1. The Regiment

The Regiment

We mogen het terrorisme maar ‘dankbaar’ zijn. Wat zou er toch moeten worden van de spellenindustrie zonder de oorlogen en het hedendaagse geweld van allerlei terroristische groeperingen? Talloze schietspellen verschenen er al waarin terroristen en gijzelaars centraal staan. Ook Konami draagt hier haar steentje aan bij met de aan het eind van dit jaar te verschijnen first person shooter The Regiment.

In The Regiment neem je de leiding over een team dat uit vier man bestaat en lid is van de meest gerespecteerde en gevreesde organisatie in de internationale terrorismebestrijding. Als lid van een vleugel van deze organisatie, de Britse Special Air Service (S.A.S.), is het aan jou de taak samen met je mannen de levens van talloze gijzelaars te redden. Hierbij zul je voornamelijk in compacte omgevingen, zoals kamers en gangen, moeten handelen. Doordat je hierbij goed moet opletten en snel zult moeten reageren, kan dit het spel ten goede komen.

Real-life

The Regiment is gebaseerd op tactieken en handelingen die de CRW (Counter Revolutionary Warfare), een vleugel van de S.A.S, in het ‘echte’ leven heeft toegepast. Om dit te bereiken is de hulp ingeroepen van een aantal voormalig medewerkers van de S.A.S en de CRW. Zo is het spel ontworpen in samenwerking met Rhett Butler, oud personeelsinstructeur van de S.A.S, en worden de video-briefings in het spel verzorgd door John MacAleese, S.A.S-veteraan van de belegering van de Iranese ambassade in 1980.

Spelmogelijkheden

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Rainbow Six spellen, waarbij de missie van tevoren gepland kan worden, biedt The Regiment niets dan actie. Net zoals in het echt, zijn de onderhandelingen afgelopen als de S.A.S erop uit wordt gestuurd. In de singleplayer modus zijn er een aantal missies die gebaseerd zijn op verschillende historische scenario’s, zoals de belegering van de Iranese ambassade in 1980. Overige missies, waar ook fictieve situaties tussen zitten, spelen zich onder meer af in het Britse parlement en in de metro. Voordat je aan een missie begint kun je er voor kiezen om eerst een generale repetitie te houden in het bekende 'Killing House'. Daar kun je trainen op het ontruimen van ruimtes en alle andere benodigde vaardigheden.

Ook online biedt The Regiment voldoende mogelijkheden. Zowel de PC- als de PlayStation 2-versie kan over het Internet gespeeld worden. Welke modi hier precies beschikbaar zullen zijn is nog niet bekend, dus wie weet wordt dit wel iets heel origineels. Wat we wel al weten is dat je met je team online samen kunt trainen, voordat je de uitdaging met anderen aangaat.

Momenteel is dit alle informatie die over The Regiment beschikbaar is. We hopen dat er gauw meer over het spel bekend wordt, zodat we een betere indruk van het spel kunnen krijgen. Met de E3 in het vooruitzicht zit die informatie er zeker aan te komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me best vet:D

 • ziet er erg ongelofelijk goed uit voor PS2;)

  ik heb het idee dat dit een topper gaat worden:)

 • Mooi geschreven, maar ik betwijfel of dit een goede game wordt

 • ziet er erg ongelofelijk goed uit voor PS2;)

  ik heb het idee dat dit een topper gaat worden:)  Ik denk dat dit de PC screens zijn, eerlijk gezegd.

 • Ik vind het spel er tot nu toe nog niet bijzonder eruit zien als ik zo'n beetje hier alle screens bekijk.

 • Nee screens zien er nog niet denderend uit nee. Maar je moet bedenken dat het spel pas eind v/h jaar uitkomt he

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren