1. FIFA Street

FIFA Street

Komende donderdag, 10 maart, ligt FIFA Street eindelijk in de Nederlandse winkels. Het spel is verkrijgbaar voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube. Eerder heb je in ons achtergrondverhaal al kunnen lezen wat er zoal te spelen is in het spel. We hopen deze week de recensie te publiceren. Tot die tijd is hieronder nog wat informatie over de Nederlandse inbreng in het spel te lezen.

Nederlandse inbreng

Het is al langer bekend dat Nederland voorop loopt wat betreft het straatvoetbal. Straatvoetbal is in weinig landen zo veel verspreid als in Nederland. Dat was ook de makers van FIFA Street niet ontgaan. Ze gingen op zoek naar jonge straatvoetballers waarvan de moves konden worden gebruikt in dit spel.

Ze zochten en vonden die uiteindelijk in Nederland: zes Nederlandse jongens stonden uiteindelijk model voor 75% van de moves in het spel. Zij verbleven bijna een week in Canada om daar hun kunsten te tonen. Tegelijkertijd werd een motion-capture gedaan van al die moves, wat het spelrealisme uiteraard ten goede komt.

Twee van de zes zijn bekend van de Panna Knock Out, verschillende commercials en de korte film League of Legends: Edward van Gils en Lorenzo "Lenny" Neteb. Beide spelers zitten ook in het spel zelf, en zijn te vinden op het Amsterdamse ‘Edgar Davids’ pleintje.

Over FIFA Street

Na de NFL Street en NBA Street spellen, breidt EA Sports BIG dit voorjaar uit naar het voetbal. Met FIFA Street krijgt ook het straatvoetbal wat meer bekendheid. In dit spel van Electronic Arts draait het nu niet eens om alleen scoren en winnen, maar ook om het dollen van de tegenstander. Dit kan door diverse trucs zoals het door de benen spelen van een tegenstander. Tijdens de wedstrijden worden geen echte spelregels toegepast.

In FIFA Street zijn de wereldprofs op straat te spelen. Speel met Ronaldinho, Deco of Beckham in teams van vier tegen vier. De wedstrijden worden gehouden in Braziliaanse krottenwijken of bijvoorbeeld het Amsterdamse ‘Edgar Davids’ pleintje. Nederland is overigens goed vertegenwoordigd in het spel, de Motion Capturing van veel bewegingen is gedaan door een tweetal Nederlandse straatvoetballers.

FIFA Street ligt vanaf 10 maart in de Nederlandse winkels en is verkrijgbaar voor Xbox, PlayStation 2 en GameCube.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • ????????????

    zit het nederlands elftal er nu wel in????? want er staat: Speel met Ronaldinho, Deco of Van Nistelrooy in teams……… maarja da zou wel beter zijn.. nu nog kijken welke spelers dan ( als het zo is ) , dan hoop ik op Van Nistelrooy, van der sar, Heitinga , robben :P…. maarja ik heb nog steeds het gevoel dat het er nie bijzit…

  • Ziuet er wel grappig uit maar ik zal het niet gaan kopen. Ik moet in ieder geval nog zoveel kopen waardoor als ik het nu zo kopen dik in de rood zal komen te staan.

  • leuk spel alleen lopen de chars een beetje houterig…vindt ik zelf :)

  • yes ga hem halen

  • Het is wel een vet spel maar er zit weinig variatie in en het word na een tijdje wel wat ééntonig.

  • sjiek sjiek sjiek

  • Ziet we stoer uit enzo al die tricks maar na een weekje spelen kan je de tactiek van de compuer onderschepen en dan win je alleen maar…….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren