1. Retro Atari Classics

Retro Atari Classics

Retro komt steeds meer onder de aandacht. Dat blijkt wel door de vele compilaties die worden uitgebracht door verschillende ontwikkelaars die er in de begindagen van de computerspellen ook al bij waren. Het betreft vaak spellen voor de Atari 2600 (Atari en Activision Anthology op de Playstation 2) en de Arcade Treasures serie van Midway die inmiddels alweer aan het derde deel toe is. Atari komt nu met hun eerste compilatie voor de Nintendo DS.

Er zullen in totaal tien verschillende retrospellen te vinden zijn op Retro Atari Classics, namelijk: Pong, Missile Command, Asteroids, Breakout, Centipede, Tempest, Warlords, Gravitar, Lunar Lander en Sprint. Elk spel zul je op twee verschillende manieren kunnen spelen. Je hebt de Original Mode waarin je de spellen in hun originele staat kunt bewonderen. Dan is er nog de DS-specifieke speeloptie, Tagged genaamd. De ontwikkelaar heeft de oude spellen als beginpunt genomen, maar nu zijn deze vormgegeven door verschillende bekende graffitiartiesten. De manier waarop je de klassiekers speelt is dus wel veranderd, om toch enigszins mee te kunnen komen met de grafische kwaliteit van de titels die op de DS zullen verschijnen.

Het ontwikkelen op de Nintendo DS betekende voor de ontwikkelaar dat er een nieuwe dimensie toegevoegd kon worden aan de klassieke titels. Het touchscreen zal dus deels gebruikt kunnen worden voor de besturing van de spellen. Het allereerste computerspel ooit gemaakt, Pong, zul je zelfs verticaal moeten spelen zodat je via je touchscreen je balkje kunt bedienen. Het zal vooral voor de retrofans onder ons even wennen zijn om met het touchscreen te werken in plaats van de ouderwetse bediening van vroeger. Retro Atari Classics zal ook gebruik maken van WiFi. Bepaalde spellen op de compilatie zul je draadloos met drie andere spelers kunnen spelen. Andere spellen zullen gebruik maken van het zogenaamde Hot Seat principe, wat inhoudt dat er om de beurt een zo hoog mogelijke score neergezet dient te worden waarbij maar één NDS wordt gebruikt.

Retro Atari Classics is de eerste retro-compilatie voor de NDS en het is niet ondenkbaar dat er wellicht nog meer zullen volgen. Als je naar het spel kijkt heb je aan de ene kant de klassieke versies, die gericht zijn op de oudere speler die de spellen nog kent uit hun jeugd. Aan de andere kant heb je de Tagged versies, die in een wat moderner jasje zijn gestoken om de “moderne” speler wat meer aan te spreken. Het is te hopen dat Retro Atari Classics en soortgelijke retro-compilaties ervoor zorgen dat de spelers van nu wat meer aandacht gaan schenken aan de spellen waar het al die jaren geleden allemaal mee begonnen is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Met de Nintendo Ds functies worden de retro games weer nieuw leven ingeblazen al vind ik de prijzen dan weer tegenvallen, wil er niet meer dan 20 euro voor neerleggen. Denk zekker weten dat ze voor 39.95 euro in de schappen liggen, dat is wel jammer….

 • Vaak liggen die spellen wel voor een budgetprice in de winkel, midway arcade classics bijvoorbeeld wel… dus dat zullen we nog wel zien

 • lijkt me geen drol aan en idd veel te duur als ie 39.95 zou worden :S

 • echt ongelooflijk zonde dat tempest 2000 niet is toegevoegd… :(

 • de enggggg heid

 • wel chille games ;/

 • Sluit zich aan bij koekiemonster!

 • Hoe kan een retro classic nog echt retro zijn met een f*cking touchscreen erbij?

 • Geef mij maar echte spellen voor de DS dan in de plaats van dit.

 • Boem!: Er zitten van elk spel twee verschillende versies erbij he ;)

 • deze hoef ik denk ik niet, kheb liever "echte" games; dus nieuwe die speciaal voor de ds zijn ontwikkelt:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren