1. Iwata spreekt over Revolution

Iwata spreekt over Revolution

In een recent interview sprak Satoru Iwata, de president van Nintendo, over de opvolger van de GameCube die nu nog onder de naam Revolution door het leven gaat. Wederom zei de beste man dat het apparaat fundamenteel anders is dan concurrerende platformen. Hierdoor zouden third-party ontwikkelaars misschien afgeschikt worden maar het zou ze juist ook aan kunnen trekken.

Iwata zei er dit over:

If the next generation platforms are going to create even more gorgeous looking games using further enhanced functionality, and if that next-gen market can still expand the games industry, then I'm afraid that third-parties may not support Nintendo.

Ook vergeleek hij de Revolution met de Nintendo DS. Iwata denkt dat ze met het aparte concept van de Revolution de aandacht van niet-gamers kunnen trekken, net zoals ze dat doen met de Dual Screen. Verder leek Iwata een beetje angstig voor de volgende generatie platformen, daar zei hij namelijk het volgende over.

Already publishers are not hesitant in disclosing their concerns over next generation gaming platforms, and development costs are rising. Publishers are afraid... of whether the next-gen consoles can appeal to people who are not the avid game fans of today.

Op de E3, die deze mei in Los Angeles plaats vind, onthuld Nintendo haar vijfde console. We houden je op de hoogte.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ninty gaat dus wederom (onnodig) (veel) risico nemen met de Revolution. Wat mij betreft mogen ze nu eens een keer HEEL HARD op hun bek gaan. Kunnen ze niet gewoon eens een apparaat in elkaar draaien waar leuke games voor uitkomen? Wat mij betreft hoeft het niet super apart en experimenteel hoor…

 • @Terminator:Als Nintendo hetzelfde zou uitbrengen als Sony en XBox dan gaan ze pas op hun bek.Met de Gamecube hebben ze toch wel een beetje verloren van de PS2.Ze moeten wat aparts proberen te brengen en als het net zo goed gaat als de NDS dan heeft Nintendo weer de Nr.1 postitie in de gameswereld

 • Nog iets @ Jeffrey:  4de console?  NES,SNES,N64,Gamecube en Revolution dus al 5de console of niet?


 • ik denk dat er super veel NIEUWTJES komen en dat de graphits niet egt verbeterd worden

 • DS zie ik gaan verliezen van de PSP, en volgens mij heeft de DS alleen zo goed verkocht door de goede bevoorrading (het kost nintendo amper moeite de verouderde DS te produceren) en de nintendo fans die hem toch wel kopen. Dus het zijn niet de groepen nieuwe gamers zoals meneer beweert. Ik weet niet of het wel zo slim is van nintendo, die revolution.

 • Het enige wat mij een beetje zorgelijk zal maken dat het misschien ook 3rd party kan afschrikken. En als dat gaat gebeuren heeft Nintendo dus wel een probleem. Maar goed vertrouwen moeten we houden dus maar hopen dat het goed gaat komen.

 • 1. Revolution is hun 5e console

  2. @ Chemer: "(het kost nintendo amper moeite de verouderde DS te produceren)" Verouderde DS ???????

 • Excuses jah het is de vijfde :). Zal effe aanpassen

 • Iedereen kan wel gaan speculeren. maar we zullen zien hoe het uitpakt.

  persoonlijk wil ik dat Nintendo door blijft gaan. Zodat er genoeg concurrentie is.

 • maar te veel concurrentie is nu ook niet goed

 • Ik hoop dat Nintendo succes zal hebben met hun console.

  Nintendo heeft wel gelijk vind ik. De X-Box 2 en PS3 zullen alleen qua graphics wat verbeteren. Meer niet. Wat heeft dat voor nut. In de tijd van de N64 en PSX waren de graphics mooi, maar toen de next gen consoles kwamen was het een revolutie op graphics: je zag echt het verschil. Ik denk dat Sony en Microsoft alleen hun graphics wat zullen oppoesten en dat het verschil niet echt te zien zal zijn zoals destijds. Kortom, ik steun Nintendo met hun nieuwe ideeen en innovatie en ik hoop dat ze er succes mee hebben.

 • ja dat is nu ook weer waar want de xbox 2 en ps3 gaan denk ik te veel op elkaar lijken

 • @Uchila master…lul niet dom, wat weet jij wat M$ en Sony doen? hetzelfde geld voor Satoru Iwata.  Echt heel leuk dat innovatie gelul, maar ik speel echt gewoon liever met een controller in mijn handen dan VR troep of wat dan ook.

 • Het blijft afwachten wat Nintendo gaat doen met de volgende generatie, het kan erg goed gaan uitpakken maar het kan ook het einde betekenen van Nintendo op de hardware markt, tuurlijk word het een spannende tijd voor Nintendo des te meer reden om heel goed naar de gamer en publisher te luisteren wat die willen.  Ik denk dat Nintendo een goed punt heeft met het vernieuwe van de manier van gamen, je kan nog zo vernieuwend in je spel zijn, en nog zo vernieuwend in je verhaal van het spel maar ooit houd dat een keer op, ik denk en sterker nog hoop ik dat Nintendo word in de game wereld wat Apple nu is in de portable muziek wereld. Toen Apple zijn I-pod introduceerde was dat ook een schok, dat dingetje zou nooit de CD kunnen gaan vervangen, en kijk waar we nu zijn?? Philips en Sony verkopen Radio's met een harde schijf zodat je je muziek kunt downloaden en door het hele huis kunt afspelen.  Ik hoop dat Nintendo gaat shocken op een niet afschrikkende manier, maar op een manier waarbij iedereen denkt (speler en maker) GAAF, STOER, HIP hier moeten we wat mee gaan doen… het blijf speculeren tot de E3 … daarna zal het duidelijk worden wat er gebeurd. Ik hoop dat nintendo het gaat volhouden want in tegenstelling tot vele anderen hoop ik dat Nintendo de volgende generatie weer een stap vooruit doen want de speler die de markt heeft gemaakt tot wat die nu is mag zeker niet op een on eerbare manier verdwijnen.


 • Het is wel een enorm risicovolle stap in ieder geval. Ze hebben al veel moeite met 3rd party support, als ze dan ook nog met iets komen dat 3rd party ontwikkelaars af zou gaan schrikken.. it better be good…  Ze zijn zich weer goed aan het indekken tegen een mogelijke flop. Dat deden ze ook met de DS toen ze riepen dat misschien 10% van de gamers het ding interessant zouden vinden.  Er zijn altijd een bepaalde groep ontwikkelaars die voor de Nintendo console gaan ontwikkelen. Iwata heeft gelijk als ie zegt dat het ontwikkelen voor de next gen consoles veel geld gaat kosten aan ontwikkeling, en niet iedere studio heeft zoveel centjes.  Er is gewoon een bepaalde groep gamers die het niet alleen om de allerbeste graphics gaat. Daarnaast is er een groep mensen die spellen als Mario en Zelda geweldig vindt en daar mikt Nintendo nu dus op. Die groep lijkt me wel groot genoeg om winst op te kunnen maken. Ik verwacht ook niet dat ze marktleider gaan worden. Als ze maar winst blijven maken…  Ik ben wel een beetje bang voor de woorden van Iwata als ie het heeft over de mensen die nu niet gamen. Die mensen vinden de huidige spellen waarschijnlijk te ingewikkeld, omslachtig of hoe je het wilt noemen. Dat zou betekenen dat ie spellen wil maken die iedereen kan spelen. Boter kaas en eieren enzo. Op die titels alleen zit ik echt niet te wachten. Als ze ingewikkeldere spellen als Eternal Darkness, Resident Evil of Zelda niet meer zouden maken of enorm zouden versimpelen zou ik afhaken.


 • Tja als Ninty zelf al twijfeld of de 3rd party develpores de Revolution gaan steunen dan word ik er niet echt rustig van.

 • 1) nes

  2) snes

  3) virtual boy

  4) n64

  5) n64DD

  6) ngc

  7) revolution  keb gevoel dat ik iets ben vergeten tho.


 • n64 DD is niet een opzichzelfstaande console

 • Mmm, er moet een reden voor zijn dat Iwata met zoveel terughoudenheid spreekt…

  Of hij gaat voor de verassing, of ontwikkelaars willen echt niet voor de `rev ontwikkelen. Zwart-wit gesteld dan.  Nee, het is moedig van Nintendo, maar of het verstandig is zal nog moeten blijken.

  Ik hoop het iig.


 • Gezien 3rd parties al games noemen voor de PS3 en Xbox2 en niet voor de rev ga ik voor dat laatste MarcC.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren