1. Positive or Negative?

Positive or Negative?

De laatste tijd gaan er vele dingen door mijn hoofd. Vaak betreft het een begin voor een weblog, want naar mijn mening heb ik dat al veel te lang niet meer gedaan. En als je kijkt wat er in mijn hoofd gebeurd, dan mag het ook wel. Alles komt voorbij waar ik eigenlijk al een keer over geschreven heb. Ja, zelfs Omrop Fryslân, die lokale omroepboer die denkt te weten wat muziek is en wat journalistiek inhoud. Dat brengt ons ook gelijk bij het volgende punt: ergeren. Ja, ik erger me de laatste tijd ook weer eens aan van alles en nog wat. Dat Omrop Fryslân ook in het rijtje ergeren zit hebben ze aan zichzelf te danken de anderen dingen liggen hem toch voornamelijk aan mezelf.

Het lijkt wel sinds ik gestopt ben met voetbal en GameCloud (niks tegen GameCloud), dat ik in een soort van oud patroon ben gevallen dat sterk doet denken aan een jaar geleden. Het is namelijk zo dat ik een jaar geleden begon met een terugblik op het jaar 2008, een wisselvalig jaar met ups en downs. Of zoals ik toen zei een jaar met de nodige ups en downs, waar de downs toch voornamelijk de overhand hadden. Wanneer ik dan zo terug denk, lijkt het eigenlijk – de zogenoemde – bullshit.

Ze zeggen vaak dat de negatieve dingen zwaarder wegen dan de positieve dingen, zelfs wanneer er meer leuke dingen zijn gebeurd dan mindere dingen. Laat ik het zo zeggen: wanneer je een geweldige voetbalwedstrijd hebt gespeeld, maar toch een minuscule fout hebt gemaakt, dan blijft dat juist langer hangen. Zo is het waarschijnlijk ook geweest in 2008 en de weblog serie. Niet dat ik nu voor het jaar 2009 weer zo’n serie wil beginnen, maar ik wil in het kort voor mezelf toch eens nagaan als de positievere dingen me meer kunnen stimuleren dan de negatievere. Misschien dat het op een opsomming begint te lijken maar dat probeer ik te voorkomen.

Iets wat je niet kunt voorkomen is het einde van een lange periode die je met de nodige plezier hebt doorlopen. Zoals mijn middelbare school periode, deze heeft vier jaar geduurd en ik heb dan ook afscheid genomen van een stel goede vrienden. Veel van hen hadden beloofd contact te houden en, nou ja je kent het wel, van dat meisje meisje Hyves generatie gedrag. Niet dat ik me hier aan heb gestoord maar samen met mijn beste maat zagen we dit al gedoemd te mislukken. En jawel, er is sindsdien nog niks gebeurd.

Logisch ook, want in de tussentijd is iedereen begonnen aan een nieuwe school en heeft daar wel weer de nodige vrienden gemaakt. Ik heb het heel erg naar me zin op mijn nieuwe school want ik kan me volledig storten op één van mijn passies: fotografie. Nadat bleek dat journalistiek niet de verwachting kon waarmaken – al snel kwam ik er achter dat het latere werk me niet zou passen – ben ik al na een maand overgestapt naar fotografie. Tot nu toe heb ik geen spijt van deze keuze en eerlijk gezegd, de klas ligt mij ook beter. Laat ik voorop stellen dat ik geen problemen heb gehad met de journalistiek klas – ik heb nu al een koosnaampje gekregen waar ik om kan lachen: NSB’er –, maar ze hebben allemaal een uitgesproken mening als journalist in spé en dat brengt de nodige botsingen teweeg. Bij fotografie heb ik hier totaal geen last van, allemaal creatievellingen met allemaal hun eigen plan en creaties, wat de nodige lachbuien oplevert.

Inmiddels ben ik er nu zelf achter gekomen dat het nu niet gaat passen in één stukje tekst, je moet de lezer tenslotte wel geboeid houden hé? Daarom kan ik ook een beter een conclusie trekken uit de aller eerste weblog uit deze net nieuw geboren serie. Dat ik inmiddels al drie keer mijn oude school heb bezocht en dat in de eerste maand van het schooljaar heeft te maken met twee redenen. Ja, ik mis mijn oude school en mijn oude klasgenoten, maar eerlijk gezegd moet ik toegeven dat ik liever mijn nieuwe opleiding heb en nieuwe klasgenoten. Of dat zegt het eerste half jaar hé? Misschien moet ik hier nog op terugkomen over nog eens een half jaar wanneer het eerste schooljaar erop zit. Maar waarom de nieuwe school? Zoals gezegd, je kunt volop bezig met je hobby/passie en kunt dit delen met je klasgenoten. Het gaat de goede kant op en school krijgt dan ook een verdiende pluim en dat heb ik aan mezelf te danken.

Dit artikel delen

Over de auteur