1. Het regent sneeuw!

Het regent sneeuw!

Langzaam doe ik mijn ogen open en kijk ik naar de klok. 11:01. Goddamn denk ik, weer zo lang uitgeslapen. Ik mocht dan vrij zijn vandaag; ik wou veel dingen doen. Gitaar spelen, piano spelen, verder met Fallout 3 of Wolfenstein. Het was nog pikkedonker op mijn zolderkamer. Ik keek naar het enige raam dat er in zat. Het rolgordijn zat bijna helemaal uitgerold, alleen onder aan de raam was een gouden rand van zonlicht. In mijn vorige kamer liet mijn gordijn veel meer licht door, dacht ik. toen werd ik tenminste wat vroeger wakker.

Na wat gekreun en ge-uitrek stond ik op en liep ik naar het raam. Ik deed zonder veel na te denken het gordijn omhoog. Ik verwachtte het uitzicht over allerlei tuinen, maar dat zag ik echter niet..

Ach natuurlijk, het had gister gesneeuwd. Ik bestudeerde mijn "uitzicht" even. Het zag er wel grappig uit. Toen deed ik voorzichtig het raam open. Het sneeuw brak in tweeën, waarna het onderste deel naar beneden schoof.

Kijk, daar was mijn uitzicht al. Nog steeds erg onduidelijk, maar goed. Ik kon zien dat het vannacht goed gesneeuwd had. Voorzichtig deed ik het raam verder open. Ik wou niet dat er sneeuw in mijn kamer viel.

BAM! There it is! Mijn tuin. Wat een sneeuwlandschap zeg, hoelang geleden was het dat we dit gehad hebben? Let vooral op de vuilnisbak waar een dikke laag sneeuw op zit. Damn!

Snel ging ik naar beneden om wat te ontbijten. Mijn hond begroette me al, mijn kat lag lekker te slapen. Effe het forum checken en dan naar buiten! Ik deed mijn schoenen en jas aan en deed de achterdeur open.

Poeh, dat gaat lekker zo. Ik moet helemaal door de sneeuw heen banjeren. Ik deed de deur helemaal open en mijn hond sprint naar buiten, verrukt en verrast om al dat witte sneeuw. Als een gazelle springt hij door de tuin, happend naar de sneeuw en aan alles ruikend. Hij is acht maand oud, dus heeft nog nooit sneeuw gezien, afgezien van dat kleine beetje van gister. Snel maak ik wat meer fotos van de tuin.

En nu met de hond spelen!

Als een mallert springt hij door de sneeuw. Ik gooi een sneeuwbal, hij rent er direct achteraan. Zo krijgt hij nog eens een hartaanval, zoals hij bezig is. Hij rent achter alle sneeuwballen aan en hapt ernaar als je eentje naar hem gooit. Als je een bult sneeuw naar hem schopt hapt hij naar de dikke klonten. Als je een sneeuwschuiver en sneeuw naar hem gooit rent hij weg; zo ontstaat een kat en muis spelletje.

Well, snow CAN be yellow!

Na een half uur had ik er wel genoeg van gehad en ging ik naar binnen. Geweldig, sneeuw. Totdat ik naar weer met het OV moet, maar dat is een probleem voor morgen. Hopelijk krijgen we allen een witte kerst dit jaar!

Dont be grumpy guys, and enjoy it!!

Dit artikel delen

Over de auteur