1. YOFL: Hear me IGF peasants of Igianië!

YOFL: Hear me IGF peasants of Igianië!

Ergens, in een land hier ver vandaan... zitten twee mannen (nou ja, eentje dan. De ander is een nerd) driftig een lijst met namen aan het doorploeteren. De locatie is natuurlijk geheim, want anders zouden deze mannen niet in het geheim kunnen werken aan het gewaagde project. Terwijl de zweetdruppels van de één op tafel rolt, stelt het nerderige mannetje een vraag: ‘Uhh... Tidow, waarom doen we dit ook alweer?’ De andere man, die net een quadje achter de kiezen heeft, reageert verbaast: ‘Gozar, je kwam zelf met het idee. Je wou even lekker elitair doen en alle IGF’ers in een hokje plaatsen. Gewoon, omdat het kan. Ben je aan het terugkrabbelen?’ ‘Nee natuurlijk niet!’ antwoordt JJ. met enige aarzeling in zijn stem. ‘Nou ja, een beetje wel dan. We maken een lijst met de IG top en we moeten het wel goed laten overkomen op het volk, anders worden we gelynched! Die piramide, de beargumentering, oh god er moet meer gedaan worden! Tidow, hou me vast!’ Vervolgens zien we een kwartier lang hoe JJ. in een foetus houding ligt en behoorlijk op zijn duim zuigt. Tidow probeert de nerd te kalmeren, geruststelling is het advies. Na nog eens 20 minuten van duimzuigerij, weet Tidow dat het tijd word voor meer experts.

Een dag later komen verscheidene nieuwe mensen binnen wandelen. Geimponeerd door de pracht en praal van de locatie, zijn ze in eerste instantie sprakeloos. Todat één van hen een mooie vrouw ziet en naar zijn kruis lijkt te grijpen. De donkere man moet zich beheersen, want het kwijl drijft al langs zijn mondhoeken. Uit het niets, krijgt de kwijlende man een tigerclaw in zijn gezicht door een best wel mager mannetje, uitgedost met lederhosen en een mini-bongo set. ‘Marcel, af. Zo lekker is ze niet.’ ‘Ah, dan ben jij natuurlijk 7threst!’ klinkt het opeens. Tidow komt de hal binnenlopen en verwelkomt 7threst in zijn nederige stulpje. ‘Die geile bonk daar is Marcel btw’ zegt 7threst op nonchalante wijze. Tidow geeft hem ook een hand en kijkt opeens vreemd op. ‘Ik dacht dat er vandaag nog iemand zou komen?’ De drie wijzen kijken om zich heen en zien een vierde persoon rustig het optrekje bekijken, enigszins van de wereld. ‘Oh, u bent Sadist zeker?’ Sadist kijkt op en antwoord zeer vrolijk ‘ja, leuk jullie te ontmoeten gozers’. Mooi mooi, ik zal jullie wijzen naar de werkruimte, waar mijn collega JJ. wacht. Zoals u weet, u bent hier voor een uiterst belangrijke missie. Namelijk, het samenstellen van de IGF sociale piramide.’ Tijdens deze uitspraak verlicht een bliksemschicht de zaal en er hangt een ongemakkelijk sfeer. ‘Dus... zullen we gaan beginnen?’ vraagt Sadist.

Een half uur later, nadat er wat quadjes zijn gedronken en men heeft gelachen om een zekere Aiii, schuiven de heren aan tafel. JJ. heeft ook zijn vertrouwen herwonnen en zit als herboren aan tafel. Met een glimlach toont hij een lijst met allemaal namen, die onthaald wordt met enthousiaste geluiden. Marcel lacht en schreeuwt: ‘dude, dat is hilarisch. Wij gaan ze allemaal indelen? Dit zal een groot feest worden!’ 7threst kijkt opzij en antwoord: ‘Dit kan eens zeer tof worden.’ JJ. is zichtbaar tevreden en Tidow gaat vrolijk verder: ‘jongens, we hebben een kans hier. Wij kunnen orde scheppen in de choas die Igianië heet. Wij kunnen dit doen heren. We hebben de macht, de kracht om alles goed te zetten. Alle heren knikken mee, afgezien van één persoon. Sadist kijkt blij, maar het lijkt of hij iets niet wil delen. ‘Wat is er beste wijze man?’ vraagt JJ. op een nogal nieuwsgierige wijze. Sadist kijkt op en zegt: ‘Wij zijn The Knights of Igianië!’ Dit bericht wordt met luid gejuich onthaald en de wijzen gaan verder met het schrijven van de lijst. Dagen en nachten gaan voorbij, totdat er op een dag geruchten de stad Frontpagia weten te bereiken.

Hebben jullie het gehoord? Er komt een nieuwe orde en die zullen ons veroordelen? Nee! JA! De straten raken vol, mensen beginnen nerveuzer te worden. Totdat er een bericht verschijnt:

“Allen, verzamelt u zich op het plein des oordeels om 12:00!’

Het gepeupel verzamelt zich en kijkt zenuwachtig naar de belangrijkste balkon van Frontpagia, de Slowchatalisk. Nare dingen hebben zich voor gedaan op dit balkon. Ook goede dingen, maar voornamelijk slechte dingen. Zo raakte O Vet tijdens een toespraak zijn hoed en snor kwijt, een vreselijke gebeurtenis die hij tot vandaag de dag voelt. Limelight staat er vrij onverschillig bij. ‘Who cares man, dit word toch niks, mark my words.’ Precies na deze woorden klinken er trompetten en vijf in harnas geklede mannen stappen op het balkon. De wijzen genaamd Sadist, Tidow, 7threst en Marcel blijven achter JJ. staan. Ze duwen hem ook een keer aan, aangezien hij nogal treuzelt in eerste instantie. Eindelijk pakt JJ. een lijst en het word doodstil op het plein van Frontpagia. De eerste woorden rollen eindelijk van JJ.’s tong: ‘Dames en heren, we hebben te lang moeten toezien hoe ons prachtige land IGF werd geteisterd door plagen zoals fanboys, reclame mensen en andere gore shit die ons vervuilden.’ Daarom hebben Sir Tidow en ik, de Knights of Igianië opgericht om de orde te herstellen. We hebben daarom een lijst samengesteld.’ Er klinkt gefluister op het plein en sommigen laten zelfs afkeurende blikken zien. ‘Zie je’ fluistert Marcel in Sadist zijn oor; ‘we hadden gewoon een keiharde rapeparty moeten houden, dan wisten ze hun plaats wel’. JJ. doorbreekt het gefluister en roept: ‘Mensen, we doen dit voor jullie eigen bestwel en voor het voortbestaan van ons prachtige Igianië. Wij hebben een lijst gemaakt met namen en we hebben deze ingedeel in een piramide, AANSCHOUW!!!’

Een gigantisch doek komt naar beneden, met de volgende tekening:

‘Dames en heren, dit is het nieuwe Igianië!’ Wij zullen aan de top blijven, namelijk Marcel, Tidow, 7threst, Sadist en ik. De anderen zal ik belichten:

‘De elite zal gevormd worden door Eend vanwege zijn uitstekende doch soms moeilijk te begrijpen lessen. AJ Buwalda zal ons voorzien van aardappelen en andere levensbehoeften, Marianne omdat we toch een lekkere hofdame nodig hebben, Luunie met dezelfde redenen als Marianne en omdat ze Belgisch is en we houden van dat accentje, Swiep omdat hij de ideale schoonzoon is, Kaoz vanwege zijn Super Soldier powers en is daarmee dus onze generaal. Vlaflip zal zich tussen ons mengen vanwege zijn uitstekende relatie met Sir Tidow, (Tidow winks en points nu naar Vlaflip in het publiek) RoccoW zal onze nar worden dankzij zijn Ukelele kunsten, Koleos vanwege zijn webshizl, Snappie omdat we iemand nodig hebben met serieuze motor skills. Wastum mag onder ons mengen vanwege zijn voetbal liefde, Heer Nippler vanwege zijn uitstekende muzieksmaak, O Vet omdat hij zijn snor en hoed kwijt is en als laatste Mehmet omdat hij fucking vriend Mehmet is.’

De middenstand bestaat uit Aiii ondanks zijn maffia praktijken en zijn super geheime eiland. Natan zal jullie vertellen hoe een nerd zich moet gedragen wanneer ik, heer JJ. niet aanwezig zal zijn. Tripper is ook een veilige keuze vanwege zijn vaagheid, Ridley vanwege zijn Browncoatness, Tha Destiny vanwege zijn power om Perry het Vogelbek dier op te roepen, Needakill voor zijn redelijke muzieksmaak, Toerie omdat hij weet wat geile vrouwen zijn en uhhh... Zhero, The Owner, Lucatony, Milan, Limelight en Morphweasel als onze trouwe onder-orde handhavers. En oh ja, Chiz. vanwege haar uitstekende smaak in vrouwen.

Het grote gedeelte van jullie zal vervallen in het IG volk, niks noemenswaardigs. Odi et Amo schreeuwt ‘BOOOOOEEEE’ en kijkt niet erg blij dankzij deze informatie.

‘Maar nu, dames en heren, het tuig: het gepeupel waar je niks mee te maken mee wil hebben: de outcasts. Het laagste van het laagste, het doucheputje van onze gemeenschap: ten eerste Ldawg, voor zijn misdaden tegen alle PS3 en Wii eigenaren en het besmeuren van de goede naam van de goede Xbox fans. Ten tweede, Makiavelli the Don, vanwege de vele schijttopics en shit meningen. Ten derde, de verschrikkelijk Monniejj met haar geblaat en haar nutteloze verhalen over stomme jongens die ze ontmoet op het internet. Als laatste... de gemeenste van allemaal, zij die niet genoemd mag noemen: Fidelity. Zij heeft heer Tidow’s hart gebroken!’ Tidow laat nu een traan over zijn wang rollen en Peter weet hem dan ook te troosten. ‘Mensen dit was het, laat orde en recht zegevieren!’ aldus JJ.

Het volk juicht, afgezien van een bitter clubje mensen. Ldawg, Monniejj en Fidelity kijken vol woede naar het balkon. Makiavelli is al gevlucht, hij durft zijn fouten niet onder ogen te zien. Fidelity is woedend, haar zwarte lokken zwaaien wild om haar gezicht: ‘Dit is het niet het einde hoor je, DIT IS NIET HET EINDE!!! THIS IS NOT THE END!!!'

Dit artikel delen

Over de auteur