1. Bandenstapel van beton: GT5 teleurstelling

Bandenstapel van beton: GT5 teleurstelling

Normaal schrijf ik geen blogs, het boeit me niet zo. Deze keer kon ik het toch niet laten..

Vandaag heb ik namelijk de GT5 Academy demo gespeeld.. En God-O-God wat ben ik teleurgesteld!

Zo steriel dat het lelijk is, overal kartelrandjes, gewoon bijna lelijk vage asfalttextuur, dezelfde irritant piepende banden bij bochten.. the list goes on! Waar zijn ze bij Polyphony mee bezig geweest al die tijd?! De game is precies hetzelfde als GT5 Prologue! Wat zitten ze daar in hemelsnaam allemaal te doen? De hele dag Forza 3 spelen? Toegegeven, de autos voelen erg goed aan, en hoewel gameplay het belangrijkst is, is dit niet genoeg voor een Gran Turismo!

Tijdens mijn ritje zag een botsing met een bandenstapel al aankomen terwijl ik de controle over mn (toch wel zeer goed nagemaakte) Z verloor, en ik dacht: -hè, dat zal wel een timepenalty worden, jammer!-. Maar nee.. Ik kwam tot stilstand tegen een blok beton, dat slechts oogde als een bandenstapel! WAT?! Het is verdomme bijna 2010! Dit moet de flagship racetitel van de PS3 voorstellen?! Dat was dan ook de druppel, die er voor zorgde dat ik hier mn eerste blog schrijf.

Gran Turismo: heerlijke PS1 game, baanbrekend! GT3: schitterend! GT5: dè teleurstelling van 2010?

Ik moet toegeven dat ik Forza nog niet gespeeld heb, door gebrek aan een 360. Maar zo te zien is het toch de nieuwe racesim koning. Nou ben ik geen die-hard racesimfreak, maar toch.. Hoe is dit mogelijk? Met al die mooie screens en filmpjes die online gegooid worden, waar iedere PlayStation-racer weer van smult.. Ik hoop echt zo ongelovelijk erg dat deze demo op Prologue was gebaseerd, en het met de echte GT5 beter gesteld is. Anders moet ik als PlayStation- en Gran Turismofan, toch wel met behoorlijk wat pijn in het hart, toegeven: Gran Turismo 5 is gewoon één grote teleurstelling. Stel de game voor mijn part uit naar 2011.. Een naam als Gran Turismo verdient beter dan dit.

EDIT: Ik heb zojuist gehoord van iemand dat het om een oude demo gaat.. Laten we het hopen!

Dit artikel delen

Over de auteur