1. Modern Warfare II is niet vernieuwend.... ouwe kak, maar wel lekkere kak

Modern Warfare II is niet vernieuwend.... ouwe kak, maar wel lekkere kak

Modern Warfare 2, de game die het nieuws haalde. Niet vanwege de enorme hype of voorverkoop, maar omdat er een stukje geweld tegen burgers in zat (en omdat tweakers.net koos voor een sensationele titel).

Het liet direct maar zien hoe slecht journalisten kunnen lezen, maar dat is niet hetgeen waar mijn logje heen wilt.

De hype rondom MW2 was en is enorm. Zomaar 7.000.000 games verkopen alsof het niets is, is niet mis. Veel gamers hebben dus op deze game gewacht. Zo ook ik, maar ik hield me in, gezien ik nog andere doelen had wat betreft het besteden van vrije tijd. Dat gold tot gisteren..... tenminste, ik heb eerder geprobeerd, maar dat ging mis. Voor die avonturen zou ik je hier naartoe willen verwijzen.

Maak me gek

We starten de game, vier volwassen mannen met controllers in onze handen. Drie hiervan hadden al wat ervaring met de game en wisten zodoende al wat meer over de diverse maps. Uren vlogen voorbij en de map rondom het vliegveld bleek al snel favoriet gezien je hier een mooi referentiepunt hebt om naar toe te gaan. Kortom, totale chaos rondom en in een vliegtuig.

De actie was intens, de beelden spatten van het scherm. Modern Warfare 2 is gaaf, dat moge duidelijk zijn.

Toch ging het kriebelen na een tijdje. Deze game is immers niet mooier dan Modern Warfare1, niet anders qua gameplay dan Modern Warfare1 en zelfs de besturing is identiek. Elke Call of Duty speler kan zo instappen.

Dat biedt voordelen, maar roept ook twijfels op over waarom deze game nu zo populair is.

Had dit niet gewoon als extra DLC kunnen worden uitgebracht voor MW1?

Ik bedoel, de singeplayer is gaaf en biedt inderdaad, hier en daar, wat nieuws. Het is echter de multiplayer waarom men deze game koopt. En die is niet anders, wat gelukkig betekent niet minder dan deel 1, maar zeker ook niet beter. Er is immers geen verschil en de verschillen die er zijn, zijn minimaal. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je Modern Warfare 1 speelt met wat nieuwe levels, wapens en droppings.

Dat geeft mij nog meer kriebels over mogelijke vervolgen die waarschijnlijk ook geen vernieuwingen brengen. Een geweldig IP wat dus uiteindelijk ten onder gaat door het constant bieden van hetzelfde.

Kortom, kan iemand mij uitleggen waarom deze game zo hoog scoort, terwijl het vrijwel niets biedt ten opzichte van deel 1?

Dit artikel delen

Over de auteur