1. NBA Street V3

NBA Street V3

Twee jaar geleden bracht EA Big NBA Street Vol. 2 op de markt. Maar de ontwikkelaar heeft niet stilgezeten. Ze zijn bezig geweest met twee variaties (NFL Street en FIFA Street) en een vervolg op NBA Street Vol. 2. Persoonlijk vond ik NFL Street tegenvallen omdat het Street concept niet volledig tot zijn recht kwam bij de sport American Football. Ik werd een beetje bang dat NBA Street V3 daardoor ging tegenvallen, maar dat is achteraf gezien niet nodig geweest. NBA Street V3 is zelfs zo goed, dat het haar voorganger op bijna alle punten verbetert.

Net als het vorige deel speel je straatbasketbal in teams van drie personen. Als je in het bezit bent van de bal is het mogelijk om je trukendoos te openen. De spelers kunnen de meest bizarre bewegingen maken om de tegenstander te verwarren of tijdelijk uit te schakelen. Maar dat is niet het enige doel van de trucjes. Voor de trucjes krijg je ook punten die de GameBreaker-balk vullen. Als deze balk vol zit krijg je de mogelijkheid om een GameBreaker uit te voeren. Deze GameBreaker zorgt ervoor dat je een krankzinnige dunk maakt. Er gaat dan één punt van de score van de tegenstander af en jij kunt twee tot vier punten scoren.

In NBA Street V3 zijn er een paar dingen veranderd. De GameBreaker 2 van NBA Street Vol. 2 is gedumpt. In plaatst daarvan is het nu mogelijk om je eigen GameBreakers te maken. Jij bepaalt zelf welke bewegingen de speler in de lucht maakt. Aan de hand van je bewegingen krijg je tussen de twee en vier punten toegewezen die bij je score wordt opgeteld. Telkens als je speler weer meters hoog de lucht in vliegt, moet je de afweging maken tussen erg veel trucjes en scoren. Maak je teveel bewegingen tijdens je vlucht door de lucht? Dan zal de speler missen en ben jij je GameBreaker kwijt. De manier waarop je de GameBreaker uitvoert, is waanzinnig. Alles ziet er fantastisch uit en je kunt zelf bepalen wat je wel en niet tijdens je GameBreaker wilt uitvoeren.

EA Big introduceert ook de Trickstick. De Trickstick kwam al eerder voor bij de NBA Live serie. De rechter stick op je controller is de Trickstick. Door deze stick te bewegen voert het personage op het beeldscherm een truc uit. Door deze toevoeging speelt NBA Street V3 een stuk lekkerder weg en is het iets makkelijker om verschillende bewegingen te maken. De Trickstick kun je op acht verschillende manieren bewegen. Daarnaast kun je ook nog turboknoppen ingedrukt houden om nog spectaculairdere stunts uit te halen. In totaal zijn er drie turboknoppen. Helaas valt al snel op dat de Xbox-controller minder geschikt is voor dit spel. De GameCube controller heeft drie schouderknoppen en de PlayStation 2 controller heeft er vier. De Xbox-controller heeft er echter maar twee, waardoor de derde turboknop onder de linker stick is geplaatst. Je moet de linker stick indrukken om de derde turboknop te activeren, wat een stuk lastiger werkt.

De grafische kant van het spel is zeer goed. In totaal zijn er meer dan tien speelvelden die er uniek en erg mooi uitzien. De spelers zijn ook verbeterd. In het vorige deel waren de spelers al nat van het zweet terwijl ze nog niet eens aan de wedstrijd waren begonnen. Dat is nu niet meer zo. Daarnaast heeft het licht ook effect op de kleur van het lichaam en zien de bewegingen er weer net iets beter uit. Jammer genoeg is het geluid er niet op vooruit gegaan. De geluidseffecten zijn wel dik in orde. De soundtrack is helaas niet interessant en de vervelende commentator is ook in dit deel weer aanwezig.

De singleplayer modus is een stuk dieper en uitgebreider ten opzichte van het vorige deel. Ook in dit deel maak je een zelfgemaakte speler die zich naar de top werkt. Door wedstrijden te winnen, kun je jouw personage op een aantal punten verbeteren. Maar je kunt ook het uiterlijk veranderen. Er zijn veel verschillende soorten kleding aanwezig van onder andere Reebok en Adidas. Het is ook mogelijk om je eigen schoenen van de bekende sportmerken te creëren. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste onderdeel. Dat is basketballen en dat kun je volop doen, met veel variatie. Naast de standaard onderdelen van het vorig deel is het nu ook mogelijk om te spelen in een NBA team en kun je meedoen aan dunkwedstrijden. Door de vele verschillende opties speel je niet constant hetzelfde potje en is elke wedstrijd anders.

Met drie vrienden is het spel nog steeds erg goed te spelen. Net als deel twee is het spel makkelijk op te pakken maar biedt het genoeg diepgang voor de mensen die er tijd in willen steken. De Trickstick zorgt er voor dat zelfs de grootste amateurs nog wat aardige trucjes kunnen maken. Helaas kan ik Electronic Arts niet helemaal de hemel in prijzen op het multiplayer gebied. In Amerika kunnen ze wel online en wij niet. Dat vind ik jammer want dat had de houdbaarheid behoorlijk vergroot. Een gemiste kans.

Conclusie en beoordeling

None

EA Big heeft een prima spel afgeleverd. NBA Street Vol. 2 wordt op bijna alle fronten verslagen. Het spel ziet er prachtig uit en de singleplayer biedt meer variatie en duurt een stuk langer. De TrickStick is een leuke toevoeging maar de vernieuwde GameBreaker is de beste nieuwe optie in het spel. Helaas is NBA Street V3 nog niet perfect. In Europa moeten wij het doen zonder de online optie. Daarnaast is het commentaar nog steeds irritant is de soundtrack saai. EA Big heeft het ultieme arcade-basketbalspel op de markt gezet.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Maak je eigen GameBreakers!
 • Uitgebreide singleplayer
 • Grafisch erg mooi
 • Minpunten
 • Matige soundtrack
 • Geen online mogelijkheden

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deze game is een echte topper..

 • Moet toegeven dat EA wel goeie sportgames kan maken

 • Top game, deze ga ik ckr halen…goeie recensie!!

 • 'Matige Soundtrack' ….. 'irritant commentaar' ?? :o

  Ik vond bij V2 juist de soundtrack en vooral het commentaar van Bobbito schitterend! ik hep alleen almet de opmerkingen van Bobbito veel lol beleeft…

 • goeie game, toch haal ik 'm niet :/

 • Jammer, mijn geld is weer op, had verjaardag en heb ssx 3 gekocht, ik vind basketbal super en nu kan ik em niet halen :S

 • Over de soundtrack en commentaar moet iedereen zijn eigen mening vormen.

  WTF zit er geen online mode?

  In de vorige deel waren de spelers niet nat van zweet. Ze hadden een plastic look.

 • lijkt me best kicken

 • Ik hou niet zo van street games.

 • er zitwel online play in bij xbox en ps2

 • Ik heb hem, ben er blij mee. Zelf zou ik het een 8 geven, maar ik ben het wel eens met de recensie.

 • Zeer gaaf spel, vind em beter als 2 om eerlijk te zijn.

 • Koop hem wel voor de XBOX.

  Lijkt me wel vet.

 • prachtig

 • Over een jaar overal wel.

 • matige soundtrack?,echt niet!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren