1. Mijn passioneel leventje: 29/12/09

Mijn passioneel leventje: 29/12/09

Weblogs, je hebt ze in alle geuren en kleuren. Sommigen houden het kort, sommigen toveren meteen een lach op je gezicht en aan anderen heb je dan weer niets. Ik heb dan ook besloten om elke dag dat ik niet dood, vermist of op de Nederlandse Antillen zit een weblog te schrijven. Eentje die over mijn passioneel leventje als gamer handelt.

En het meest voor de hand liggende onderwerp van vandaag is de dood van mijn PS3, ‘Pietje Precies’ genaamd. Zoals elke doordeweekse morgen startte ik gisteren Pietje op. Maar in plaats van het horen van mijn vertrouwde ventilator, hoorde ik helemaal niets, nothing, njet. In paniek bel ik de hulpdiensten die vijf minuten later met loeiende sirenes aan mijn deur staan. Er ontstaat complete chaos, mijn PS3 is namelijk een felbegeerd 60GB model, die Playstation 2 titels kan afspelen. Er wordt gereanimeerd, maar niets helpt. Totdat het hart van Pietje het definitief begeeft.

De chaos maakt plaats voor complete stilte, doodse stilte. Stilletjes hoop ik dat het allemaal één grote Aprilgrap is, een vroege Aprilgrap. De ambulancier stelt een hartstilstand door de warmte vast, het is natuurlijk ook zo warm in deze tijd van het jaar. Maar ik vertrouw de kop van de ambulancier niet. Ik wil een tweede diagnose, dus steek ik Pietje in een doos, schrijf in grote letters “Sony Benelux” erop en prop de doos in de veel te kleine brievenbus van De Post.

Twee dagen later komt het bericht: moederbord kapot en vijf weken out. Beter dan niets denk ik dan. Alleen moet ik nu een oplossing vinden voor vijf weken zonder PS3.

Die oplossing lees je morgen,

Chris_The_Mentalist

Dit artikel delen

Over de auteur