1. Arkham Returns

Arkham Returns

Het onderstaande stuk is volledig gebaseerd op speculatie omdat er nog maar bijzonder weinig bekend is over het vervolg op Batman: Arkham Asylum. Omdat een beetje dagdromen natuurlijk wel zo leuk is, zijn al mijn vermoedens en gedachtekronkels gebaseerd op de teaser.

Het was natuurlijk te verwachten, maar er komt een vervolg op Batman: Arkham Asylum. In de eerste beelden die getoond werden op de Spike Videogame Awards zien we dat het er duidelijk niet rustiger op geworden is in Gotham City. Terwijl de straten overhoop liggen en gespuis zonder enig gezag zijn eigen gang gaat, zweeft de camera door de slecht verlichte straten. We zien een schim van wat Batman lijkt, waarna we een luid lachende Joker voor een raam zien zitten, duidelijk genietend van de chaos die beneden aan de gang is.

The Joker is echter niet meer zijn jonge zelf. Ondanks het feit dat hij nog genoeg plezier heeft, ziet hij er duidelijk ouder uit en moet hij zijn lachen onderbreken voor een flinke hoestbui. De gestoorde clown is zelfs verbonden aan een infuus, wat doet vermoeden dat The Joker nu niet alleen zijn geestelijke gezondheid, maar ook zijn lichamelijke gezondheid kwijt is. De teaser, die afsluit met een uiteenvallend Batman-logo, roept meteen een vraag op: is de Dark Knight ook een paar jaartjes ouder geworden?

Arkham Asylum 2 zou zomaar eens een vervolg kunnen zijn dat een flink aantal jaren in de tijd vooruit springt. Dit gegeven doet denken aan de graphic novel The Dark Knight Returns, waarin een gepensioneerde Bruce Wayne na afwezigheid van een aantal jaren weer in de huid van Batman kruipt. Oude (onder andere The Joker en Two-Face) en nieuwe (The Mutants) vijanden slaan weer hun slag, terwijl een oudere Batman erachter komt dat de overheid ook niet bepaald blij is met zijn terugkeer. Het idee dat de nieuwste game gebaseerd is op een comic is overigens niet zo heel erg vreemd. Arkham Asylum leende ook wat ideeën van de graphic novel Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth.

Een oudere held in de hoofdrol zou zomaar een interessante nieuwe twist kunnen geven aan het hele verhaal. Oude bokken hoeven namelijk niet meteen afgeschreven te worden, vraag dat bijvoorbeeld maar aan Solid Snake. Een bejaarde Two-Face en Catwoman zouden ook interessante nieuwe tegenstanders kunnen zijn voor Batman’s nieuwe avontuur. De half verbrande ‘’We Want You’’-poster is meteen al een hint naar de aanwezigheid van Two-Face, terwijl er ook genoeg andere schurken die niet in het eerste deel aanwezig waren, staan te popelen om een vervolg op te vullen.

Misschien is mijn fantasie wel op hol geslagen na het zien van de eerste beelden en het kan goed zijn dat ik er nu helemaal naast zit. Het zou bijvoorbeeld ook zomaar kunnen dat The Joker in zijn ongezonde staat verkeert vanwege de gebeurtenissen uit de eerste game. Maar toch, zo’n oude, versleten Batman die misschien wel aan zijn laatste klus begint klinkt stiekem best tof, toch?

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.