1. Nanostray

Nanostray

De makers van de Iridion-serie keren terug, dit maal op de Nintendo Dual Screen (DS) met Nanostray. Een schietspel dat DS-bezitters nadrukkelijk in de gaten mogen houden, want we hebben hier met een bijzonder spel te maken.

Het 'bijzondere' aan Nanostray is namelijk dat dit spel, in tegenstelling tot andere DS-spellen, hoge beeldkwaliteit biedt. Je tegenstanders en je gevechtsschip zijn namelijk volledig 3D en ook de tien beschikbare spelwerelden worden in real time weergegeven. Deze spelwerelden variëren van ijswerelden tot lavawerelden en bestaan uit meerdere levels. De actie wordt vertoond met 60 beelden per seconde (60 frames per second). Zelf volg je de actie vanaf het vogelperspectief, vergelijkbaar met Ikaruga op de GameCube en Dreamcast.

Je speelt een gevechtspiloot die zijn geheugen is verloren door een aanval op zijn gevechtsschip. Zodra je bijkomt word je al snel belaagd door enkele tegenstanders. Deze tegenstanders kun je verslaan met een ruim wapenarsenaal. In het begin van een spelomgeving start je met een normaal geweer, dat slechts twee kogels schiet per schot. Als je een bepaalde vijand hebt verslagen laat deze een icoon achter. Als je dat icoon aanraakt krijg je een ‘sterker’ geweer, dat bijvoorbeeld acht kogels per schot afvuurt. Zo is er ook een lasergeweer dat je kunt afvuren door een bepaald icoon op te pikken. Volgens ontwikkelaar Shin’en zullen er vele iconen aanwezig zijn voor een grote variatie aan wapens. Verder is er ook een ‘secundaire vuurmodus’. Deze ‘secundaire vuurmodus’ vuurt raketten af. Dit is natuurlijk erg handig voor sterkere tegenstanders.

Het onderste scherm van de DS wordt optimaal gebruikt voor bijvoorbeeld het scannen van eindbazen. Hierdoor zie je zijn of haar zwakke punten en kun je je tactiek bepalen om hem te verslaan. Verder is op het scherm te zien wat je score is en hoe het met je levenspunten gaat. Wanneer al je levenspunten op zijn, is het ‘Game Over’. Gezien de moeilijkheidsgraat van de Iridion-serie verwachten we dat ook Nanostray een hoge moeilijkheidsgraad zal hebben.

Zodra je de singleplayer modus van Nanostray hebt voltooid, zullen er enkele extra’s beschikbaar worden, waaronder extra spelmodi. Het meest interessant lijkt ons echter de coöperatieve multiplayer modus. Tot en met twee spelers is het mogelijk om tegen of met elkaar te strijden in de spelomgevingen van Nanostray. Echter, hier zijn nog geen beelden van beschikbaar, dus het is nog gissen wat we van deze modus kunnen verwachten.

Wat we wel weten, is dat Nanostray werkt met een online puntensysteem. Door dit puntensysteem kunnen Nanostray-spelers hun statistieken overhevelen naar de website van Nanostray. Na het einde van een spelomgeving succesvol te hebben bereikt krijg je een aantal punten toegewezen. Die zijn tijdens het spelen te zien op het onderste scherm. Deze punten worden voorzien van een nummer (code). Als je deze code invoert op de website van Nanostray word je geplaatst in de ranglijst van Nanostray. Zo kun je altijd blijven proberen je scores te verbeteren. Dit was echter ook al mogelijk met Iridion en Iridion II.

Het slechte Iridion en het redelijk goede Iridion II lijken echter niks vergeleken bij Nanostray. Helaas is het nog wachten tot zomer 2005 voordat we dit prachtig ogende spel kunnen spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Iridion II matig? hoe durven jullie. Iridion II is een van de beste shoot 'm up voor de GBA.

 • Het ziet der in ieder geval goed uit :) Hopelijk speelt ie ook goed!

 • wat eigenlijk nog een grotere schande is….Ikaruga voor de GameCube? Die was origineel voor de Dreamcast…vermeld ze dan tenminste allebei :|  Maar ok, deze game ziet er echt vet stoer uit, al vanaf de eerste beelden. (waar niemand in het forum het mooie duitse stukje leest) Co op lijkt mij erg wreed in deze game…als ze het maar single cartridge maken :) De filmpjes zien er ook mooi uit. En dit is nog maar de beginfase van de "mooie" gfx. Toekomst ziet er toch goed uit voor de DS, ondanks dat er helaas veel met 2d word gewerkt op de DS. MEER 3D op de DS! :D

 • zo, mensen die een PSP kopen, omdat de DS geen goeie gfx zou kunnen krijgen… naaaaaaanaaaaanaaanaaaaaaaaaaaaa!

  ziet er zekers mooi uit

 • ja meer 3d op de ds zou hem goed doen

 • Ik ben om…deze titel MOET ik hebben! :)

 • Deze game is zekers wel vet, veel potentie enzo….. De dsérs heben geluk….

 • Mooi ziet er goed uit en Shumps vallen wel in me straatje!

  Begin onderhand toch echt te twijfelen.

 • Haha uhm, mensen. Dit is niet zo 3d als het eruitziet….toch? Volgens mij is t zo een klassiek vliegspel van bovenaf waarje moet ontwijken en schieten schieten schieten^^ Altijd wel leuke games, alleen ziet deze er dan beter dan gemiddeld uit..of heb ik t fout en is t helemaal 3d dat je ook vanuit je cockpit kunt spelen bijvoorbeeld? Betekent niet dat t een minder spel wordt, dit soort spellen zijn altijd wel vet.

 • Hmm ik heb al op dit site gekeken en t is idd zo een spel van bovenaf, wel vet^^ En af en toe, bij de voorfilmpjes bijvoorbeeld zie je t echt in 3d, verder door t spel zie je er niet zo gek veel van, maar het gaat ook vooral om de gameplay die er goed uitziet.

 • Pff…weer nds.. wij willen PSP..Geen NDS!

 • volgens mij is dit spel niet echt 3d, alleen de viegtuigen kennen diepte de achtergronden zijn zo plat als een pannenkoek.

 • Hehe dit vind ik grappig  "Het 'bijzondere' aan Nanostray is namelijk dat dit spel, in tegenstelling tot andere DS-spellen, hoge beeldkwaliteit biedt"  Dus de andere DS spellen zijn niet mooi?


 • Zeg ik dat? Ik zeg juist dat die van Nanostray mooier zijn dan die van andere DS-spellen, ik zeg niet dat DS-spellen niet mooi zijn. Andere DS-spellen zijn 'minder mooi'.

 • Lekker dit word zo vet spel.

 • @ DS vs. PSP  http://www.insidegamer.nl/content.php?id=3849 :)

 • Het ziet er leuk en aardig uit maar ben het niet van plan om het te kopen.

 • must have voor mij

 • @ nuke

  Aha, dus je bent just another nintendo fanboy, met je ik haat de psp^^

  Wel apart hoe mensen haat kunnen koesteren jegens een apperaatje.

 • ziet er echt super vet uit, ook de (snelle) actie; ik ga deze denk ik wel kopen voor de ds; zeker als de moeilijkheids graad redelijk hoog ligt^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren