1. Touch! Kirby's Magic Paintbrush

Touch! Kirby's Magic Paintbrush

Nintendo associeer je met Mario. Of met Link uit de Legend of Zelda. Maar er is ook een roze kauwgombal. Die heeft mijn hart jaren geleden gestolen met Kirby’s Dream Land. Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen Touch! Kirby's Magic Paintbrush werd aangekondigd. En net als andere titels die gebruik maken van de unieke mogelijkheden die de Nintendo DS biedt, is ook Kirby’s Magic Paintbrush hierop geen uitzondering.

Zodoende komt de stylus om de hoek kijken. En die stylus is ook het enige dat je zult moeten gebruiken tijdens het spelen van dit spel. D-Pad? Schouderknoppen? Vergeet het maar! Het spel wordt enkel en alleen gespeeld met de stylus. Dan rest natuurlijk de vraag of dat wel voldoende is. Wie zal het zeggen?

Vooralsnog lijkt Kirby’s Magic Paintbrush in ieder geval heel erg vermakelijk te gaan worden. Zoals gewoonlijk is er weer eens een slechterik die Kirby het leven zuur wil maken. Een boze heks verandert onze roze vriend in een bal. Gelukkig dwarrelt er na het uitspreken van deze toverspreuk een magische verfkwats naar beneden. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen. Die kwast ben jij! Aan de speler dan ook de taak om Kirby met de verfkwast (de stylus dus) door verschillende levels heen te bewegen.

Door met de stylus over Kirby heen te bewegen, schiet hij naar voren. Dat is dan ook het enige dat je hem kunt laten doen. Toch is het van belang dat je Kirby door de gevarieerde omgeving stuurt. Dit doe je door met de kwast een regenboog door het beeld heen te trekken, waardoor Kirby zich automatisch over deze lijnen heen zal bewegen. Een speciale meter met ‘verf’ loopt tijdens het spelen langzaam leeg. Het is dan ook opletten geblazen, aangezien de lijn die je voor Kirby trekt, al na enkele seconden verdwijnt. Ook kun je Kirby voor naderend onheil behoeden, door een muur voor hem tekenen. Erg handig als je de roze bal de andere kant op wil sturen. Maar ook vaart maken met Kirby is mogelijk, door een looping op het scherm te zetten. Eveneens kun je op die manier vijandige beestjes omver kegelen. Kirby zou Kirby niet zijn zonder zijn vermogen om te kopiëren. Door tegen bepaalde vijanden aan te knallen kan hij bijvoorbeeld in een krachtige vuurbal veranderen.

Het ziet er naar uit dat Kirby’s eerste avontuur op de Nintendo DS best wel eens een succes zou kunnen gaan worden. Het is alleen wel jammer dat het tweede schermpje weinig meer biedt dan een extra kaart van de omgeving. Afgezien daarvan ben ik zeer te spreken over Touch! Kirby's Magic Paintbrush. Wanneer de game in Europa in de winkels komt te liggen is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Het zijn wel mooie 2D graphics.

  ga ik zeker ahle als hij uit is.

 • Lijkt me wel leuk maar meer ook niet.

  Niet echt een game die ik zou kopen denk ik als ik een handheld koop.

 • Dit gaat egt een heel leuk spel worden, geen gezeik over Kiddy want kiddt kan ook heel goed zijn

 • Hehehehe, grappig spelletje. Als het dezelfde fun-factor heeft als Kirby & The Amazing Mirror en Kirby's Adventure kan dit wel eens een erg leuk spelletje gaan worden.

 • I had ooit zon kirby spel op de gba, waar je in veel verschillende dingen kon veranderen, tis echt een leuk spel….misschien wordt dit ook wel wat..

 • Dat soort reacties hebben we geen behoeftes aan, verwijderd

 • vond het een erg cool spelletje, heb hem vorige week gespeeld.

  Grafisch is het leuk, maar niet denderend veel beter dan magical mirror.

 • Fuck 2d de ds kan makelijk 3d aan kijk naar mario 64x4.

 • Sommige games kun je beter 2D spelen, als in 3D, zoals Sonic, Mario, etc. Maar er zijn ook goede 3D games!  Maja, ONTOPIC,  ik denk dat deze game, heel erg vet zal worden!


 • kirby is so wreed ik heb elk spel van kirby dus dese komt er cker

 • @Gringo:hoe wil je nou van een game als kirby, waarbij je alleen het touchscreen gebruikt en 3d game maken. Net als bij yoshi's touch and go is 2d ideaal, want 3d is echt niet te doen voor zo'n soort game. Snap?

 • lijkt me best een leuke game  @ gringo waarom een remake van OoT als ze ook een nieuwe (3d) zelda kunnen maken :D heb ik eigenlijk liever.. (niet dat OoT slecht is of zo hehe:P)

 • @ Gringo: Maar hoe je bij deze kirby game het touchscreen gebruikt wordt heel lastig in een 3d wereld

 • Allemaal leuk en aardig, maar qua graphics kunnen ze het wel wat scherper maken, IMO. Dit overtuigd niet echt.

 • @nezzz, omdat je dan met je tijd mee gaat.. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren