten in deze uitbreiding.

Deze uitbreiding zorgt ervoor dat je vier nieuwe carrièremogelijkheden krijgt. Daarnaast kom je ook op typische studentenlocaties terecht zoals poolhallen, koffiehuizen en sportscholen.

Net als een echte student moet je ook goed omgaan met je geld. Kom je niet uit met je budget? Dan moet je een bijbaantje nemen. Je kunt bijles geven maar ook werken voor een duistere schoolorganisatie. Als laatste kun je ook gaan voor de titel Big Sim on Campus door de juiste keuzes te maken tijdens je studentenleven.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

De topspellen beginnen nu echt te komen, in maart verschijnen er meerdere exclusieve PlayStation 2 spellen die je niet mag missen. Het grappige is dat in alle vier de gevallen het draait om vervolgspellen. Geen origineel nieuw spul dus, maar wel spellen waar menig speler al maanden reikhalzend naar uitkijkt.

3 maart bijt Metal Gear Solid 3: Snake Eater de spits af. De recensies uit Amerika laten weten dat dit het beste deel uit de serie is. Helaas hangt er niet zo'n hype om het spel zoals dat bij Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty het geval was. Op 9 maart kunnen we dan eindelijk genieten van Gran Turismo 4, helaas zonder online modus. Op 11 maart kunnen de RPG fans de donkere wereld in Shadow Hearts: Covenant verkennen. Het gaat hier om het vervolg op Shadow Hearts. Aan het einde van de maand, op 24 maart kunnen we dan nog uitkijken naar het derde deel uit de Devil May Cry-reeks. Deel twee was erg slecht, maar dit derde deel beloofd weer als vanouds een zeer uitgebreid actiespel te zijn.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: KCE Japan
Releasedatum: 3 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1078.jpgMetal Gear Solid 2: Sons of Liberty was een enorm succes op de PlayStation 2. Enkele maanden later verschenen er nog een speciale versie genaamd, Metal Gear Solid 2: Substance die daarnaast ook op de PC en Xbox verscheen. Het derde deel is nu ook in de maak en zal in 2005 exclusief op de PlayStation 2 verschijnen.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater is andere koek dan Metal Gear Solid 2. Je begint in een jungle en moet zien te overleven. Producer Hideo Kojima zal uiteraard weer voor een spetterende actievolle game zorgen, en de graphics zullen weer het aller beste uit de PlayStation 2 console halen. Qua gameplay beloofd Kojima ons vernieuwde gameplay. Zo zul je in het jungle level op verschillende manieren tot een goed einde kunnen brengen.

Hideo Kojima probeert altijd zo weinig mogelijk informatie over het plot weg te geven. Hoe dit plot dus precies in elkaar zal zitten is nog even afwachten. Een ding staat vast: Metal Gear Solid 3: Snake Eater zal weer een knaller worden die je niet mag missen.

Gran Turismo 4
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Polyphony Digital
Releasedatum: 9 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1068.jpgNa 32 miljoen kopies van de Gran Turismo serie te hebben verkocht, komen Sony en Polyphony Digital Inc. met alweer het vierde deel in de serie.

GT4 zal verder gaan waar GT3 ophield, authentieke race ervaring maar nu met meer wagens, meer banen en meer modi. Daarnaast verschijnt er een aparte versie waarmee online gespeelt kan worden. GT4 maakt gebruik van de nieuwste physics engine in combinatie met de nieuwste grafische technologieën om zo voor de meest realistische racer ooit te zorgen.

Het spel zal weinig van de voorgaande series verschillen, natuurlijk zullen alle modi wel een verbetering zijn op die van de vorige delen. Je kuny bij Gran Turismo 4 gebruik maken van zo’n 500 klassieke en nieuwe auto’s van authentieke fabrikanten. Om die auto’s te kunnen gebruiken heb je daar natuurlijk banen voor nodig en die heb je bij Gran Turismo 4 genoeg, je krijgt namelijk honderd banen die je kunt gebruiken.

Shadow Hearts: Covenant
Uitgever: Midway | Ontwikkelaar: Aruze Corp
Releasedatum: 11 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1669.jpgShadow Hearts: Covenant speelt zich af in Europa ten tijde van de Eerste Wereld Oorlog. En daar zit meteen het grootste verschil met alle andere RPG’s die momenteel op de markt zijn. Geen fantasiewereld met elfjes en robots, maar eindelijk eens een RPG met een historische insteek. Bovendien is het verhaal erg duister, wat ook wel eens lekker is. Laat dit je overigens niet afschrikken, want om de zoveel tijd is er ook een vrolijke toon te vinden, zodat het voor iedereen toegankelijk en vermakelijk is.

Met een goed plot heeft Covenant al één van de twee ingrediënten voor een goede RPG in de kookpot gegooid. Het andere ingrediënt is een goed vechtsysteem. Shadow Hearts: Covenant heeft ook daar kaas van gegeten. Het is misschien wat ouderwets, met random encounters en turn-based gevechten, maar wel erg diep. Naast de vele aanvallen waar uit kan worden gekozen, is het ook mogelijk om vele combo’s te maken. Hiervoor hoef je geen genie te zijn, want het is gewoon heel makkelijk in de menuutjes te selecteren. Het unieke van Shadow Hearts is de Judgement Ring. Als de speler een aanval inzet, verschijnt er een ring in beeld en moet je op het juiste moment de goeie knop indrukken. Hierdoor worden gevechten een stuk interactiever en vermakelijker.

Nadat je een gevecht succesvol heb afgesloten, word je natuurlijk met de nodige ervaringspunten beloont. Hiermee kun je vervolgens tal van eigenschappen van de karakters aanpassen. Verhoog de kracht van de aanval, vergroot het critical raakpunt of geef ze meer magische krachten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan verbeterd worden. Sta dan ook niet raar te kijken als je hier zeker enkele minuten mee bezig bent.

Devil May Cry 3
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 1
Releasedatum: 24 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2075.jpgDevil May Cry 3 speelt zich verassend genoeg voor het eerste deel van Devil May Cry af, het draait hier dus om een zogenaamde prequel. Dante blijkt niet de enige zoon van de legendarische demoon Sparda te zijn. Hij blijkt ook een tweelingbroer te hebben genaamd Virgil en Virgil is al aardig demonisch geworden. Op een avond staat Virgil voor het detectivebureau van zijn tweelingbroer en is een één-op-één gevecht onontkoombaar. Het spel zal vanaf daar laten zien hoe Dante dé Dante geworden is die wij kennen uit de eerste Devil May Cry. Zo weet Dante aan het begin van het spel niet eens dat hij demonische krachten heeft.

Dit derde deel zal gebruik gaan maken van verschillende klassen, waaronder de Sword Master Class. Daarnaast is het mogelijk om jouw Dante sterker te maken door enkele eigenschappen van hem op te waarderen. Uiteindelijk kom je dus uit op een bijna onsterfelijke Dante. Maar wat is er nog meer nieuw aan Devil May Cry 3. Allereerst zijn de omgevingen ook interactief. Zo kom je in een club terecht waar Dante al slingerend om een paal de vijand kan verslaan. Dante kan in dit derde deel zelfs vliegen!


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Aan het begin van maart komt meteen het enige exclusieve Xbox-spel uit. Gelukkig is dit niet de minste. Oddworld Stranger's Wrath is een spel waar menig gamer lang naar heeft zitten uitkijken. Het lijkt erop dat de hoge verwachtingen worden ingelost, dus met deze mogelijke topper kunnen we het wel heel de maand volhouden.

Overigens komen er nog volop andere spellen (voor meerdere platformen) uit deze maand. TimeSplitters: Future Perfect, Brothers in Arms Road to Hill 30 en Project: Snowblind hebben de potentie om tot klassiekers uit te groeien en dan zijn er ook nog spellen als FIFA Street, Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory, Street Racing Syndicate, Playboy: The Mansion en Cold Fear. Bovenaan vind je informatie over al deze spellen.

Oddworld Stranger's Wrath
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Oddworld Inhabitants
Releasedatum: 3 maart 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2397.jpgOddworld wordt steeds vreemder. Abe en Munch maken plaats voor de veel minder spraakzame Stranger en een geheel nieuw avontuur staat de speler te wachten, ditmaal onder de hoede van Electronic Arts. Nadat Microsoft besloot de spellen van Oddworld Inhabitants niet meer uit te geven, was EA er als de kippen bij om de publiceerrechten over te nemen. Lorne Lanning, geestelijk vader van Oddworld, en zijn ontwikkelteam krijgen echter volledig de ruimte om het spelconcept geheel op eigen wijze te ontwikkelen.

Oddworld Stranger is in de Oddworld gameserie een vreemde eend in de bijt. Geen Munch en geen Abe, maar wel Stranger, een zoals altijd uniek wezen dat als premiejager door het leven gaat. In een klassieke western omgeving heeft Stranger slechts twee doelen in zijn leven: geld krijgen en overleven. Stranger, die wel wat weg heeft van Clint Eastwood, heeft het niet zo op praten, en laat liever zijn daden voor zich spreken. Criminelen en ander gespuis zorgen er voor dat hij langzaam maar zeker steeds meer geld verdient. De drijfveer achter zijn baan als premiejager is het feit dat hij leidt aan een bepaalde medische klacht, die hij door veel geld te verzamelen, wil te gaan verhelpen. Het western-sfeertje wordt enorm goed weergegeven, en de NPC’s (niet speelbare karakters) in het spel, gedragen zich en praten dan ook als echte lieden tijdens de Wild-West periode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Wel aardig zo'n overzicht maar een beetje overbodig die toelichtingen op de spellen. Iemand die een beetje het nieuws volgt, previews en reviews leest weet dit allemaal wel. Ik lees het dan ook niet.

 • Niet iedereen leest dat allemaal he Vice :). En ik vind tekst mooier staan dan niks ;)

 • Je maakt mij niet wijs dat er veel mensen zijn die geen interesse hebben in previews en reviews maar dit dan wel intressant vinden om te lezen.

 • Interessant maandje weer.

  TS3, DMC3, RE4 en GT4 om maar een paar zeer boeiende games te noemen.

 • Het stukje tekst bij de diverse spellen biedt gewoon wat extra informatie voor mensen die niet direct weten om welk spel het gaat. Het is gewoon een stukje extra wat we zo bieden. Nu weet je direct wat voor spel het precies is.

 • Zeer sterke maand.  Vooral voor maart (vaak toch een pre-E3 stilte).

 • Munch & Abe  Ok, duidelijk.

 • GT4 en TS3 ga ik kopen.

 • NDS samen met Super Mario 64 DS en Rayman DS en Brothers in Arms deze maand voor mij.  Gran Tustismo en DMC 3 en TS3 moet ik ook maar die koop ik andere keer maar.

 • Devil May Cry 3 is m'n main priority van dit lijstje. Het lijken wel feestdagen met al die topgames.

 • niice month

 • Shadow hearts

  Splinter cell

  Devil may cry 3

  Rainbow six 4 komt ook in MAART.

  Metal gear solid 3

  Resident evil 3 heb ik al van USA.

  Baten kaitos ook voor Maart. Rpg van Namco.

  Dat is mij verlang lijstje voor maart.

 • Hele vette games. Maar ik heb niet zoveel geld. Dus het wordt alleen TS 2 :P

 • Nou ik ga zekers de DS met Mario 64DS, GT4 en Fifa Street halen. Een paar andere games ga ik gewoon geleidelijk wat later halen. Dan praat ik over RE4, Oddworld Stranger's Wrath,TimeSplitters: Future Perfect en Asphalt: Urban GT. Gelukkig heb ik Metal Gear Solid 3 US versie al. En Splinter Cell: Chaos Theory en Brothers in Arms Road to Hill 30 hebben mijn ouders al gepre-orderd en betaald dus die krijg ik ookal binnenkort. Wat een maand mensen. Egte Toppers komen deze maand uit en dan nog de DS erbij!!!!!! En mensen zaten te lullen dat 2005 kwa games een heel slecht jaar zou zijn. Nou daar merk ik nu niets van.

 • Mijn geld spendeer ik aan: Pr. Snowblind, Shadow Hearts Covenant en Devil May Cry 3.

 • Zozo word een hele goed game maand maar ook een hele dure!

 • Damn man vet interresante maand voor een gamer, maarja ''short on cash.. dus wel de games opschrijven die ik wil kopen in mijn boekje:D:D(jajaja heb ene boekje waar ik in bijhoud welke games ik nog wil kopen:P(A)…

 • Splinter Cell \o/

 • saaie maand… alleen SC: CT is interessant als je alleen maar een cube hebt…

 • Komt splinter cell op alle platformen op 24 maart ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren