1. Paddestoelen en een moderne symfonie.

Paddestoelen en een moderne symfonie.

Wauw.

Brain... melting...

Can‘t... comprehend...

Meer dan twee jaar geleden hoorde ik Infected Mushroom‘s moderne symfonie ‘Heavyweight’ voor het eerst. Ondertussen hebben ze alweer een nieuw album uit, met daarop zelfs een indirect vervolg op het meesterwerk waar dit Log over gaat, maar zelfs nu nog blijft dit voor mij persoonlijk het beste instrumentale nummer ooit.

OOIT.

Inderdaad, beste lezer, dit Log gaat niet over games. Dit Log gaat over muziek.

En het is een heel kort Log, want ik kan jullie niet in woorden uitleggen wat ik nou zo goed vind aan dit nummer. Het is een soort muzikale reis, door abstracte landschappen die gevormd worden door je eigen emotie en fantasie.

Oké, zie je, daar ga ik al. Je zult wel denken; "Wat lult die gast zweverig". En dat is ook zo.

Daarom is het veel makkelijker om jullie door te verwijzen naar onderstaande link:

Infected Mushroom - Heavyweight

Ga lekker achterover zitten, sluit je ogen en geniet. Zet de dagelijkse pophits en de ‘JeWeetZelluf’ Nederlandse-bloemkolen-hiphop-scene even uit je hoofd en stel jezelf open voor échte, muzikale kunst.

Daarna, als je weer bent bijgekomen, dan kun je meteen doorklikken naar het indirecte vervolg van het nieuwe album (waar ik het zojuist al even over had), namelijk ‘Project 100’:

Infected Mushroom - Project 100

Niet zo goed als Heavyweight, vind ik persoonlijk, maar het scheelt écht niet veel. Maar goed, dat moet je zelf maar ondervinden. Ik nodig je uit om wederom lekker achterover te gaan zitten, het geluid van je speakers of koptelefoon open te gooien en te genieten...

Enjoy!

UPDATE:

Bijna vergeten! Er is nóg een track van Infected Mushroom die absoluut de moeite waard is, en eigenlijk meer overeenkomsten heeft met een symfonie. Tenminste, met een klassieke symfonie. Natuurlijk zijn er heel duidelijk elektronische invloeden te horen, maar de instrumentkeuze en het tempo is totaal anders.

Doe maar eens luisteren. Als je de bovenste twee niets vind, dan is er een grote kans dat dit je juist wél aanspreekt:

Infected Mushroom - Dancing With Kadafi

Dit artikel delen

Over de auteur

Caemgen Ik speel graag games :-)