1. Sony schuift met personeel wegens tegenvallende resultaten

Sony schuift met personeel wegens tegenvallende resultaten

Vandaag is bekend gemaakt dat Sony voor het eerst in zijn geschiedenis een CEO krijgt die niet uit Japan afkomstig is. Howard Stringer is de gelukkige, en mag het bedrijf het komende jaar gaan leiden. Zijn grootste doel is het opkrikken van de tegenvallende verkoopresultaten van het afgelopen jaar in vooral de electronische sector van het bedrijf (audio, televisie, etc). Hij is de opvolger van Nobuyuki Idei, die het bedrijf ruim een decennia heeft geleid.

Ook de huidige president van het Sony concern (Kunitake Ando) moet plaats maken voor Ryoji Chubachi die hiervoor verantwoordelijk was voor enkele grote afdelingen in het bedrijf. Deze veranderingen moeten gaan zorgen voor een betere marktpositie voor Sony, want vooral op het gebied van LCD Televisie en Audio apparatuur heeft het bedrijf het afgelopen jaar flink moeten inleveren, en zijn onder andere Sharp en Panasonic het bedrijf vooruit gestreefd.

Overigens zullen deze veranderingen in de top van Sony niet van invloed zijn op de Playstation sector van het bedrijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Omdat het wel gewoon belangrijk nieuws is onze ogen :). En het is aan SCEE gekoppeld, omdat we geen Sony als bedrijf hebben :)

 • Misschien is dit voor nintendo fanboys… hebben ze ook eens iets om mee te flamen.  Maar ff serieus dit is een algemene reorganisatie van sony, dus heeft (indirect) wel invloed op playstation. al is sce een apart onderdeel, het is wel een onderdeel dat zijn verantwoordelijkheden heeft t.o.v. sony!

 • beetje loos.. geeft bij de snelle lezer een verkeerde indruk. De electronica afdeling staat los van SCEE.

 • vin je t gek dat t slegt loopt, ze hebbe te lang gew8 met de next gen ze hadden er veel eerder mee moeten beginnen, het zal hun duur kome te staan dat ze er zo laat mee zijn begonne, netzoals nintendo een paar jaar geleden..Lezen dipshit…

 • Dit soort nieuws hoort idd op tweakers, waar de normale gamers onder ons niks aan hebben. Dit geeft voor sommige hier meteen een verkeerd beeld natuurlijk.

 • als mensen niet lezen dan kan het idd een verkeerd beeld geven.. Maja dat is bij wel meerdere nieuwsberichten zo :) en ik vind trouwens dat dit nieuws wel op IG thuishoort.. Als er bijvoorbeeld bij Microsoft geschoven word met personeel op zulke hoge functies dan kan dat toch geplaatst worden… maar goed, tis mijn mening..

 • LOL Ken Kutaragi Playstation pimp zou deze functie toch krijgen? Fuck own3d!

 • damn.. sommigen vragen zich af wat dit nieuws hier doet.. :S

  Als Sony tegenvallende resultaten blijft hebben zou dit uiteindelijk ook deels ten koste kunnen gaan van (de prijs van) o.a. de PS3  BTW: het is toch echt eleKtronische sector.. ;-)


 • ow?? logisch gezien is het altijd bij elk bedrijf zo geweest dat langdurig tegenvallende verkoopresultaten zullen leiden tot prijsstijgingen of het schrappen van bepaalde projecten/onderdelen tenzij men bijv. personeel zou gaan minderen.. maar een topbedrijf als sony heeft dat soort zaken wel in orde.  Of bedoel je eleKtronisch?? kijk dan maar 's in een woordenboek met de nieuwe spelling :P

 • Als de PsP hier maar een beetje snel komt :D

  ben ik tenminste weer blij met sony

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren